urši77 -> Višina preživnine (6.9.2004 22:18:32)
|
Pišem mož od Urši77: Sploh ni tako kot pišeš; res je da lahko višina preživnine presega 1/3 plače, ampak samo v primeru da ta plača presega povprečno plačo v RS za veliko veliko denarja. Kot drugo pa: kje pa piše da je mati tista ki je avtomatsko upravičena do dodelitve otroka njej? Namreč tudi sam plačujem preživnino za mojo pikico in to ne prav malo (32.000), poleg tega pa se moram voziti v PO vsak drugi teden če jo želim videti! Kje pa so všteti moji stroški ki jih imam samo s tem? Plus vse ostalo: obleke,igrače itd. ki jih prav tako ima pri meni? Saj ne želim vse materializirat, ampak pri določitvi preživnine na sodišču nikogar nič ne zanima koliko dodatnih stroškov ima oče! Tudi to igra vlogo koliko otrok( če sploh kaj), ima potem še tisti ki mora plačevati preživnino.Takrat se preživnina zmanjša, saj naj bi ta novi otrok( otroci če jih je več), ravno tako dobili vsak enak delež tvoje plače, računaj pa tudi na to da moraš tudi ti živeti, potem pa ti kar naenkrat zmanjka denarja, ane! Ni vse tako kot mislijo nekatere mamice, da je treba očeta "zjebat", saj tudi nas zakon malo( premalo?) ščiti. :( LP MailMan :)
|
|
|
|