Anol -> Težave v vrtcu (10.10.2006 20:56:58)
|
Živ, Moj Ažbe je začel letos z 2 leti obiskovati jasli, v začetku so ga zelo hvalili, da je priden, da sodeluje itd... Tri tedne nazaj ga je ena punčka fino ugriznila v obraz in od takrat je tudi sam začel doma gristi mene in atija, začel je tudi tepsti, kar prej ni počel, izpade trme je imel sicer tudi že prej, sedaj pa je še slabše. Danes pa mi vzogjiteljica pravi, da noče sodelovati, da je zelo trmast, da se najraje sam igra. Res mi ni jasno kaj se je zgodilo, če mi je bilo na začetku rečeno, da je priden in da sodeluje. Ko gremo kam nima nobenih težav s komuniciranjem z drugimi otroki, hitro najde družbo. Ne krivim vzgojiteljic, ker sta zelo dobri in tudi Ažbe ju ima rad, ampak nekaj mora biti očitno narobe. Od takrat, ko ga je punčka ugriznila, mi še velikokrat sam od sebe kaže kraj ugriza in govori punčkino ime. Rekel je tudi, da noče več v vrtec, da Patricija nagaja. Res se mi ni zdel tako neubogljen otrok, ampak sedaj mam občutek, da se enostavno ne zna branit in se umakne raje v kot. Sva mogoče naredila napako, ko govoriva, da ne sme tepst al kaj? Ne morem mu rečt kar useki otroka. V glavnem danes sem že poskušala z pogovorom z njim in seveda kima in ponavlja ter se strinja, ampak ne verjamem, da bo jutri že kaj bolj. Jutri imamo sestanek v vrtcu in sem se odločila, da naj gre raje očka, ker jaz sem preveč čustvena in trenutno noseča, da bom začela kar jokat, če mi bo kritizirala mojega otroka, tudi če bo dobronamerno. Kaj čem težko prenašam kritiko na račun svojega otroka, čeprav vem da ni popolen. Prosila bi za kakšne vzgojne prijeme oz. ali je imel še kdo izkušnje s takimi težavami v vrtcu in kako ste jih reševali. Hvala ful, ful v naprej za odgovore.
|
|
|
|