Rok_LM -> RE: melancani (8.10.2006 19:22:15)
|
Melancane lahko pripraviš v omaki z mletim mesom. Najbolje je, da najprej narediš omako, Melancane pa nareži na kocke, in jih posebej popeci na olju, da spustijo vodo, nato pa jih zmešaj v omako. Super je tudi če z melancani popečeš še na kocke narezane bučke. Pazi kot pravi Vesna da jih predolgo ne pečeš saj so tako melancani kot tudi bučke najboljše ko še malo hrustajo. Druga možnost pa je, da na olju popečeš na kocke narezane melancane, nato pa jih zaliješ s smetano za kuhanje in preliješ testenine. Po želji lahko dodaš še kakšno tuno, za malega pa jo raje še ne dajaj, ker je konzervirana in ker so ribe alergene, še posebej morske. Rib naj se nebi dajalo do enega leta starosti. Obe varianti zelo radi jejo tudi naši trije tamali. Pa dober tek!
|
|
|
|