Kapljice iz Slovenj Gradca (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Nety -> Kapljice iz Slovenj Gradca (5.10.2006 12:13:40)

Čau,
zanima me,če katera pozna kapljice proti krčem iz Slovenj Gradca? Našega komaj 3 tedne starega sinčka pa že precej napenja. Zato sem naročila kapljice proti vetrovom in krčem v Slovenj Graški lekarni. Dobila sem jih po pošti brez navodil, pa me zanima, kako se uporabljajo. Jih je treba dati v čaj (1 dcl?), ali se lahko uporabljajo samostojno, po žlički?

Hvala za pomoč.
Nety




dskubin -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (5.10.2006 12:53:29)

so ful sladke, tko da jih imajo otroci radi. Jst ne bi dajala v 1 deci, ker potem to sladko dosti časa pije. Jaz sem poklicala gor v lekarno in je rekla da po 3x na dan po 10 kapljic in če to ne pomaga, tudi večja količina ne bi. In potem smo se mi odločli, da smo mu jih dali po 5-6 po potrebi pred vsakim obrokom, to je 4x ali 5x na dan. In je pomagalo. Na začetku nam ni šlo po žlički in sem jih pomešala v žlički s čisto malo čaja in dala s tamalo injekcijo. To je tako polizal.




borovnička -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (5.10.2006 12:57:49)

Nety, najin Nik je bil star 10 dni, ko se začeli krči. Pa sva dobila v lekarni nek čaj za te krče pa Kuminov sirup. Ni blo nič boljše. Potem pa sva slišala za te kapljice in sva takoj letela po njih.

Krči so še vedno, ampak v veliko blažji obliki kot prej. Midva sva mu jih nekaj časa dajala kar po žlički po 5 kapljic 3x na dan. Zdaj pa mu jih dajeva enako količino v 20 ml komarčkovega čaja. Pa ful rad to spije, ker kapljice mal posladkajo čaj, da ni čist grenak.

Upam, da bodo vašemu fantku tudi pomagale, da čimprej mine to obdobje s krči.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




žanek -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (7.10.2006 0:53:21)

Tudi mi smo uporabljali te magične kapljice iz Slovenj Gradca. Nam so v lekarni rekli da jih lahko uporabljamo 3x na dan po 8-10 kapljic (ne pretiravat, ker so zelo sladke). Najbolj pomembno pa je to, da se kapljice lahko začnejo uporabljat ko je dojenček star 1 mesec in ne prej!!!




žanek -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (7.10.2006 0:59:12)

Kapljice se uporabljajo samostjno, po žlički. Nam je samo to pomagalo, smo meli zelo hude krče.




Erdbeere -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (7.10.2006 10:09:31)

samo v informacijo zdaj imajo tudi gorenjske lekarne enake oz. po isti recepturi narejene kapljice in so tudi dobre, da ne boste vse tako panično iskale teh iz Koroških lekarn, moji kolegici sem jaz priskrbela te iz gorenjskih lekaren in je takoj pomagalo, so pa bile ne boste verjele 337 SIT v Cerkljah, se je še lekarnarica vprašala, če je sploh možno, da je kakšna stvar še 300 SIT [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




borovnička -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (7.10.2006 13:35:44)

Erdbeere, a pa te tud pomagajo? Za te sem že slišala, ampak baje nimajo takega učinka kot te iz Koroških lekarn. [sm=zmeden2.gif]




Erdbeere -> RE: Kapljice iz Slovenj Gradca (8.10.2006 21:39:19)

borovnička, meni so v Cerkljah v lekarni rekli, da so narejene po isti recepturi kot tiste iz koroških lekaren, pa tudi kolegica za katero sem jih kupila je rekla, da je bilo takoj bolje pri njenem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako, da mislim, oz. verjamem, da so potem res enake kot tiste iz koroških lekaren.




Stran: [1]