ribica. -> RE: kako zaceti z gosto hrano? (9.10.2006 9:40:15)
|
Moj mali ime dobrih 5 mesecev in tudi počasi začenjava. Zjuraj ga podojim, potem naslednji obrok, okrog enajtih dopoldne, pa je sadna kašica. Začela sva samo s par žličkami, da se je sploh navadil na okus. Potem boš pa tako sproti videla, kako nu bo všeč. Našemu tekne, saj kr joče, če dam stran. Ker midva sva s par žličk prešla na pol kašice tamale, potem pa sem ga dojila. Sedaj mu že par dni dam celo kašico in potem ima dosti. Sicer sem mu ponudila tudi dojko, pa ni bil interesent. Za začetek se mi zdi primerna kakšna kuhana jabolka, če sama pripraviš, ali pa kašica - jaz sem mu dala hruško in banano, potem korenček z jabolko, danes bova pa poskusila breskev z rižem. To verjetno že veš, da mu na zečetku ne kr takoj pomešat vseh okusov. Jaz sicer ne dajem enakega okusa en teden, kot pravijo, sam čist pomešam pa tud ne. Mislim, da je to bolj pomembno če začneš pri manjšem uvajat. Jaz sem pri prvi začela pri slabem 4. mesecu (je bla druga moda). Sedaj delam več po občutku. Sicer pa boš videla kako mu bo šla gosta o hrana. Če mu bo teknilo, boš lahko kmalu dajala še drugi gosti obrok. Pa tudi to boš videla kako bo potem s podoji. Mogoče mu bo ustrezalo,da na vrh popije še malo mleka, ali pa tudi ne. Pač kakor bo hotel oz. kakor boš ti hotela. Jaz sem že pri prvi najdlje ohranila večerni podoj, pa tudi zdaj bom tako. Seveda je ko je bila večja, dobivala najprej gost obrok zvečer, potem pa še podoj. Kar se pa mleka tiče, se bo paže reguliralo tako, da bo zadoščalo potrebam, ni panike. Jaz sem ob taki praksi prvo dojila 11 mesecev. Je pa res, da potem ko otroka dojiš samo še pred spanjem, skoraj nimaš občutka, da imaš polne prsi, ampak imaš dosti, da se otrok malo posladka.
|
|
|
|