Kdaj so se začeli kotaliti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 17:18:00)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star skoraj 5 mesecev in se še ne kotali. Parkrat mu je uspelo, ampak bolj po sreči. Kdaj so se vaši začeli kotaliti?




Marelica -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 17:26:33)

Naša bo čez par dni stara 6 mesecev in se tudi še ne. Danes smo imeli ravno posvetovalnico in nas je zaradi tega naročila pri nevrofizioterapevtki. Ni sicer kakšnih nepravilnosti ampak naj bi ji s terapijo zmehčali ramena. Je pa res, da večkrat rada rokice nazaj drži in tudi ko se hoče vsesti se opira na rokice, namesto da bi jih dala naprej.
Drugače pa za 5 mesecev sploh ni panike.




Nej -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 18:19:10)

Anej se je iz hrbta na trebuh prekotalil pri 3,5 mesecih (verjetno posledica tega, da je zelo rad pasel kravice). Iz trebuha na hrbet pa pri 6 mesecih.




Anonimen -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 18:45:12)

KOtalil se je pri treh mesecih. OKrog in okrog, prvi obrat je bil pri dveh mesecih in treh dneh, v drugo stran, pri treh mesecih in od takrat naprej se je non stop kotalil po sobi.




DOLAR -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:10:37)

Naša bo jutri strara 6m in se že kar pošteno kotali.obrača iz hrbta na trebuh in obratno.Če jo damo na posteljo se sama vleče iz ene strani na drugo.Nič zato če vaši tega še  [image]http://www.bambino.si/forum/images/smiles/smiley_abwe.gif[/image]    ne   počnejo.Še prehitro si bodo pogruntali.Mi smo našo dali že v stajico da lahko vsaj nekaj postorim ko sem sama doma.




Galja -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:23:31)

Naš se je prvič obrnil šele pri sedmih mesecih. Je bil bolj med lenuščki. Plazit se noče, sedaj pri devetih mesecih pa hoče samo hodit; mu samo malo manjka, da bo shodil.





tajtaja -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:24:06)

Marelica, kaj se tvoja že vsede?
Moja dva sta šest mesecev in tri dni, sicer sta nedonošenčka (korigirana starost 4,5), pa se še niti približno ne kotalita. Pa paseta kravice tudi tako, tako. Nista glih navdušena in se hitro razburita. Do sedaj smo bili samo enkrat v razvojni, pri štirih mesecih, pa nas je naročila  na kontrolo konec oktobra. Edine vaje, ki smo jih dobili, so prav pasenje kravic.
Me prav zanima, kaj bo zdaj. Mislim, da jima kakšna intenzivnejša terapija nebi škodila, jo bom probala izsilit.




Pobalami -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:34:22)

Moj se do 10 meseca ni niti prevalil na stran (ene 3x mu je ratalo). Sem ga pri 7 mesecih peljala k zdravnici in je rekla da je ok . Ko zdaj razmišljam za nazaj se mi zdi da je bil bolj šibek v ramenih. Potem se je v enem tednu začel plaziti. v enem tednu iz nič (če si ga dal na hrbet je samo ležal in protestiral) v plazenje. Naredita vaje za ramenski obroč. če te zelo skrbi ga pelji k zdravnici ali nevrofizioterapevtki na pregled.




Pobalami -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:40:47)

Še to bom napisala. Razvojni mejniki so pri dojenčkih zelo različni (kotaljenje, plazenje, hoja, govor, razne spretnosti). Do 18 meseca naj bi otrok shodil, do treh let pa naj bi se izenačili otroci v vsem (po enih drugih informacijah pa do 5 let). tako, da ne preveč skrbet (če te pa skrbi pa kar k zdravniku).




lenika -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:45:37)

Kakšne pa so vaje za ramenski obroč?




eya -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:52:19)

Pri 4 mesecih se je začel obračati iz hrbta na trebuh-to zdaj pri 6ih ful pogosto dela-sam da ga položiš na tla. No, na nazaj na hrbet mu je pa samo parkrat uspelo.




Marelica -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 19:55:14)

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Marelica, kaj se tvoja že vsede?



Neee! [sm=smiley2.gif] Samo že od 3 mesecev se opira na komolce in dela trebušnjake. Če jo primem za rokice in rahlo potegnem se pa že kar lepo trudi do sedečega položaja in nasplošno zelo rada sedi ob opori. Tudi glavico drži lepo pokonci in je trdna v vratu. Tako da imam občutek, da ji je to všeč, kotaljenje pa je ne zanima. Bomo videli, kaj bo rekla terapevtka.




Ro-La -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 20:13:58)

pri 3. mesecih




Bonnie_RR -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 20:53:08)

Nekje pri 3-4 mesecih. Najprej se je začel obračat s hrbta na trebuh, obratno mu je ratalo zelo redko (še zdaj, samo zdaj ga to niti ne zanima). Je bil pa potem res zelo veliko časa na trebuhu in pasel kravice, ker se je avtomatsko obrnil na trebuh, ko si ga položil na hrbet.
Pri 5,5 mesecih se je začel puzat (nazaj), pri 7 pa plazit po vseh štirih.

