Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Točno tako da ne poznam muslimanske vere in pomen obrezovanja niti ne način kako to izpeljejo. Ampak zakaj braniš obrezovanje, krst pa ti je nekaj groznega s čimer zaznamujemo svojega otroka z nečim slabim Ne brani obrezovanja, temvec ti skusa povedati, da otrok ni pohabljen kot si rekla ce je obrezan. Obrezovanje je tudi medicinski poseg in niti ne tako redek kot si morebiti mislimo. Zato te je tudi vprasal, a propo tvojega pohabljen, ali bi lastnega ptroka, ki bi bil iz medicinskih razlogov obrezan, tudi obravnavala kot pohabljenega. Svoje case mi je kolegica razlagala, da obrezani moski dlje zdrzijo pri spolnem odnosu, zaradi vecje "navajenosti" na drazljaje. Kdo bi ga vedel :) Če mu bom pokazala del sebe, to kar sem in v kar verujem mu bom prikazala v celoti. Vera ni samo to kar želim videti in kar jaz odločim da bom in ne bom. Verna sem v celoti in otroku vero prikažem v celoti skupaj z zakramenti. Prikazati otroku in v otrokovem imenu odlociti ni isto. Se zdalec ne. Zanimiv je pa tvoj stavek: "Vera ni samo to kar želim videti in kar jaz odločim da bom in ne bom.". Potemtakem tudi tvoj otrok ne more odlociti kaj bo in kaj ne bo, v smislu tvoje trditve iz prejsnjega posta: "Z krstom mu samo pokažem pot po kateri lahko gre, če se zanjo ne bo odločil ko bo odrastel lahko brez bolečin in trpljenja mirno gre mimo tega in se na ta obred niti ne spomni.". On bo tisto kar si se ti odlocila, ne glede na to, ali se mu vse skupaj upira ali ne.... Nixxon če ne verjameš v Boga zakaj potem praviš da te je ustvaril Bog Ateisti imate ponavadi zgodovinske knjige pred sabo in ugotavljate iz katerega neand.....talca ste se razvili, kaj ima tukaj vmes Bog če niti ne verjamete v njegov obstoj??? Jaz verjamem da je moj otrok božji dar in blagoslovljena ljubezen med mano in možem. S krstom ga le še bolj približam Bogu in njegovim resnicam. To je moja VERA, v to verjamem, zakaj me označuješ za podlo, ker ne razmišljam tako kot ti in nisem to kar ste vi??? NI oznacil tebe za podlo, temvec sistem, ki ti razlaga, da je krst dojencka v skladu z bogom, a bozji sin je izjavil: Prvo ucite, potem krstite. Nekdo nima prav, ali je Jezus narobe delal, ali si cerkev "narobe" razlaga. Trenutno je cerkev v veliki zagati. Ukinili bi Limb (predverje pekla) kamor odhajajo nekrsceni otroci preden stopijo v raj, saj le ta odvraca prebivalce Afrike od RKC in so bolj naklonjeni Islamu, ker v islamu otroci gredo direktno v raj. In kaj je res... Limb je ali Linm ni..? Ali pac po potrebi, sedaj je, jutri ni. Mogoce je pa tako s krstom. trenutno je prav, da je, saj omogoca lahek in kontinuiran nabor vernikov in "vernikov". Kaj ti je pa tako dobrega že gospod Drnovšek pa razni naši poslanci in ministri naredili da plačujemo za njihove plače in jih toleriramo???? Jaz se vsaj z 3/4 njimi ne strinjam in mi je vseeno ali bi bili ali ne pa isto plačujem davke v njihovo zlato culico. Predvem, razlika je v tem, da so izvoljeni predstavniki vseh drzavljanov in drzavljank RS, kar se za duhovnike ne more reci. Svoje nestrinjanje z njimi lahko izrazis na volitvah in preko vseh pravnih sredstev, ki ti jih drzava ponuja. Duhovnike pac ne volimo, niti krovna organizacija katoliskih duhovnikov ni predstavnik vseh drzavljanov in drzavljank, se manj pa dovoli in ponudi pravna sredstva za volitve preko katerih lahko vplivas kdo v cerkveni hierarhiji zaseda katero mesto. Tako je bilo in bo zmeraj, danes mi delamo za tiste v pokoju, čez nekaj let bodo pa drugi za mene in tebe da bova uživala starost se bodo pa drugi kremžili da ti plačujejo zato da sediš ves dan na stolu in goltaš najbolj drage tablete zaradi bolezni in se še pritožuješ da nimaš dovolj. In cerkev placuje prispevke za pokojninsko varnost svojih duhovnikov? Ne, caka da drzava placa prispevke za njene "zaposlene" in tako poskrbi, da njeni "zaposleni" uzivajo pokojnino iz medgeneracijske solidarnosti. Skratka, sami ne dajo nic. Drzava (vsi mi, verniki in neverniki) ih podpira, da bi jih lahko pozneje se izdatneje podpirala. Ko bo na racun tega, zmanjsan prostovoljno-obvezni prispevek za krst, pogreb, poroko... se bom strinjala, da vsaj spostuje prispevek vseh drzavljanov v podpiranje njenih "zaposlenih". Ali pa ko bo kaksen pogreb zastonj. Ce ne ves, ponekod ze na oglasni deski v zupniji visi cenik cerkvenih storitev. Ta denar pa ni zadosti "dober", da bi iz njega vlozili v medgeneracijsko solidarnost, dokler ostali lahko placujejo drugi, pa tretji steber.... Sem že nazaj napisala da toleriram vsa verstva in da je to stvar odločitve vsakega posameznika, in če se ateisti lahko svobodno odločajo in jih ne kritiziramo da koga posiljujejo z svojim mišljenjem, mislim da tudi mi premoremo toliko svobode da se brez obtoževanja in pritiskov sama skupaj z partnerjem lahko odločim kako vzgajati svojega otroka. Zelis reci, da se cerkev ne vtika v to kako bos vzgajala svojega otroka, te ne obtozuje in ne izvaja pritiska? :)
|