Luni -> RE: ima katera podobne izkušnje? (9.10.2006 19:35:06)
|
p/b, mislim, da ste prehitro pričeli navajanjem na kahlico. Ti povem svojo izkušnjo: sem mamica dveh nadobudnežev (v pričakovanju tretjega). Srečo imam, da so me pri navajanju na kahlico upoštevali vsi: od moža, do tašče in tasta, katera sta prvega sina pazila do treh let. Pri nas je bila kahlica igrača. Brez obveznosti in siljenja. Vsake toliko časa sem jima dala vedeti, za kaj je, pa nobeden do 28. meseca ni kazal interesa za njo. Oba, pri dopolnjenih 28-ih mesecih, sta se odločila: na kahlico. Prišlo je res spontano, enostavno, prišel je čas, ko sta zastopila za kaj gre. Pač opazuješ svojega otroka in ko vidiš, da ga začne plenička motiti, takrat kahlico v igri večkrat ponudiš. In trkam na les: od takrat pa do danes, oba suha dan in noč, postelja ni bila niti enkrat mokra. To je moja izkušnja. Poznam pa primere, ko je moral otrok, zaradi prehitrega navajanja na kahlico, plenico za spati, nositi do vstopa v šolo! Jaz bi na tvojem mestu prekinila in počakala, da otrok doraste. Pa saj je lahko to čez en mesec ali pa šele čez pol ali eno leto. Opazuj ga, ti boš najbolj vedela, kdaj je tvoj otrok pripravljen na tako velik podvig. To za otroka nikakor ni enostavno, zato ga res ne sili prezgodaj! Pa vendar: čimprej suho rito vam želim!
|
|
|
|