mika
|
Ali se zavedaš, da je 90% vseh vojn zadala ravno vera? .. in še bolj.. od tega je veliko večino zadala krščanska vera torej.. kupite pištole in puške, saj otroci hodijo vendarle k verouku... Ja zahi, sedaj si pa zašel kar nekaj stoletij nazaj. Pa tale izjava o puškah in verouku je čist mimo. Kaj si sploh mislil s tem ? Men se zdi to nesramno do vernikov, ker si jih v bistvu označil kot morilce. Jaz sem hodila k verouku, imeli smo super župnika. Čisto življensko nam je razlagal stvari in jih povezoval svetim pismom. Jaz sem zelo rada hodila tja, ker je bil zelo prijeten sogovrnik. To v bistvu razlagam zato, ker vse daješ v isti koš- pranje možganov- župniki vsi slabi. Midva imava vse zakramente in bova kmalu krstila tudi hčerko- pač najina odločitev. Hodila bo tudi k verouku, če bo želela, to je pa itak odvisno od župnika. O tem se želim prepričat, ker nočem, da bi bil kakšen fanatik in bi se ji vse skupaj zagabilo. Meni je bila vera predstavljena na zelo prijazen način. Tudi babica mi je pripovedovala zgodbe iz svetega pisma in naučila nekaj molitev. K maši gremo samo za praznike, ker kot 'dober'vernik-človek nisi po št, obiskov v cerkvi, ampak poživljenju ki ga živiš. Pa še nekaj, zakaj bi se norčevali iz ljudi ki hodijo v cerkev, oz vernikov? Se mi zdi, da eni sploh nimate pojma o tem, ampak vero in župnike enačite, zaradi pedofilije- niso vsi župniki pedofili. Pustite vernikom vero in nevernikom, karkoli že. Vsak naj živi svoje življenje kot se mu zdi prav in enako velja za tvoja prijatelja. Dopovedala staršem ne bosta nič, naredita naj kot se jima zdi prav. Če ne bo krsta, ga pač ne bo in pika. Mater zakaj bi jima polagala račune, a jima za druge odločitve, ki sta jih sprejela tudi?
|