Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 4.10.2006 20:42:30
|
|
|
|
mojamura
|
prijavo lastnega gospodinjstva urediš na krajevnem uradu. če še tega nimaš se dohodki vse članov istega gospodinjstva upoštevajo skoraj pri vseh papirjih, kar se tiče finančnih sredstev oz. raznih olajšav
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 10:00:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Bolje je da sta prijavljena v svojem gospodinjstvu. Ker se tako upoštevajo samo vajini dohodki.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 10:09:00
|
|
|
|
Anonimen
|
To pa tudi mene zanima, saj sva z možem prijavljena v skupnem gospodinjstvu z njegovimi starši. Nama njegovi ne dovolijo, da greva v svoje gospodinjstvo, ker so potem baje stroški višji. Tako baje dobivaš dve položnici za komunalo, vodo, TV... a to drži?
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 10:23:15
|
|
|
|
Taula
|
Glede položnic zanima tudi mene....koliko ''škoduje'' staršem dejstvo da sta prijavljeni dve gospodinjstvi v eni hiši? Kako to sploh prijaviš? Greš samo na center in izpolniš papirje?
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 10:44:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nogica To pa tudi mene zanima, saj sva z možem prijavljena v skupnem gospodinjstvu z njegovimi starši. Nama njegovi ne dovolijo, da greva v svoje gospodinjstvo, ker so potem baje stroški višji. Tako baje dobivaš dve položnici za komunalo, vodo, TV... a to drži? Ne ne drži! Moja dva brata imata prijavljeno vsak svoje gospodinjstvo, živita v hiši z mojo mami in sestro plačujejo pa sam eno položnico za elektriko, vodo..... Lastno gospodinjstvo ne pomeni da ste fizično ločeni po stanovanjih. Lahko je 5 ljudi v enem skupnem stanovanju in ima vsak prijavljeno svoje gospodinjstvo plačujejo pa pač elektriko po porabi, vodo po osebah v stanovanju.... Položnice hodijo na stanovanje in ne na število gospodinjstev v stanovanju. Upam da sem bila dovolj razumljiva
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 11:14:19
|
|
|
|
Taula
|
In kje je kaka finta? Ker za enkrat so same poztivne stvari omenjene. Je predobro da bi bilo res
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 11:45:38
|
|
|
|
pajčolanka
|
uf pol je to superca pa menda se to uredi tud ful enostavno...kot taulo tud mene zanima finta, ker ziher je kaka?
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 11:52:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ne vem v čem nej bi bla finta Moja dva brata sta to nardila zato da jih niso upošteval pri izračunu za doklade in štipendijo ker sta oba že zaposlena. Nimata pa zarad tega nobenih ugodnosti niti obveznosti Tku da ne se sekirat punce. Prjavte svoje gospodinjstvo. Če bodo kej hotl od vas oz. je kkšn haklc vam bodo itak takoj serviral
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 12:23:29
|
|
|
|
saša80
|
IZVIRNO SPOROČILO: nogica To pa tudi mene zanima, saj sva z možem prijavljena v skupnem gospodinjstvu z njegovimi starši. Nama njegovi ne dovolijo, da greva v svoje gospodinjstvo, ker so potem baje stroški višji. Tako baje dobivaš dve položnici za komunalo, vodo, TV... a to drži? ni res, da so dvojne položnice..položnice so ene..
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 12:49:43
|
|
|
|
Maggie
|
Lastno gospodinjstvo urediš na upravni enoti- brezplačno. Posebej pa zaradi tega dobiš avtomatično le položnico za komunalo, pri čemer se plačuje tako ali tako na osebo in zaradi tega niso stroški nič višji.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 13:38:58
|
|
|
|
pajčolanka
|
no pol je to super, bom se še zato šla jutr mal pozanimat, gre se mi namreč zaradi penzije če se bojo slučajno šteli vsi dohodki članov gospodinjstva sm mal v zagati, verjetno...bom videla... aja še nekaj, kje to urejaš? na upravni enoti ali na občini?
