Pikabu
|
Lep pozdrav tudi od mene. Sem si izborila trenutke, da sem vas prebrala, upam, da mi uspe še napisati kaj. Amazona, imaš prav, če en dan ne bereš, kar ven padeš, zato sem pa sedaj tukaj, sicer bi me jutri kap, ko bi gor prišla. Za nami je pa zelo lep dan. Začeli smo ga sicer zelo zgodaj, pa ni bil kriv Maks, ampak Ema. Danes je že ob šestih prišla, da je jutro in da je treba vstati. Potem je še kašljala ko ena stara lokomotiva in zbudila še Maksa, pa sva jo prepričala, da smo se nekaj časa še crkljali. Potem smo pa imeli ogromno časa, da smo se uredili in spravili k maši, kjer je bil Maks danes zelo priden. Prvič je bilo, da nisem imela paranoje, kaj če se bo jokal. Je prav iskal ljudi okoli sebe, da se jim je smejal in jih šarmiral. Po maši sva se s tasho sms-jali, kakšno je vreme na morju. Kljub vetru smo se odločili, da odrinemo tja dol. Bila je možnost, da se gremo že danes kopat v Bohinj, pa je potem Ema izbrala, da bi šla rada na morje in smo šli. DOBRA NOVICA: ko sva se pogovarjala, če bi se šli že danes kopat, sem rekla možu, če bi se šel še naslednjo nedeljo v Atlantis in je rekel, da lahko, tako da je zelo, zelo veliko možnosti, da pridemo. Pa prosim že sedaj, ne me gledat v trebuh. A obljubite? Upam, da ne pride kaj drugega vmes (praznovanje ali kakšna bolezen). Ker pa smo danes šli na morje, itak ne bo problem, da se gremo naslednji teden kopat. V avtu do dol sta oba pridno spala, midva sva imela pa po dolgem času eno lepo debato. Ko smo prišli v Portorož, je res zelo pihalo, ni pa bilo mrzlo. Najprej smo šli na kosilo, kjer sta bila oba spet zelo pridna. Ema je prav lepo jedla, Maks se je pa v vozičku igral in je bilo super. Ko smo prišli ven, je manj pihalo, tako da je bilo prijetno se sprehajati. Ema se je nanorela, je poštudirala novo igro: lovljenje in sva se ves čas lovili po Portorožu. Zaslužili sva si tudi sladoled, malo prekršila post, ker sem jedla čokoladnega, ampak je bil reeeeeees dober. Potem pa pot nazaj. Maks je bil dolgo buden in se je igral, malo je zaspal, blizu doma je pa začel tečkati, še dobro, da smo bili potem hitro doma. Ema me je pa tudi prestrašila tik pred domom, saj je zelo jokala, da jo boli noga, pa je možu potegnilo, da ji je najbrž zaspala. To je bilo pomojem prvič, da se ji je zgodilo, ampak jokala je pa res tako, kot da bi ji jo pol že manjkalo. Zvečer smo se še malo igrali, Ema je sestavljala puzzle, zdaj pa Maksi že spi, Ema pa še šarmira atija. Je predolgo spala v avtu in zdaj ni šans, da bi zaspala. Jutri pa imava z Maksom cepljenje. A ve greste tisti dan potem kaj ven z njimi? Jaz se sploh ne spomnim. Zdaj z Maksom prvič nisem šla potem nič ven cel dan, pri Emi pa pomojem tudi ne. Sploh se ne spomnim. Sprašujem zaradi Bleda. Jutri bi lahko prišla sama z Maksom, če bova dovolj zgodaj opravila, pa je potem lažje čvekati. Ne vem pa, kaj je z vozkom. Tisti nastavki od rolke nam nagajajo in se ga ne da zložiti, ker so sedaj na drugi strani. Upam, da mi jih mož vzame dol, sicer pa ne morem priti z vozkom, ker ga ne bom spravila v avto. Vožnja v avtu: sva ugotovila, da