|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi ve naredile?
10.10.2006 21:01:38   
Anonimen
Meni se pa zdi, da si v opisanem primeru čisto preveč prijazna in da je šla vzgojiteljica tako čez mejo profesionalnosti kot dobrega okusa pri vzpostavljanju kontakta tako s tabo kot z otrokom.

Naj gre mož do ravnateljice vrtca. Ko sem šla sama do nje, mi je tako "resno" naglasila, da je nek OČKA otroka izpisal iz vrtca iz enakih razlogov kot midva.

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
10.10.2006 21:12:10   
sato
Samo eno jaslično skupino imate? Mogoče bi prosila, da ga premestijo v drugo. Ta vaša vzgojiteljica je pa res razred zase!!Pravi user posted image .
Veš kaj- zamere gor ali dol, za tvojega otroka gre in oni so plačani iz tvojega žepa! Pojdi do ravnatelja, vprašaj, kdaj zavraga bo pravi čas, da bo tvoj otrok smel biti v vrtcu celi dan, vključno s tem, da tam prespi. Pa saj to ni res. Ne pusti se ****i eni tečni ženščini.
Pa probaj spraviti malega v drugo skupino, če je možnost.
Mi imamo tako zlate vzgojiteljice, da kar ne morem verjeti, da se kaj takega dogaja.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.10.2006 22:20:08   
polona2
Kako si drzne. Tista pripomba o porodniški je sploh huda. Jaz bi šla do ravnateljice.

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
11.10.2006 9:48:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
11.10.2006 10:15:54   
sanasan
Diana!

Postavi se zase in otroka! Meni se tale tvoja vzgojiteljica zdi čisto mimo. Jaz bi se pritožila ravnateljici...kaj pa svet staršev? Če imaš možnost menjati vrtec, ga menjaj!!! jaz svoje ne bi pustila v takem vrtcu!!!!! saj bi se ves čas spraševala, ali bo moj otrok dehidriral, pa kaj se mu tam dogaja...
Skratka, jaz bi jih najprej fajn nakurla, pa menjala vrtec ali ga dala drugam v varstvo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.10.2006 13:56:03   
muška
Diana zjutraj, ko pripelješ otroka v vrtec, jim povej, da ZAHTEVAŠ, da ga dohranijo , da ZAHTEVŠ, da je njegova flaška VEDNO POLNA in povej jim, da bo spal v vrtcu.

Če bo babnica začela sukat jezik ,pa  TAKOJ stopi do ravnateljice in se skupaj zmenite!
Ne pusti se, zavoljo sebe, dojenčka in seveda Alexa.

Srečno!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.10.2006 22:37:07   
Anonimen
hvala punce, hvala vsem!user posted image

Eh, ni da bi govoril.

Sem jim rekla, da če mu iz noska teče, naj ga pa malo več oblečejo ko gre ven. Pa mi je rekla vzgojiteljica, da je že tako preveč oblečen (v bodi z dolgimi rokavi in majčko). Saj doma je tudi tako oblečen, pa že kurimo, za ven mu dam pa valjda še jopico.

No in oni imajo pa tako narejeno, da so v pritličju, tam so pa vrata nastežaj odprta in otroci hodijo nemoteno not in ven na igrišče. Jaz to razumem nekje v avgustu in morda v septembru, ne pa zdaj v oktobru, ko je v senci že fejst hladno.

Pridem po Alex-a, flaška prazna, a je ravnokar spet vse KAO popil, vidim otroke ki jedo, vprašam kje je, ja ni hotel jesti, ga čakam, ona gre ponj ven na mraz, tam se je revček sam igral, medtem ko so ostali jedli. Uzunaj je bil v tem, v kar je oblečen doma, tanek bodi in tanko majčko, jopica je visela na kavlju pred vrati, so jo kar tja obesile.

Prišel je ves leden, no zdaj pa imam kar je rekla, že ko mi ga je dala mu je ful lilo iz noska, zdaj pa ima res zamašenega in kašlja, zdaj pa so dosegle, da bo jutri doma, saj so mi ga res prehladile. user posted image  Sem res slabe volje, ker moram jutri z obema doma čepeti, tamal se doma dolgočasi, pa še bolan je. Joj sem besna, a tam se ni prehladil, kje pa, bodo rekle, je že biluser posted image

S tem da se mi potem prehladi tudi Nina, ker jo on lupčka ali pa kiha vanjo in zdaj že Nina smrka.

