bina30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Mene pa nekaj zanima...berem zdajle vse te vaše nasvete, ki predvidevam da ste jih vse dobile pri strokovnjakih (pediatrih, patronažnih, takšnih in drugačnih posvetovalnicah o zdravi prehrani) in se enostavno ne morem načudit. Berem doma knjige z malo starejšim datumom in o tem ne duha in sluha, in glej ga zlomka, moja generacija skorajda ne vemo kaj je to alergija, danes pa je ze vsak drug otrok na nekaj alergicen. In potem mi moja kmecka pamet pravi naslednje. Kaj je alergija: preubčutljiva reakcija na določeno snov, setavino - torej napačna reakcija imunskega sistema, ki snovi ne prepozna. In potem se vprašam zakaj imunski sistem snovi ne prepozna, a ni mogoče to ravno zato, ker se vse preveč pazi, vse preveč odlaša. Že ko berem, da celo med nosečnostjo naj ne bi jedle jagod, ker so alergene, pa saj logično da otroci na njih reagirajo alergično, če pa njihovi imunski sistemi v svoji najosnovnejši fazi niso bili s temi snovmi seznanjeni. Ne vem, nisem zdravnik, samo poskušam logično sklepat. Ne vem pa zakaj zdravnikom, ki delajo ne vem kakšne hude raziskave ne kapne, da nekaj delajo narobe. Prosim vas lepo, vedno več vemo, stanje na problemu, ki se ga rešuje pa je vedno slabše. Zato bi pa mogoče vseeno bilo boljše včasih pogledat malo nazaj, pa malo bolj logično razmišljat namesto se prepuščat tej poplavi takšnih in drugačnih nasvetov. Točno moje razmišljanje! Res ne moreš verjeti koliko je alergij. Sama delam z otroki in v vsakem razredu je kar nekaj alergikov. Je pa po mogoče res tudi to, da za te alergije niso krive samo mamice, ki se ful pazijo in se držijo ne-vem-kakih priročnikov, ampak na splošno hrana, ki jo uživamo (gensko pridelana, špricana...), način življenja (stres, onesnaženje) in drugi dejavniki.
|