je veliko bolje, če dava Maksa na sredino. Vidi Emo in se igrata in pogovarjata, jaz ga pa lažje dosežem, če mu je treba dati dudo. Clody, tudi mi imamo nedeljo čisto zase, gremo pa na izlete, zelo pogosto kopat (no to se bomo zdaj začeli hoditi). Se mi pa fino zdi, če že gremo, da še katera pride in se spoznamo. Je še bolj zabavno. IZVIRNO SPOROČILO: Arabela Kar se pa tiče mnenja da je treba začeti z GH ker se ponoči zbujajo in se nato več ne bodo, pa se jaz ne strinjam oziroma pri nas to ni palilo.. maledka se še zdaj ponoči zbuja sicer ne več tako pogosto ampak tolikokrat da mami pozabi šteti in zjutraj sploh ne vem kolikokrat sva se dojili... Arabela, to naj bi veljalo, če otrok že lepo prespi noč, pa se potem spet začne pogosteje zbujati in zahtevati spet obrok več. Pri Emi je zagotovo držalo, je spala zelo lepo, enkrat na noč sva se dojili, potem pa kriza, ponoči je hotela vse pogosteje jesti. Ko sva pa uvedli čez dan gosti obrok, se je pa v štirih dneh spanje uredilo nazaj. Maks se je pa ves čas pogosto zbujal in je bilo to zanj normalno, tako da bi bilo verjetno isto, če bi uvedla gosti obrok in ga pač nisem. IZVIRNO SPOROČILO: piskot Moz pravi, da ga cez dan prepogosto dojim, pa da je zato tudi ponoci navajen tako pogosto jest. Res je, da ce gre ven, mu dam za jesti preden je lacen. Tako da ponavadi cez dan je na 2-3 ure. Samo zakaj potem ponoci vcasih tudi na uro in pol? Jaz mislim, da ni to krivo. Naš Maks je imel malo zamenjano. Je čez dan jedel bolj poredko (včasih tudi na 6 ur), ponoči pa potem na uro in pol ali dve uri. Sem večkrat spraševala, kako naj mu obrnem, da bo čez dan več jedel, da bi ponoči manj. Zdaj nama je uspelo, da sva to malo obrnila in čez dan je na dve uri, ponoči pa potem dlje zdrži. Jaz mislim, da če čez dan več poje, ponoči lahko dlje zdrži. Dojeti mora tak ritem. Ena je omenjala čaj ponoči. Pri nas ni nič pomagalo. Sam Maks je moral priti do tega ritma, kot ga ima sedaj. Pa jaz sem se morala nehati sekirati in pač sprejeti, da hoče tako jesti. Jaz sem zgubila več živcev, pa več časa, ko sem se trudila mu dati čaj, da bi zaspal nazaj. Sem potem dojela, da je hitreje, če ga podojim. Pa se je samo po sebi lepo uredilo. Moci, držim pesti, da se kmalu uredi pri vas. Vava, držim pesti za dobre rezultate v torek. Mislimo na vas. Lu, te pogrešamo, te pogrešamo. Ko vse urediš, se nam hitro spet pridruži. IZVIRNO SPOROČILO: amazona ČE SEM ZAMUDILA KAJ FUL POMEMBNEGA NAJ MI KDO NA HITRO NAPIŠE PLISSSSS!!! A veš, da sproti pozabim, kaj vse se je dogajalo. Ena od stvari je, da se menimo, da se naslednjo nedeljo dobimo v Atlantisu na kopanju. Ostalo je pa šlo iz spomina. Gayči, pridi nazaj, te pogrešamo. Ne velja, če se greš post. O, muki, nov avatar. Luštkan. Frrrr, to sem tudi jaz gledala v Nekrmanu, samo res predolgo traja, da pošljejo, do nedelje jih ne bodo. mtina se je enkrat oglasila, da je dobro in ima dieto, potem pa ne več. Upam, da se nam kmalu spet kaj pridruži. Mtina, pogrešamo te. GH, mi začnemo ta teden z uvajanjem. Maks bo v torek star 5,5 mesecev. Zdaj pa upam, da sem prišla čez.