To je edina jaslična skupina, v drugem vrtcu najbrž ni kar frej, pa do drugega bi morala potem z avtom, dati Nino in njen voziček v avto, pa Alex-a, pa ko bo sneg...tale je pa res blizu. Samo ne vem kako bo šlo takole naprej...user posted image

A res mi ni do tega, da bi šla takoj k ravnateljici, a že zdaj me tako čudno pogleda, ko ga pripeljem, kar čutim negativno energijo. Gor me drži le to, da je tam še ena vzgojiteljica,ki ga je imela prvi teden in se je z njim res ukvarjala in tudi meni je povedala vse kaj je delal in kaj jedel. Tale druga (neka glavna) mi ga pa samo ven porine in zapre vrata za seboj. Eh user posted image

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
12.10.2006 11:27:21   
Ezi
Draga moja,
prosim te, ko boš, verjetno v ponedeljek, Alexa spet peljala v vrtec, preberi še enkrat, dvakrat, trikrat ... vse naše poste!

Toje vse, kar imam še reči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.10.2006 12:07:33   
muška
Se strinjam z Ezi. Žal plešeš tako kot one dirigirajo!

Pa še ena stvar, pa ne zdaj vzet tega slabonamerno; mogoče je tamalček res preveč oblečen. jaz mojemu oblečem spodnjo majčko kratek rokav, in preko tanjšo majčko dolgi rokav in jaknico.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.10.2006 12:43:07   
nataša k
Joj, joj, joj. zdaj vidim, da imamo pri nas super vrtec in super vzgojiteljice. Nobena nikoli in nikdar ne komplicira.
Na splošno se pa podpišem pod Ezi in muško

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.10.2006 13:12:27   
nana 27
Kje pa je ta vrtec? Hudo. Mislim, da če hočeš sebi in otroku dobro, da moraš menjati vrtec. Trenutno so prehladi kar pogosti in nekateri starši, ki imajo možnost drugačenga varstva, so svoje škrate izpisali in bi se mogoče le našlo kje mesto za tvojega fanta. Če boš šla do ravnateljice, bo dobro le kratek čas. Ko te ne bo, bodo pa z otrokom "obračunavale" - ga puščale neoblečenega zunaj in podobno..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
12.10.2006 19:07:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
12.10.2006 21:27:12   
Anonimen
Danes je bil zjutraj boljši, pa sem ga peljala  v vrtec od 9-12h.

Flaško je imel napolnjeno, je pa rekla, da jesti ni hotel in ona nima časa se samo z njim ukvarjati.

Pa da ziher ne bi hotel zaspati in da je fino, da ga poberem ob 12h, SAJ IMAM ČAS.

Poudarila je še tole, da je ena mamica tudi na porodniški in že 6 mesecev uvaja otroka tako, da hodi ob 12h ponj, saj je to logično, ker je ona doma. Je rekla, da se Alexu takoj vidi, da je preveč živahen in ne bi hotel zaspati. Sem rekla, da bi zaspal, le v pojsteljici z ograjo. Tam bi takoj.

Potem je spet rekla, da sem ITAK DOMA in da je vseeno če spi doma, da otroka ne smeš forsirati, da spanje je zadnja faza in to traja, preden jo uvedejo.

Kdaj so pa vaši otroci v vrcih spali, po kolikih dneh uvajanja?

Sem ji rekla, da vidim da je Alex zaspan in da bi takoj zaspal, jaz bi šla pa lahko v BTC, tako moram pa domov (spet sem se ji nekaj opravičevala) Ona je pa rekla, da vidi da je tako zbujen, da gre lahko peš z mano v BTC. (Kake pol ure hoje)

Potem sem pa rekla, če ga ne želi imeti cel dan, ga bom pa vpisala tja samo za 4 ure,pa bo. Pa je rekla, da to pri njih ne obstaja. No jaz sem vzela Alex-a in sva odšla.

GRRuser posted image

Naj omenim, da je doma zaspal v desetih minutah, se pravi šla sva ob 12h iz vrtca, ob 12.5 minut sva bila doma, 12.10 je pa že spal...

