Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 9:15:52
|
|
|
|
fionaP
|
Tanikaa, faca si! Dobro si mamo "vzgojila"
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:03:06
|
|
|
|
piščanc
|
jaz sem v isti situaciji - mami je bila bog i batina in to samo z besedami in dejanji. oči je pa kot copat - ful pameten, ampak zamorjen do konca z njenimi omejitvami edina rešitev je, da se odseliš, drugače nikoli ne boš odrasla oseba v njenih očeh. ne moreš je spremeniti, samo sprejmeš jo lahko, takšna kot je. če se ne moreta odseliti, potem se je izogibaj - me hodi k njej, če ni potrebno, bodita sama zase. jaz sem se odselila v enem dnevu, ko sva se s partnerjem kregala samo še zaradi nje. Pa smo po sedmih letih splavali, na svojem. sem bila zelo jezna nanjo, ampak sedaj sem pa tudi malo vesela, da je bilo tako je bilo. šele potem sem videla, koliko je nadzorovala moje življenje in veliko strahov sem imela ravno zaradi njenega nadzora. odnosa med tvojim očetom in mamo pa ne rešuj, ne je zasledovati, ne razmišljaj o tem - to je njena stvar, njeno življenje, kot je tvoje življenje tvoja stvar. če pa rabiš še malo jamranja na temo groznih mam (in zlatih tašč) se pa lahko spodbujava na zs . je pa teže imeti grozno mamo, zelo boli.
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:08:47
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc edina rešitev je, da se odseliš, drugače nikoli ne boš odrasla oseba v njenih očeh. ne moreš je spremeniti, samo sprejmeš jo lahko, takšna kot je. če se ne moreta odseliti, potem se je izogibaj - me hodi k njej, če A če se bo odselila, pa bo odrasla v njenih očeh??? Jaz se s tem ne morem strinjat. Zame je to še vedno beg pred problemi in danimi situacijami.
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:16:48
|
|
|
|
rija
|
Tanikaa, dobro si jo prevzgojila..... Vendar veš kaj, meni se nebi dalo s tem gnjavit.....da bi prevzgajala eno staro tečnobo.....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa sem mamo krasno: ko smo sami in ko pridejo dediji in babice.....
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.10.2006 10:19:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:19:29
|
|
|
|
piščanc
|
ne tanikaa, če se bo odselila, bo odrasla v svojih očeh. v maminih ne more, ker mame ne more spremeniti. zelo je odvisno kakšna je ta mama, tvoja tanikaa je dojela bistvo. moja na žalost ni, sva imele hude probleme, ker sem se poizkušala osamosvojiti. in izbrala sem selitev, ker nisem želela živeti v zaporu in se vsak dan sekirati kaj mi bo ušpičila. mogoče je bil to beg in je tvoj način boljši, ampak pri nas je šlo za resne stvari. odselila sem se, ko mi je na koncu zjutraj skrila ključe od avta, da nisem mogla v službo in potem mi je razložila, da mi je prelepo v življenju in da naj se malo matram po avtobusu. res je šlo samo še navzdol. kreg za vsako stvar in oviranje, brez pozdravov z njene strani... jaz se načeloma ne kregam, malo potrpim, poizkušam na lep način in reagiram hitro če ni sprememb malivi sem povedala svojo izkušnjo, njene mame pa ne poznam, ne vem, koliko se je pripravljena spremeniti. moja je še vedno enaka, spremenilo se je samo to, da sem jo sprejela tako kot je in da z veseljem pridem na obisk in z veseljem tudi grem.
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:48:49
|
|
|
|
tanikaa
|
Piščanc. To pa je res čisto druga situacija. To je v bistvu že bolano. In ja, v takem primeru bi se tudi jaz odselila. In vem, da z mojo "metodo" to pri njej ne bi delovalo. Tak da si res naredila tisti skrajni korak, ker so v bistvu tudi situacije bile skrajne.
