Gliste (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

NANA123 -> Gliste (3.10.2006 8:39:19)

Sem v 34.tednu nosečnosti pa me zanima če je slučajno kakšna imela gliste v času nosečnosti.Kaj pomaga,da ne bi škodovalo otroku zdravila baje ne smem ker je strupen kaj alternativnega ali ima katera izkušnjo nana 123 hvala 

Mina1 -> RE: GLISTE (3.10.2006 8:41:09)

Ja sama na svojo reko ne delaj nič, pač pa pokliči G, da pove in predpiše neko zdravilo.

DORI -> RE: GLISTE (3.10.2006 8:42:46)

Če lahko, pojej ful česna. Res pomaga in sigurno ne bo nič škodilo otročku.

Samoyedka -> RE: GLISTE (3.10.2006 9:35:39)

Pa kvalitetno bučno olje jih tudi menda odžene, ne vem pa če vsebuje kaj, kar bi lahko škodilo plodu. Vsekakor takoj k zdravniku!

Petraa -> RE: GLISTE (3.10.2006 9:52:13)

NANA,če imaš družinske člane ,naj gredo tudi oni k zdravniku,saj jih lahko imajo tudi oni preko tebe.
Sicer pa plodu od 14 tedna ne škodi tole zdravilo, Vermox (mebendazol),tako da kar povej splošnemu zdraviku naj ti ga da.
ne prehaja v kri ,tako da je tole za nosečnice
Upam,da sem kaj pomagala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

emaa -> RE: GLISTE (3.10.2006 9:54:53)

Takoj do svojega zdravnika, da pogleda kaj ti lahko predpiše. Ni pa najbolje imeti gliste med nosečnostjo. Jih je moj dobil, pa je moj zdravnico skrbelo, da jih ne dobim še jaz. Samo zdravljenje pa ni zaželjeno.

Petraa -> RE: GLISTE (3.10.2006 9:59:26)

emamair ,gliste ne škodujejo plodu!!So samo neprijetna nadloga za mamico 

emaa -> RE: GLISTE (3.10.2006 12:16:19)

saj nisem rekla, da škodujejo plodu, samo zdravniki pa vseeno niso navdušeni, če jih dobijo nosečnice, tako kot vsako drugo bolezen je tudi to potrebno zdraviti na primeren način, ne pa sam doma.

Petraa -> RE: GLISTE (3.10.2006 12:41:26)

Emamair veliko je ginekologov in zdravnikov ,ki dobesedno niso za tale poklic,ki ga opravljajo.
Za " brezvezne" stvari jih skrbi,a ko je kaj resnega pa ni nič od njih,te pošljejo domov ,brez zdravil,ti dajo neresnične izjave,kot da smo v starem veku.
Tako da hvala bogu da obstajajo forumu,kjer si pomagamo a ne?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

inks -> RE: GLISTE (27.9.2007 21:22:45)

Zdravo, tudi jaz imam probleme z glistami... zato me zanima če lahko jem tablete Vermox in hkrati dojim 11 mesečnega otroka. Prosim za odgovor NUJNO!!!!

kesi -> RE: GLISTE (28.9.2007 12:14:17)

Ravno zadnjič sem brala o glistah in je pisalo, da zelo pomaga pitje korenčkovega soka oz. da pojeste 2 do 3 surove korenčke na dan.

suzanamai -> RE: GLISTE (30.9.2007 15:40:50)

Mene pa zanima kako ste jih dobile. Sicer se spomnim, da sem jih imela kot otrok, sedaj sem pa mislila, da jih ni več mogoče dobit ob normalni higieni. hudo

Biba_24 -> RE: GLISTE (2.10.2007 10:56:17)

Joj ženske, kaj res nobena ne ve, kako jih je dobila? Mene (in prepričana sem, da še veliko ostalih punc) tudi full zanima, če se da temu kako izogniti oz. že vnprej preprečiti da bi jih dobila, ker po vsej verjetnosti ni ravno prijetno. Slišala sem nekje, da jih lahko dobiš (se nalezeš) tudi od psa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Res bi bile hvaležne za kak odgovor!

t*e*j*k*a -> RE: GLISTE (2.10.2007 13:03:42)

Jaz pa poznam eno k je rodila zdravo punčko ampak so po enem mesecu ugotovili da ima gliste (tiste ful male k se ne vidijo) in jih je dobila od svoje mamice.
Tako da verjetno se to prenese od mame na otroka al kako??

malamalinca -> RE: GLISTE (2.10.2007 14:20:47)

jaz sem tudi slišala, da česna gliste ne marajo...

Raho -> RE: GLISTE (2.10.2007 15:30:52)

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a
Tako da verjetno se to prenese od mame na otroka al kako??

Normalno.

Anonimen -> RE: Gliste (2.10.2007 16:13:43)

Gliste so zelo nalezljive. Ko se okuž en od članov družine, je potrebno zdravljenje vseh. Zraven tega pa je potrebno uvesti dodatne higienske postopke. Temeljita higiena rok, jutranje umivanje okoli anusne odprtine, vsakodnevno sesanje in mokro čiščenje, pranje erila na visoki temp. in likanje, prezračevanje sob, ker svetloba uničuje jajčeca.
Ko sprašujete, kako je možna okužba kljub čistim rokam. Jajčeca se nahajajo tudi v prahu, zraku... Tako, da je velika možnost okužbe.

boruut -> RE: Gliste (25.3.2008 0:07:13)

Zdravo;

nisem sicer za pisat tem o otrocih, vendar sem našel ta forum, pa bi tu vprašal, kako se človek reši glist. Če se da brez tablet. Bral sem za česen da pomaga - ampak meni ni. Ni jih ganilo - koliko ga je treba spravit vase in v kaki obliki? So še kake druge opcije bolj sigurne?

Hvala:-)

Lunc_a -> RE: Gliste (25.3.2008 3:20:58)

gliste se dobi preko umazanih rok.pri otroku je pomembno da se gliste odpravi,ker mu kradejo hrano in zato tudi otrok ne more pravilno  in lepo napredovati
Inks lahko dojiš in vzameš vermox[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]