Potem sem šla pa nazaj in ji rekla, da je takoj zaspal, pa je samo skomignila z rameni...

No zdaj bom pa drugače ukrepala

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
12.10.2006 21:41:10   
Ro-La
jaz sem malega tri dni uvajala v vrtec (bila sva skupaj tam), v ponedeljek pa sva začela na polno od 8h do 14h, pa sem bila takrat po porodniški še en mesec doma, ker sem koristila dopust.

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
13.10.2006 13:42:16   
Tejči
Jaz tamale nisem nič uvajala, ker je zelo prilagodljiva. Prvi teden sem šla po kosilu po njo, drugi teden pa je že spala tam in ni bilo nikakršnih problemov. Z vzgojiteljico sva se pogovarjali in je rekla, da je tak način najboljši-da otroka pustiš SAMEGA tam, saj se hitreje navadijo na nov način. Je pa odvisno od ČASA kako dolgo ga pustiš..če je bolj kompliciran otrok, traja vse skupaj dlje (recimo 1.dan: 10 min, 2.dan: 20 min itd.). Nikakor pa ti ni pravice ona določat kako dolgo ga želiš imeti v vrtcu! Če se mali dobro počuti, je lahko tam do 9 ur, pa če njej paše ali ne! Ne daj se, enostavno ji zabičaj, da ga mora dati spat v posteljo z ograjico, da mu da flaško itd. Saj te vendar morajo upoštevat. Bolje pa je, da narediš red že sedaj, drugače bo prepozno in si ne boš več mogla ustvariti avtoritete nad njo! Bolj strogo postopaj punca!

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 40
13.10.2006 14:04:22   
sato
Oj, Diana 5. Še vedno ga serje,a? Ji pa lepo daj vedeti, da ti ni do prerekanja z njo in da boš začela stvari urejati mimo nje- se pravi pri ravnatelju. Naj ti pokažejo kak pravilnik, pa bo. Kje pa piše, da mamica ne sme imeti otroka 8 ur v vrtcu, če je na porodniški? Tudi jaz sem na porodniški, mala hodi v vrtec ves ta čas in je tam od 8:30 do 14:30. Ker sama želi tako. Konec koncev pa tudi plačujem celodnevno varstvo.
Ko sem zanosila, sva se s partnerjem sicer pogovarjala o tem, da bi jo izpisala iz vrtca za čas, ko bom jaz doma, pa mala ni bila za to. Je raje v vrtcu s svojimi vrstniki, kot pa da ji je doma dolgčas.
Zakaj bi se ti počutila krivo, če hočeš dobro otroku? Pojdi do ravnatelja, povej da želiš, da Alex začne v vrtcu spati- saj se je že dovolj časa uvajal. Da pa bi ga pol leta uvajala samo zato, ker si doma???Kdo pa ga bo pripravil do tega, da bo tam spal, če mu eno leto ne bo treba? Ko boš šla delat, ga boš mogla pustiti tam dlje, pa tudi spati bo mogel tam. Naj se že zdaj navadi na to, kasneje mu bo težje.
Pa od kod tej ženski ideja, da ima ženska na porodniški čas samo zato, ker je doma? Misli, da ves dan ležimo in držimo vse štiri od sebe?

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 41
13.10.2006 23:13:01   
Anonimen
Bravo Sato, hvala Tejči user posted image

Prvi teden je šel ful rad v vrtec, ko je bila una prijazna vzgojiteljica. Zdaj ko je pa ta starejša, mu rečem a greš v vrtec, pa reče NE.

No šel je vseeno in ker sam ne je, pride domov vedno lačen, vzgojiteljica mi je rekla, da nima samo njega in se ne more z njim ukvarjati, če ne je. Saj si jo predstavljam, 2x mu proba dati, pa ne je, pa se več ne ukvarja z njim

Pa pire krompir, ki ga ima doma tako raduser posted image

Mislim, da bi se morala vzgojiteljica malo potruditi, saj so to le jasli

Tako je ob 12h namesto kosila doma jedel kruh in pašteto, potem pa zaspal.

