suzi -> RE: Novorojenček ne je (11.10.2006 16:15:16)
|
Tudi mi smo tak neješč primer. Moj fantek je v porodnišnici od 3130 g padel na 2780g. Pediatri so naju dlje zadržali v porodnišnici, pojedel je z dojke le za 5 ml, pol pa bruhal, so mi dali adaptirano mleko ker glukoze tudi ni maral, ker je bil še vedno tak revček so tudi njemu delali ultrazvok trebuha in glavice, povrh vsega se je pa še tresel kot da bi imel mrzlico. Nisem spala niti eno noč. Uz je bil ok, mali pa še vedno hujšal, bruhal in vlekel v prazno in se tresel. Na koncu so mi rekli da je najbrž tako pretresen od poroda, saj se je rojeval 12 ur, 14 ur pa je bil brez plodovnice ker mi je voda odtekla. Doma pa so se borbe s hranjenjem nadaljevale, zagrabit ni znal, ni pomagal niti nastavek niti žgečkanje po ličku in nogicah, jok pa rokco v usta, fantek lačen. Pa smo kupili pumpico pa škatlo umetnega mleka. V začetku sem mogla večkrat dodati adaptirano mleko, potem pa vedno manj. Zdaj imamo 2 meseca in pol, dodamo le en obrok na dan, ostalo ga hranim z izčrpanim mojim, v prvem mesecu je dobil 1100 g in 6 cm, v drugem pa 1300 g in 4 cm - je vse nadoknadil pa še viška ima. Ne obupat, če se otrok ne doji probat s pumpico, drugač pa adaptirano.
|
|
|
|