Po mojem je najboljše otroka imet čim več na tleh, ker se mu tako res hitreje razvijajo motorične sposobnosti. Moj tamali je bil in je še najbolj srečen, če ga dam na tla. In potem raziskuje in preizkuša svoje sposobnosti do onemoglosti...

Sicer pa je vsak otrok zgodba zase. Eni pač "prehitevajo", eni so "bolj leni", večina je pa nekje vmes. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lenika -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 21:04:16)

Jaz imam svojega veliko na tleh. Ko se že res pritožuje, potem ga pa dvignem in čez čas ga spet dam na tla.




NENAJANI -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (4.10.2006 21:37:52)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  je star skoraj 5 mesecev in se še ne kotali. Parkrat mu je uspelo, ampak bolj po sreči. Kdaj so se vaši začeli kotaliti?


Je odvisno od otroka. Moj se je kotalil že pri 3m. Sedel je pa šele pri 11m.  Ne sekiraj se, vsak otrok je drugačen!!  Bo že, ko bo pripravljen![sm=rozica.gif]




nana 27 -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (5.10.2006 8:34:01)

Vsak otrok se drugače razvija in ne moreš nič prehitevat. Lahko, da otrok prehitev v drugih znanjih, kot pri gibanju in bo vrstnike dohitel kasneje, kar pa ni narobe ali pa zank, da je tvoj otrok, kaj manj sposoben. Je pa hudo, ker se danes mamice hvalijo, kaj vse znako njihovi otroci. Tvoje je nekaj posebnega in pika. Vse ob svojem času pa bo. Moj se ni nikoli kotalil. Včasih se je naključno prevalil v desno ali levo iz hrbta. Sedel je pri malo več kot 5ih mesecih brez opore, pri 6ih mesecih in pol je začel puzati kot vojak, pri 8ih mesecih se je začel kobacati, pri 9ih mesecih postavljati na noge in hoditi ob opori. Zdaj bo kmalu star eno leto in čakamo, da shodi, ampak je prevelik ziheraš, da bi se odlimal od mize. Poganjalca že od 10. meseca poriva po stanovanju in protestira, če se ustavi. Za poganjalca pa mora biti otrok kar precej stabilen, da ne pade na nos, tako da mogoče se pa lahko nadejamo prvih samostojnih korakov v roku meseca ali dveh. Je pa tako, da otroka lahko lepo spodbujaš. Če samo leži na tleh in gleda igračke, ni nič oz. malo kasneje, kot bi bilo sicer. Dobro je, da znaš lepo premikati njegove noge, da ga spodbujaš, da daje nogice proti ustom. Predlagam ti, da kupiš DVD od Vzajemne z vajami pa jih delajta skupaj. Jaz sem našega samoplačniško malo pred pol leta peljala do fizioterapevtke in ti lahko povem, da je super. Takoj je videla, kaj bi se dalo z vajami izboljšat in katere "napačne gibe" je treba odpraviti. Doma sva delala tiste vaje in mi res ni žal, da sem ga peljala tja, ker je bilo "izboljšanje" vidno v enem tednu ponavljanja vaj.




lenika -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (5.10.2006 9:12:53)

Ja kar se tiče sedenja, naš tudi sedi že skoraj brez opore. Malo ga še zanaša v levo in desno. Drugače je pa tako, da ko je na trebuščku in pase kravice ter prijema igačke in si jih daje v usta. Ko mu je dovolj in se želi prekotalit, pa položi glavo dol in dvigne rit v luft (tako, da se opre celo na stopala in ne na kolena), vendar, ko se poskuša prekotalit mu nagaja roka preko katre bi se moral prekotalit. Pokazala sem mu že velikokrat, pa ni učinka. Sicer imamo pa danes teden pediatra in bom videla kaj bo ona rekla.




Lara28 -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (5.10.2006 9:37:47)

Lenika, naš Anej je čisto isti. Zelo rad sedi ob opori ali na mojih kolenih, postavlja se že na nogice, tako da ga moramo prav bremzat. Kravice pase brez težav že od 2 meseca in to počne zelo rad. Ko j na hrbtu nogico skoraj vtakne v usta in miga da je joj. ampak kotali pa se ne. Mu je ene parkrat po sreči uspelo ampak je to vse.  Pediatrinja nam je prejšnji teden rekla da ni panike, da je na splošno zelo močen in spreten in da bo že, ko bo čas za to.




tinkatonka -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (5.10.2006 14:45:04)

No pa še en Anej, ki je bolj "lenčina"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Naš sinko se pri 7,5 mesecih plazi,  dviguje na kolena in nogice ob vsaki opori, celo ob moji nogi, se obrne iz trebuščka na trebuh, nazaj pa ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz tud komaj čakam da se začne obračat. Eni prej drugi kasneje. Samo pri nas je to tudi ovira, da se ponoči veliko zbujamo, ker bi se rad iz trebuščka na bok obrnil pa ne gre. Potem pa joka  in ga jaz obračam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Vesnika -> RE: Kdaj so se začeli kotaliti? (5.10.2006 21:44:37)

a lahko katera opiše vaje za ramenski obroč? Prosim??? 




Stran: [1]