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:50:12
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija .....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa Saj jaz ne živim z mamo. Živim z mojima dvema moškima. Moja mama je meni samo soseda
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:55:05
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radha Jaz se čisto strinjam s Taniko,samo moraš imeti dobre živce za tak podvig Ja, živce moraš imeti v začetku prav konjske. Potem pa se s časoma človek navadi. Saj so tudi meni velikokrat popustili živci. Ampak to pač ne smeš pokazat pred mamo. Sem šla v svoje stanovanje, sem se od besa zjokala, potožila mojemu lubemu pa je minilo. Ampak USPELO MI JE
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 10:57:19
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: rija .....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa Saj jaz ne živim z mamo. Živim z mojima dvema moškima. Moja mama je meni samo soseda Pa tudi takih sosedov, ki bi mi bili v sorodu nočem! Saj si slišala: tašča ali v tem primeru mama, mora biti tako daleč stran, da ne more do tebe v copatih....ok, adidaske izvzete
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 11:07:49
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija Pa tudi takih sosedov, ki bi mi bili v sorodu nočem! Saj si slišala: tašča ali v tem primeru mama, mora biti tako daleč stran, da ne more do tebe v copatih....ok, adidaske izvzete Moja mama in ata sta tak strenirana, da še pokličeta prej po telefonu, preden prideta k sosedovim na obisk. Ali pa potrkata. Zvečer pa itak niti slučajno ne prideta gor brez predhodne telefonske najave. In jaz sem tak picajzl, da k meni ne moreta v copatah. Si morata najprej noge umit, pa potem lahko vstopita v stanovanje
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 12:13:23
|
|
|
|
diva 4
|
No , pri nas je bilo vse to v milejši obliki.Smo se pa zaradi ene stvari že tudi precej grdo skregali , pa ni nič pomagalo.Nato sem ubrala takšno taktiko kot Tanikaa .Sem pa prišla do tega zato , ker se mi zdi nesmiselno bežati pred problemom.Saj bi itak prišla na obisk , pa telefonirala... in bi bilo isto.Ti povem res se splača poskusit.Pri nas je v glavnem zdaj tako , da moji vedno potrkajo , če pridejo gor, zvečer po osmi sploh ne hodijo , večinoma pa prej pokličejo .Malo hecno , ker smo v isti hiši, se pa zato veliko bolje razumemo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.10.2006 12:33:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 4.10.2006 20:43:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Tvoj lajf, tvoja stvar. Mamin lajf, mamina stvar. Pustite si, da vsaka živi po svoje. Še naprej se imejte radi kot otroci - starši. To s praktičnim vsakodnevnim živciranjem drug drugega nima veze.
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 5.10.2006 13:40:14
|
|
|
|
maliva
|
Uf, kaksen odziv! Najlepsa hvala vsem! Sva se z mojim lubijem temeljito pogovrila o vsem, tud napisala pluse in minuse za moznost da ostanemo oziroma da gremo. Prevladali so plusi - da gremo. Veliko vec pridobimo, saj bi oba (predvsem pa sine) radi v zivljenju poceli se kaj drugega kot pa trosili energijo za ljudi, ki so sami sebi dovolj in najbolj pametni in ne rabijo biti nic prilagodljivi. Predvsem je prevladalo dejstvo, da sva z mojim ze prevec na koncu z zivci in da se nobenemu ne da se pol leta ukvarajat s prevzgojo moje mame, se raje posvetiva vzgoji sincka... Pa se nujno ni, da bi nama pri mami ratalo... Saj vem, mama je mama in oce je oce. Dokler nisva dobila otrocka, sem bila jaz njuna familija, sedaj pa smo se mi zdi se malo v tem... Spostujem jo in to zelo. Tista krava v mojem postu, kot sem jo imenovala... Ne bom se zagovarjala, sam to lahk recem, da se ze odkar sem doma na porodniski obremenjujem samo z mamo, vse se suce okrog nje kot da je ona tista, zarad katere sem zdajle doma. In ker se tud z nobeno prijateljico nisem pogovarjala o tem varanju, mi je vsa jeza udarila tukaj ven... Na zalost opazam, da sem res ze proti koncu z zivci in ko gremo kam za nekaj dni in se umaknemo iz njenega dosega, opazam, da se tako fajn z mojim sprostiva, se veliko smejemo in se res posvetimo le nam trem. Tko da res hvala vsem, da ste izrazli mnenje, tud pluvali ste vmes en po drugem ... Ste pa s tem nakazali tud na nekaj negativnih strani, ce ne gremo vstran. Prevec nama pomenijo tisti dobri obcutki, ki se porodijo samo kadar nismo tukaj. Tako dalec je prislo.. LP!
|
|
|
|
RE: Moja mama - moj problem 5.10.2006 13:47:27
|
|
|
|
tanikaa
|
Potem pa srečno. In da bi res uživali v svojem novem domovanju.
|
|
RE: Moja mama - moj problem 5.10.2006 17:30:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Maliva, srečno!
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......