ROTA VIRUS (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ČebelicaMaja -> ROTA VIRUS (5.10.2006 18:55:46)

Pred 5 dnevi sva z možem (najprej on, potem še jaz) prebolela Rota virus (bruhanje,driska, vročina, totalna izčrpanost...), Ravno danes sva menila, da sva skozi najhujše- skrbi pa me, ker imamo 5m in 3 tedne staro punčko, ki je danes začela bruhati ...(kljub temu, da smo ful pazili nanjo in jo je dejansko v času najine bolezni prevzela moja mama, bili pa smo v istem stanovanju, kjer se popolnoma ne more izogniti virusu)...vročine še nima, je pa nerazpoložena, veliko spi in je nezadovoljna (običajno je ful dobrovoljna)...tko, da me fullll skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Zanima me, ali ima kdo kake izkušnje z Rota virusom pri tako majhnih otrocih... aja, skrbi me dehidracija, ker punčka kljub bruhanju noče nič piti- ne čaja, ne mleka, ne vode...če bo treba, bomo šli k dežurnemu, me pa vseeno zanima vaše mnenje. Hvala za odg.!




najina pikica* -> RE: ROTA VIRUS (5.10.2006 19:24:57)

jst sicer nimam izkušje z rota virusom in tako malim otročkom...
ti pa svetujem,da če imaš občutek da je pri mali nevarnost dehidracija pot pod noge in na urgenco....[sm=pikapoka2.gif]




mml -> RE: ROTA VIRUS (5.10.2006 19:56:20)

če ti slabo pije in ob tem bruha, potem nimaš kaj dosti čakati pri tako majhnem dojenčku in je pametno, da se greste pokazat k zdravniku, sicer lahko res pride do dehidracije.
Upam, da ne bo nič hujšega




oka -> RE: ROTA VIRUS (5.10.2006 20:02:16)

Na tvojem mestu bi šla k zdravniku. Nočem te strašiti, ampak pri tako malih otrocih hitro pride do dehidracije. Ko je naš starejši pri dveh letih fasal rota virus, je kazal znake dehidracije že po nekaj urah, pa je bruhal "le" 3x.  Kar pelji jo pokazat, če pa vaju bo zdravnik poslal naprej na infekcijsko kliniko pa tudi ni nič strašnega. Tam ji bojo dali infuzijo in zanjo dobro poskrbeli.


LP




Sandra* -> RE: ROTA VIRUS (5.10.2006 20:15:12)

Pelji jo na dežurno. 




Stran: [1]