katis -> RE: morski sadeži (27.12.2006 11:25:14)
|
Ojla! Malce pozno ampak vseeno: Recepta za ribji tatarc nimam - ati ga v bistvu dela povsem enako kot iz mesa, le da ga skoz probava, da pravo mešanico ugotovi (tako seveda, ki je njemu in nam vsem všeč). Res pa je, da v tatarc mi že prej nismo nikdar dajali surovih jajc - raje kakšno žličko majoneze. Sicer mislim, da paše notr vse (drobno seseklajno) čebula, česen, kapre, kumarice, sveža paprika, mleta rdeča paprika, včasih tudi v kis vložena paprika, v kis vložen nepekoč ali polpekoč feferon, poper sol, slani ribji fileji, gorčica, malce majoneze, včasih doda kakšno kapljico belega vina, peteršilj... po moje je to v glavnem vse. Sicer pa - probajte! Glede lignjev pa takole - kakor so meni govorili, so lignji pravzaprav izmed morskih sadežev še najmanj škodljivi. Najhujše so školjke, ker se dejansko v njih vse nabere, jemo pa jih itak cele (s prebavili) zato.... LP
|
|
|
|