krst, civilna poroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

dorina -> krst, civilna poroka (4.10.2006 12:36:57)

Zanima me, kako je s krstom, če sta starša poročena samo civilno? A kaj komplicirajo župniki?

SašaR -> RE: krst, civilna poroka (4.10.2006 13:14:13)

Pri nas: Prvi otrok ni problem, drugi je problem. Eni pravijo, da greš samo na tečaj za eno uro pri drugem otroku in ti ga krstijo, drugi pa da moraš biti poročen cerkveno.

Drugače pa: midva sva tudi samo civilno poročena in nama je župnik povedal da sva zanja nič, ker on spoštuje samo cerkvene zakone.

dskubin -> RE: krst, civilna poroka (4.10.2006 13:19:25)

Odvisno od župnika. Enim je vseeno, eni naredijo cel kažin. Poznam ljudi, ki sploh niso poročeni, pa so normalno (brez posebnih ceremonij, starševskih šol, dodatnih ur,..) krstili otroka, pa druge, ki so opravili vse zakramente in so poročeni cerkveno, pa župnik otroka ni hotel krstiti, ker ju ne videva pri maši (pa sploh ne živita v tistem kraju?). Pa kašni za mal več dnarja to naredijo (ikar se mi zdi zelo grdo), pa vse sorte no. Tko da, če bi se jaz odločla za to, da otroka krstim, pa bi kerikoli župnik mel kake pripombe, bi enostavno šla k drugemu.

diva 4 -> RE: krst, civilna poroka (5.10.2006 6:48:28)

Midva nisva poročena pa sta oba otroka krščena.Pri nas ni bilo nobenega problema.Mislim , da je odvisno od župnika.

puncica -> RE: krst, civilna poroka (5.10.2006 9:58:38)

Res je odvisno od župnika. Možev sodelavec ni bil poročen in prvega otroka so krstili sicer je bilo mal pripomb a ok, pri drugem pa se je ustavilo, župnik ga ni hotel krstit, rekel je da se morata prej poročit in potem sta se. Eni res komplicirajo, jaz vem da če bi bila neporočena in bi prišlo do komplikacij,  bi šla pa drugam, sigurno pa se zarad tega ne bi poročila.

Stran: [1]