Sem ji že rekla, da v pon. ga notri pustim, pa če je ne vem kaj. Sicer se je morala strinjati, je pa rekla da me ne razume, zakaj hočem preskočiti vse faze uvajanja (po pol mesca, pa tamal sploh ne joka v vrtcu ampak se igra in uživa)
in da bo pač prespal, pa čeprav ji je čudno, da to forsiram, če sem pa na porodniškem...

Pa da moram biti ob 12h v bližini, da me bo takoj poklicala, ker predvideva da ne bo hotel tam spati

joj mi gre na živce user posted image

(odgovor članu sato)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
14.10.2006 0:04:36   
Kristina_1
Pri nas so 1. teden v petek že vsi tam prespali. Pa jih je 12 v skupini in so vsi mlajši od 2. let.
Uvajanje pa je bilo 1. dan sem ga pustila samega 2 uri, z njim sem bila tam le 15 min. 2. dan pa že 4 ure. Od srede 2. teden je bil tam že po 8h. Je pa res, da je dobrovoljček in se noče preveč cartat.

Jaz bi ji kr rekla zjutraj ko ga pripelješ, da ga pridem iskat, ko se zbudi (ob xx uri).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
14.10.2006 14:18:28   
darja72
Diana, a pa si ti prepričana, da želiš imeti otroka v vrtcu? Ali si mogoča razdvojena med: ga imeti doma ali v vrtcu? Ker vzgojiteljice po mojih izkušnjah to hitro "zavohajo" in te potem takole "sprehajajo". Meni osebno je rekla, da ko je bila ona drugič na porodniški, je imela prvega otroka (cca 2 leti starega) doma in je vse sama zmoglauser posted image . Ker mi je bilo vrh glave to poslušat in doma nonstop bolanega otroka imeti, sem ga izpisala in se odločila, da ga bom med porodniško v vrtec ne dam. Sedaj ko je mala stara pol leta, fant pa 2,5 sem našla super varuško, kamor hodi za 2-3 ure (od 8h-11h). In je res prima: tam ima družbo več otrok, igra se...meni pa je tudi ok. Pa še to, plačam toliko kolikor je tam oz. kakšen tolar dodam, ker je res fajn.
Upam, da boš situacijo dobro rešila. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
14.10.2006 14:52:54   
Gina
Nisem uspela vsega natančno prebrat, pa vendarle:

- ti si tista, ki odločaš, kdaj boš otroka pustila tam spat (jaz sem vse tri po dveh dneh, pa noben ni imel travm ali posledic)
- ti si tista, ki odločaš, koliko časa bo tvoj otrok v vrtcu (priporočila lahko poslušaš, ali pa ne - ampak moje skromno mnenje - če bo 8 ur tam, mu ne bo nič hudega)
- ti si tista, ki odločaš, koliko bo otrok oblečen, ne vzg.
- ti si tista, ki odločaš, kdaj je otrok bolan in kdaj ne, če ima prehlajen nosek (btw, moj ga ima ves čas, in ko sem zadnjič v vrtcu pojamrala, je vzg. rekla, ja saj imajo vsi zamašene noske, niti slučajno ni delala cirkusa iz tega)
- ti si tista, ki se mora postavit za otroka, ker on sam zase se ne more
- ti si tista, ki odloča, kdaj boš naučila otroka samega jesti ali hoditi na stranišče (oni ti lahko samo hilfajo ali pa ti dajo mir, če jim ne paše pomagat)

Drugače pa sem mnenja, da se pustiš izsiljevat. Prvič ko jo srečaš, ji povej
- da nameravaš otroka puščat v vrtcu od danes naprej do 16.00, in da jo popolnoma nič ne briga, ali si ti doma in se praskaš ali pa delaš ko konj
- da boš sama presodila, kdaj mora otrok ostat doma, oz. kdaj je bolan
- da zahtevaš, da je vedno oblečen toliko, da ga ne zebe, ker v nasprotnem primeru boš sprožila pritožbo na višji inštanci
- da zahtevaš, da mu dajo jesti, ali ga naučijo, če so preleni da bi ga futrali

Jaz bi si spodnje 4 reči napisala, da ne bi kaj pozabila. Razmisli kaj je boljše, vsak dan iti s strahom in slabo voljo po otroka, ali enkrat zbrat ves pogum, zahtevat svoje, postavit žensko na trdna tla in potem imet mir??!!