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 13:45:35
|
|
|
|
Taula
|
Lastno gospodinjstvo urediš na upravni enoti- brezplačno. Je zgoraj Maggi napisala.
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 14:06:42
|
|
|
|
pajčolanka
|
ja sj vem samo sm se hotela zazihrati... ma prej morem še mojga prepričat se mu zdi nepotrebno...
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 14:15:44
|
|
|
|
Tiamo
|
Pred leti sem delala na tem področju (ne čist direkt) in kot so že napisale druge, se nič ne spremeni glede položnic. Finta je v tem, da se pri ločenem gospodinjstvu ne štejejo vsi prihodki vseh članov. Se pravi, če imata ločeno gosp., se štejejo samo vajini prihodki. To je pomembno za razne olajšave, odpise obresti, plačevanje dolga državi po obrokih, itd. Jaz imam zrihtano še tako, da imam jaz svoje gospodinjstvo, moj fant pa svojega. Se pravi sem sama v gospodinjstu oz. zdaj je moja z menoj. Je vse brez plačno, samo se mi zdi (nevem če je še tako), da je potrebna izjava, da ti ostali polnoletni člani dovolijo preiti na ločeno gospodinstvo.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 17:49:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Edini minus (ki pa pri vama ne pride sploh v poštev) je pri dodelitvi neprofitnega stanovanja, kjer se upošteva število članov v gospodinjstvu. In če vi gospodinsjtvi ločite, potem bi se v primeru, da bi vidva želela zaprositi za neprofitno stanovanje, štelo samo vaju in otroka, staršev pa ne. Posledica pa je, da izpade, da imate več m2 prostora na osebo, to pa pomeni manj točk. Manj, kot imaš točk, manj pa imaš tudi možnosti stanovanje dobiti. In točke o kvadraturi so najpomembnejše poleg točk o denarju. Ampak, kot pravim, to ni za vajin primer. Tako, da je pri vama vse samo v plus.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 19:59:22
|
|
|
|
mama54
|
Kerensa,to pa ne drži.Tudi,če zaprosita za neprofitno stanovanje,kljub ločenemu gospodinjstvu v hiši staršev,se upoštevajo vsi člani kateri so v hiši prijavljeni neglede na število gospodinjstev.Preverjeno. _____________________________
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:01:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Upoštevali BI se, če bi živeli v istem stanovanju. V kolikor pa gre za hišo, ki ima dve ločeni stanovanji, se pa ne. Ne more se.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:06:46
|
|
|
|
mama54
|
Kerensa,nihče ne zahteva podatkov ločenih gospodinstev,ampak le kvadraturo v katerem bivaš ter njihovih članov.To je sigurno.Še enkrat preverjeno.
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:10:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj sem to jaz malo zakomplicirala. Hiša ima dve stanovanji. Če sta ločeni (ločena vhoda), se to smatra kakor dve stanovanji v isti stavbi. Če pa nista ločeni (isti vhod), potem pa se cela hiša smatra kakor ena bivalna enota (eno stanovanje). Ne vem, kako je pri njih, ampak če je slednje (vsi skupaj imajo en vhod), potem bi njima šteli kvadraturo celotne hiše, ne glede na to, da pritličja ne uporabljata.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:12:16
|
|
|
|
mama54
|
Točno tako je kot si zdaj napisala.
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:14:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Valovna dolžina, ja.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:14:41
|
|
|
|
mama54
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama54 Točno tako je kot si zdaj napisala.In takrat se štejejo vsi družinski člani,kateri so prijavljeni na tem naslovu.
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:15:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa tudi vsi dohodki. Kar jima je bolj v minus kot pa v plus, če imata starša plače ali pokojnine.
|
|
|
|
RE: lastno gospodinjstvo + in - 5.10.2006 20:20:29
|
|
|
|
mama54
|
Pajčolanka,moje mnenje je,da je boljše,da se prijaviš v svoje gospodinjstvu.Ker,če si urejaš otroški dodatek ali kakšno socialno pomoč se bo upošteval samo vajin dohodek s partnerjom.V nasprotnem primeru pa se upošteva tudi dohodek tvojih staršev.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?