|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moja mama - moj problem
4.10.2006 9:15:52   
fionaP
Tanikaa, faca si! Dobro si mamo "vzgojila"user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.10.2006 10:03:06   
piščanc
jaz sem v isti situaciji - mami je bila bog i batina in to samo z besedami in dejanji. oči je pa kot copat - ful pameten, ampak zamorjen do konca z njenimi omejitvami

edina rešitev je, da se odseliš, drugače nikoli ne boš odrasla oseba v njenih očeh. ne moreš je spremeniti, samo sprejmeš jo lahko, takšna kot je. če se ne moreta odseliti, potem se je izogibaj - me hodi k njej, če ni potrebno, bodita sama zase. jaz sem se odselila v enem dnevu, ko sva se s partnerjem kregala samo še zaradi nje. Pa smo po sedmih letih splavali, na svojem. sem bila zelo jezna nanjo, ampak sedaj sem pa tudi malo vesela, da je bilo tako je bilo. šele potem sem videla, koliko je nadzorovala moje življenje in veliko strahov sem imela ravno zaradi njenega nadzora.

odnosa med tvojim očetom in mamo pa ne rešuj, ne je zasledovati, ne razmišljaj o tem - to je njena stvar, njeno življenje, kot je tvoje življenje tvoja stvar.

če pa rabiš še malo jamranja na temo groznih mam (in zlatih tašč) se pa lahko spodbujava na zs user posted image . je pa teže imeti grozno mamo, zelo boli.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.10.2006 10:08:47   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

edina rešitev je, da se odseliš, drugače nikoli ne boš odrasla oseba v njenih očeh. ne moreš je spremeniti, samo sprejmeš jo lahko, takšna kot je. če se ne moreta odseliti, potem se je izogibaj - me hodi k njej, če

A če se bo odselila, pa bo odrasla v njenih očeh??? Jaz se s tem ne morem strinjat. Zame je to še vedno beg pred problemi in danimi situacijami.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.10.2006 10:16:48   
rija
Tanikaa, dobro si jo prevzgojila.....user posted image

Vendar veš kaj, meni se nebi dalo s tem gnjavit.....da bi prevzgajala eno staro tečnobo.....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa sem mamo krasno: ko smo sami in ko pridejo dediji in babice.....

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 10:19:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
4.10.2006 10:19:29   
piščanc
ne tanikaa, če se bo odselila, bo odrasla v svojih očeh. v maminih ne more, ker mame ne more spremeniti.

zelo je odvisno kakšna je ta mama, tvoja tanikaa je dojela bistvo. moja na žalost ni, sva imele hude probleme, ker sem se poizkušala osamosvojiti. in izbrala sem selitev, ker nisem želela živeti v zaporu in se vsak dan sekirati kaj mi bo ušpičila.

mogoče je bil to beg in je tvoj način boljši, ampak pri nas je šlo za resne stvari. odselila sem se, ko mi je na koncu zjutraj skrila ključe od avta, da nisem mogla v službo in potem mi je razložila, da mi je prelepo v življenju in da naj se malo matram po avtobusu. res je šlo samo še navzdol. kreg za vsako stvar in oviranje, brez pozdravov z njene strani... jaz se načeloma ne kregam, malo potrpim, poizkušam na lep način in reagiram hitro če ni sprememb

malivi sem povedala svojo izkušnjo, njene mame pa ne poznam, ne vem, koliko se je pripravljena spremeniti. moja je še vedno enaka, spremenilo se je samo to, da sem jo sprejela tako kot je in da z veseljem pridem na obisk in z veseljem tudi grem.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.10.2006 10:48:49   
tanikaa
Piščanc. To pa je res čisto druga situacija. To je v bistvu že bolano. In ja, v takem primeru bi se tudi jaz odselila. In vem, da z mojo "metodo" to pri njej ne bi delovalo.

Tak da si res naredila tisti skrajni korak, ker so v bistvu tudi situacije bile skrajne.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.10.2006 10:50:12   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: rija

.....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa

Saj jaz ne živim z mamo. Živim z mojima dvema moškima. Moja mama je meni samo soseda user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.10.2006 10:55:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Jaz se čisto strinjam s Taniko,samo moraš imeti dobre živce za tak podviguser posted image

Ja, živce moraš imeti v začetku prav konjske. Potem pa se s časoma človek navadi. Saj so tudi meni velikokrat popustili živci. Ampak to pač ne smeš pokazat pred mamo. Sem šla v svoje stanovanje, sem se od besa zjokala, potožila mojemu lubemu pa je minilo. Ampak USPELO MI JE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.10.2006 10:57:19   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

.....pa niti nisem tip, ki bi živel z nekom.....razen z mojima dvema srčkoma....zato sem raje na svojem....pa

Saj jaz ne živim z mamo. Živim z mojima dvema moškima. Moja mama je meni samo soseda user posted image

Pa tudi takih sosedov, ki bi mi bili v sorodu nočem!

