Anonimen -> Kako bi to člouk izpeljal brez DURS-a :-) (4.10.2006 12:44:42)
|
Obeta se mi neko delo... Ne tisto, o katerem sem zadnjič govorila, ampak neko dodatno... ni redna zaposlitev, ampak samo občasna... za par ur na teden... Plačilo je primerno količini dela... Ampak - ko sem se pogovarjala z direktorjem, sva hitro ugotovila, da se nobenemu od naju ne plačuje državi kaj preveč... Redna zaposlitev odpade (jaz jo bom že tako ali tako imela)... Delo preko študentskega servisa tudi, ker nisem študentka, švercala se pa tudi ne bi preko tujih napotnic... Kar pa preostane, je pa full obdavčeno za delodajalca... In še tisto, kar bi jaz zaslužila, bi morala prijaviti na socialno v otroški dodatek in potem v dohodninio... in spet plačevat... potem bi na koncu izpadlo, da bi vse tisto, kar bi zaslužila, najmanj enkrat letno dala za davke ali pa bi mi bili ostali dohodki ravno toliko zmanjšani oz. ostali stroški povišani (vrtec,...)... Kaj bi jaz zdaj rada? Zanima me, katera vrsta zaposlitve (popoldanska dejavnost, avtorska pogodba, whatever) je najbolj ugodna za delodajalca (da bi plačeval čimmanj davka zame in ostalih stroškov) in katera zame (je kakšen limit za znesek, do katerega mi tega ni potrebno prijavljati ali pa kaj podobnega) oz. kaj za vraga napisati in kam, da je tega vsaj čimmanj, če že mora biti? U, sem zabluzila... k pa pojma nimam...
|
|
|
|