Jančika_ -> RE: jaz želim še enega otroka!!! (4.10.2006 22:06:15)
|
Finance so seveda važne, je pa to zelo široko vprašanje. Poglej najin primer: na prvi pogled bi kdo rekel, da sva nora, da imava sploh otroke pri takih prihodkih - jaz sem zdaj že drugič na starševskem dodatku, mož je zaposlen prek javnih del. Tisto leto vmes med prvo in drugo porodniško nisem bila zaposlena, niti nisem dobivala DSP (zavestno se nisem prijavila na zavod za zaposlovanje, ker nisem imela namena iskati službe, saj sva hotela čimprej še enega otroka). Vendar: sva lastnika stanovanja, tako da ni najemnine. Tudi avto ni bil kupljen na kredit in nimava razen tekočih stroškov nobenih pufov. Imava nekaj prihrankov, ki so naloženi (upam, da dokaj donosno) in širokosrčnega tasta. Tudi v primeru popolnega izpada dohodkov bi nekaj mesecev živela brez večjih problemov. Za moje predstave živiva vredu, pač po najinih kriterijih. Za koga bi bilo recimo nesprejemjivo, da gre na morje samo za 4 dni; jaz pa nimam želje hoditi za 14 dni na Bahame recimo (Ok, če bi mo kdo ponudil zastonj, se ne bi branila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ravno včeraj sva se menila, da bova tretjega otroka imela prej, kot sva načrtovala, čeprav dohodki naslednji dve leti verjetno ne bodo veliko višji. Ob vsem tem pa vem tudi, kako je, ko si čisto brez denarja. Prvo leto po roki sva bila res na tesnem. Zgodilo se je celo, da nisem imela denarja za vlak, da bi šla iz MB v LJ na izpit. V takih razmerah se sploh ne bi odločila za otroka, sva se pa takrat naučila živeti skromno in varčno (no, ok, saj že prej nisva bila razsipneža).
|
|
|
|