Saj si slišala: tašča ali v tem primeru mama, mora biti tako daleč stran, da ne more do tebe v copatih....ok, adidaske izvzeteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.10.2006 11:07:49   
tanikaa

Pa tudi takih sosedov, ki bi mi bili v sorodu nočem!

Saj si slišala: tašča ali v tem primeru mama, mora biti tako daleč stran, da ne more do tebe v copatih....ok, adidaske izvzeteuser posted image user posted image user posted image

Moja mama in ata sta tak strenirana, da še pokličeta prej po telefonu, preden prideta k sosedovim na obisk. Ali pa potrkata. Zvečer pa itak niti slučajno ne prideta gor brez predhodne telefonske najave. user posted image  In jaz sem tak picajzl, da k meni ne moreta v copatah. user posted image  Si morata najprej noge umit, pa potem lahko vstopita v stanovanje user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.10.2006 12:13:23   
diva 4
No , pri nas je bilo vse to v milejši obliki.Smo se pa zaradi ene stvari že tudi precej grdo skregali user posted image , pa ni nič pomagalo.Nato sem ubrala takšno taktiko kot Tanikaa user posted image  .Sem pa prišla do tega zato , ker se mi zdi  nesmiselno bežati pred problemom.Saj bi itak prišla na obisk , pa telefonirala... in bi bilo isto.Ti povem res se splača poskusit.Pri nas je v glavnem zdaj tako , da moji vedno potrkajo , če pridejo gor, zvečer po osmi sploh ne hodijo , večinoma pa prej pokličejo user posted image .Malo hecno , ker smo v isti hiši, se pa zato veliko bolje razumemo.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
4.10.2006 12:33:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
4.10.2006 20:43:16   
Anonimen
Tvoj lajf, tvoja stvar.
Mamin lajf, mamina stvar.
Pustite si, da vsaka živi po svoje.

Še naprej se imejte radi kot otroci - starši. To s praktičnim vsakodnevnim živciranjem drug drugega nima veze.

(odgovor članu maliva)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
5.10.2006 13:40:14   
maliva
Uf, kaksen odziv! Najlepsa hvala vsem! user posted image user posted image
Sva se z mojim lubijem temeljito pogovrila o vsem, tud napisala pluse in minuse za moznost da ostanemo oziroma da gremo. Prevladali so plusi - da gremo. Veliko vec pridobimo, saj bi oba (predvsem pa sine) radi v zivljenju poceli se kaj drugega kot pa trosili energijo za ljudi, ki so sami sebi dovolj in najbolj pametni in ne rabijo biti nic prilagodljivi.
Predvsem je prevladalo dejstvo, da sva z mojim ze prevec na koncu z zivci in da se nobenemu ne da se pol leta ukvarajat s prevzgojo moje mame, se raje posvetiva vzgoji sincka... Pa se nujno ni, da bi nama pri mami ratalo...
Saj vem, mama je mama in oce je oce. Dokler nisva dobila otrocka, sem bila jaz njuna familija, sedaj pa smo se mi zdi se malo v tem... Spostujem jo in to zelo. Tista krava v mojem postu, kot sem jo imenovala... Ne bom se zagovarjala, sam to lahk recem, da se ze odkar sem doma na porodniski obremenjujem samo z mamo, vse  se suce okrog nje kot da je ona tista, zarad katere sem zdajle doma. In ker se tud z nobeno prijateljico nisem pogovarjala o tem varanju, mi je vsa jeza udarila tukaj ven... Na zalost opazam, da sem res ze proti koncu z zivci in ko gremo kam za nekaj dni in se umaknemo iz njenega dosega, opazam, da se tako fajn z mojim sprostiva, se veliko smejemo in se res posvetimo le nam trem.
Tko da res hvala vsem, da ste izrazli mnenje, tud pluvali ste vmes en po drugem user posted image ... Ste pa s tem nakazali tud na nekaj negativnih strani, ce ne gremo vstran. Prevec nama pomenijo tisti dobri obcutki, ki se porodijo samo kadar nismo tukaj. Tako dalec je prislo..
LP!

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.10.2006 13:47:27   
tanikaa
Potem pa srečno. In da bi res uživali v svojem novem domovanju. user posted image

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.10.2006 13:51:47   
smrka
Stari in mladi niso za skupaj. Odselta se. Pa bo gmah.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.10.2006 17:30:36   
Anonimen
Maliva, srečno!user posted image

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?