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 45
15.10.2006 9:37:31   
mala zirafa
Jaz sem sama delala v vrtcu in imam 5 let prakse.Pa ne da zagovarjam vzgojno osebje.najhujše je bilo meni ko sem videla ta najmlajše otročke med prazniki in poleti pomešane z otroki druge enote in z vzgojiteljicami, ki ji h niso poznali.Pri večjih je drugače, lažje.
Vsekakor imate pravico pustit otroka v vrtcu ne glede ali ste doma ali delate.Vzgojiteljice pa se v to ne smejo vmešavat in to jim tudi povejte.mene je najbolj jezilo to, ko so bile mame doma, poleti zjutraj pripeljale otroka, šle na plažo in popoldan vse opečene   brez slabe vesti prišle ponj.jaz tega ne bi nikoli mogla storiti.Po možnosti pa je povrhu vsega bil ravno njihov otrok najbolj občutljiv oz. jokav.
Če vam tovarišice kaj težijo, da morate prej po otroka, jim povejte da imate pravico ga pustit do 9 ur.

lp, in srečno!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.10.2006 23:33:13   
Anonimen
seveda si ZELO ŽELIM imeti otroka v vrtcu. Tamala ima zdaj 4 mesece in se zdaj zaveda sebe, hoče se nositi po rokah, pogovarjati...tamal me pa hoče ves čas zase, hoče da se igrava...skratka ne morem imeti obeh doma in v to sem PREPRIČANA

- a kaj ko mi vzgojiteljica reče, da že več kot 20 let dela v vrtcu in da ona ve, da otrok rabi tudi več tednov, mesecev, predno se nauči tam spati
- kaj naj ko mi reče, da Alex absolutno noče jesti, jaz pa vem, da če bi se potrudila in ga malo prisilila bi jedel. A kako naj ji dokažem, da se niti malo ne potrudi
- kaj naj ko mi reče da otrok smrka in da MORA biti najmanj 2-4 dni ali še več doma
- itd...

Saj zato pa VAS sprašujem. Jaz se na to ne spoznam, tamal je prvi moj otrok v vrtcu in nisem vedela, da če mi vzgojiteljica reče, da naj bo otrok doma, da se lahko pobunim in ga vseeno pripeljem v vrtec

Bom upoštevala vse vaše nasvete, res hvala

Saj jutri grem v vrtec TRDNA IN ODLOČENA, da bo po moje

ker tisto s porodniško in kako imam jaz ogromno časa...je pa res preveč

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kaj bi ve naredile?
15.10.2006 23:44:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5
Saj jutri grem v vrtec TRDNA IN ODLOČENA, da bo po moje

Kar do nadrejenih pojdi.

Če vzgojiteljica že 20 let "trobi" isto, potem bo tudi jutri še tisoč prvič to tradicijo nadaljevala.

In zavedaj se, da se ti lahko cel dan praskaš po glavi do doma in to nje NIČ ne briga.

Držim pesti user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
15.10.2006 23:48:35   
Marogica
DIANA, spraševala si, kateri dan so troci spali v vrtcu, v času uvajanja. Oba sta spala v vrtcu tretji dan.

Resnično ti polagam na srce, kar sem ti pisala na prvi strani, pa še to- ne pusti se in resnično sama odločaj o tem, kako dolgo bo tvoj otrok v vrtcu. Vse stvari, ki te motijo, pa jih povej, če bo teba tudi večkrat, če pa ne bo sprememb, pa povej vzgojiteljici, da boš la do ravnateljice, ker vzgojiteljica očitno ne razume.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
17.10.2006 8:43:35   
mala zirafa
Ti se kar na upravo obrni.Očitno ima vzgoj. zakrnele možganeuser posted image .To je grozno kar jaz slišim.Delala sem v VVz in vsi so prej al slej spali in jedli in kakali in lulaliuser posted image , potem pa so se še mame začele čudit češ , doma pa ne je tega pa tega.Prehladi pa tako al tako spadajo zraven.Če ima otrok vročino 37, ga je prav odeljat domov, dokler je pa nima pa naj bo v vvz, saj ni edini.Pa kar korajžno!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?