Magi*
|
abby, če tvoji otroci pri 22m ne razumejo, zakaj so bili kaznovani, tudi prav. moja pupa še kako dobro razume. in tudi je ne rabim non stop "zapirat" v sobo, ampak se je to do zdaj zgodilo par krat. in tudi je ne zaprem v sobo za dalj časa, temveč (kot sem že napisala, ampak eni res ne znate brat ali nočete razumet) za nekaj trenutkov. običajno je deset, dvajset sekund dovolj, da se pomiri in se lahko naprej pogovarjava. ker, ne boš verjela, tudi pri nas rešujemo probleme s pogovorom... in še kako dobro razume. tudi govori že zelo dobro, tvori kompleksne stavke, točno ve, kdaj ga je zares pobiksala. včasih mi pride sama povedat, da je nekaj naredila in točno ve, da tega ne bi smela. seveda to ni povod za kazen;) mimogrede, preberi si kakšno knjigo o vzgoji, kjer je ta metoda opisana kot ena boljših ali, če hočeš, ena izmed najmanj neugodnih za otroka. in ne, jaz nisem popoln starš in tudi ti nisi popoln starš, ker takih ni. nihče ni popoln. je pa res, da sem jaz tista (ali mož), ki sprejmem odločitev, kdaj ga je res tako pobiksala, da zasluži "kazen". in od svojega otroka ne zahtevam, da je jedrski fizik, učim pa jo nekih vrednot in tudi družbenih norm, ki ji bodo v življenju še kako prav prišle. in zelo zamerim, da takole pavšalno ocenjuješ moj vzgojni pristop, še posebej pa komentar, da jo bom kasneje rabila v zavod zapirat . poden. drugače sem pa jaz gor zrasla z zelo strogo vzgojo in sem jih tudi kdaj po riti dobila. in mi danes nič ne fali, zanimivo, še zelo veliko sem v življenju dosegla in s starši imam čudovite odnose. vem, da so kdaj tudi narobe odreagirali, vendar v danem trenutku je bila to njihova najboljša odločitev. in če si ti misliš, da boš vedno odreagirala pravilno, se presneto motiš.