4-urni delavnik (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

*mateja* -> 4-urni delavnik (6.10.2006 19:09:25)

Pozdravljene!

Zanima me vse v zvezi s skrajšanim delovnim časom po porodniški.

Hvala.

Udb -> RE: 4-urni delavnik (6.10.2006 19:59:20)

V službi se moraš zmenit (pa tut kolk ur misliš daelat - 4,5,6,7), potem ti dajo aneks k pogodbi, s tem greš na CSD. TAm izpolniš še en obrazec in to je to.

KAj konkretno te zanima?

jrakov1 -> RE: 4-urni delavnik (6.10.2006 20:00:25)

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200647&dhid=82503

Dolina -> RE: 4-urni delavnik (8.10.2006 15:10:39)

Men je na CSD rekla, da aneksi niso več v veljavi. Da mi mora delodajalec sestavit novo pogodbo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zraven pa priložim tisti obrazec.

Mi lahko napišete, kaj je tistim, ki so delale polovični delovni čas, pisalo v pogodbi? Jaz moram namreč jutri to sporočit svojemu delodajalcu (eni so pač na komot).

Hvala, Dolina

Udb -> RE: 4-urni delavnik (8.10.2006 15:19:53)

Oj, ja imaš prav - pride nova pogodba. Kaj pa piše:

To pogodbo stranki sklepata skladno z 2. alineo 47. člena Zakona o delovnih razmerjih zaradi uveljavljanja pravice matere do krajšega delovnega časa zaradi starševstva v skladu z 48. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Delavka je v preteklem letu posatala mati,.....je rodila in pogodbeni stranki sta se dogovorili, da bo delavka v času od------ pa do otrokovega 3. leta starosti, to je do..... oz. kolikor se stranki ne bosta drugače dogovorili, opravljala delo v krajšem delovnem času - to je 5 ur dnevno.

V času dela s skrajšanim delovnim časom zaradi starševstva bo delodajalka delavki zagotavljala plačo po dejanski delovni obveznosti, R Slovenija pa ji bo zagotovila do njene polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost do minimalne plače.

in potem pogodba naprej.

Dolina -> RE: 4-urni delavnik (9.10.2006 7:57:41)

Jutro,

Urška hvala. Nisem bila sigurna, ali je potrebno prav navajati zakon. Hvala. [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Lp, Dolina

Stran: [1]