Pretres možganov? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Pretres možganov? (9.10.2006 9:35:56)

Sicer se nekaj malega za nazaj našla na to temo, ampak vseeno se obračam na vas.
Gašper (15m) je že v soboto priletel direktno na rob omare. Jasno, se mu je naredila ogromna modra buška. Bil je normalno živahen, jedel je, spal normalno....do danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ura je pol desetih, on pa še vedno spi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa saj sem vesela, da končno spi malo dalj (drugače samo do cca 7.30).

Nekaj sem brala, da je za pretres možganov značilno, da otrok veliko spi. Uf, malo sem panična. A more tudi bruhat ali to ni nujno? Ker bruha pa ne.

Upam,d a bo vse ok, medtem bi pa prosila vaše mnenje oz. napotke, kaj naj naredim.
Hvala.

CUKRČEK -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 9:47:07)

Po moje je samo utrujen...dvomim, da bi ga tako pozno "trofnilo". Sicer pa dohtarja pokliči in povprašaj, da se pomiriš.

Mikica -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 10:21:46)

Naš je avgusta imel lažji pretres možganov.
Padel je popoldne, bruhal je šele naslednje jutro.
2 dni so ga obdržali v bolnici na opazovanju, k sreči ni bilo nič hujšega.

mily -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 10:51:34)

Lahko da ni nič, lahko pa, da je res kakšen pretres. Jaz bi na tvojem mestu za vsak slučaj poklicala pediatra in mu povedala kaj se je zgodilo. Ne vem no, kadar sem jaz v takih dvomih, se raje prepričam. Boš vidla, da boš bolj mirna.

lelaval -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 10:56:20)

Če obstaja sum na pretres možganov, moraš otroka 48 ur po padcu opazovat. V tem času pride do bruhanja, utrujenosti ali celo izgube zavesti. Mislim, da danes več naj ne bi imel posledic od padca, da boš bolj mirna, pa pokliči pediatra.

darjatimci -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 11:14:54)

Pri majhnih otrocih res ni odveč previdnost,bolje ga je vedno peljati k zdravniku,pa čeprav se izkaže,da je vse v redu,kot pa da pride do kakršnihkoli kasnejših posledic.

Anonimen -> RE: Pretres možganov? (9.10.2006 12:41:36)

Uf, punce...res sem se ustrašla. Pa se je na srečo izkazalo, da je fant danes samo malo dalj "potegnil". Pravi pediatrinja, da je z njim vse ok, če bo pa bruhal, pa naj pridem nazaj. Ampak glede na to, da veselo je in veselo skače okoli, mislim, da ni več panike.

Hvala vam.

Stran: [1]