rizevo mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

shooo -> rizevo mleko (2.10.2006 21:12:07)

zanimajo me informacije o rizevem mleku.
nasa bejba je stara skoraj 9 mesecev in se je sama odstavila.prvo cez dan pred enim mesecem in pred 10imi dnevi je nazadnje sprejela zizo ponoci.
zbuja se se vedno, noce caja, noce zize hoce adaptirano.a tega bi se rada znebila a ne bi rada se dodajla kravje mleko.
vceraj sem ji cez dan ponudila ruzevo mleko in je navduseno spila celo flasko.
a bi ilo ok da ji ga tudi ponoci dam?
muka mi je mesat formulo ponoci, pa itak mi te formule "ne disijo"...
pomagajte prosim, kaksne vegetarijanke imajo sigurno izkusnje s tem...
hvala

sarazan -> RE: rizevo mleko (2.10.2006 21:21:35)

Priporočam ti, da kupiš riževo mleko z dodanim kalcijem, sicer je vseeno, če bi ji dala samo vodo.
Kalcij je tisti, zaradi katerega naj bi otroci sploh pili mleko. Za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki uživajo samo mleko, je pomembna tudi maščoba,... Ker pa tvoja verjetno že je kar vse po vrsti, pa je pomemben predvsem kalcij.

V primeru, da pa na dan pojeste tudi jogurt, skuto in/ali še kaj mlečnega, se pa tudi ni preveč za sekirat, če kdaj daš navadno natur riževo mleko.

Jaz uporabljam riževo mleko za pripravo žitno mlečnih kašic in še dodojim do 2-3x na dan.

TONČI. -> RE: rizevo mleko (3.10.2006 11:09:58)

Moje dva nečaka pijeta riževo mleko zarad alergije. Ja to je zame posladkana riževa voda. Edin problem pri tem mleku je ta, da ni tolk kaloričen kot kravje. Kupujemo jima riževo v mercatorju. Je po 399 sit. Kalcij pa dobi tudi drugje. Tistega s kalcijem ta dva nista tako marala.

shooo -> RE: rizevo mleko (5.10.2006 11:42:52)

hvala punce.
zanima me se edino ce veste kako je obstojno na sobni T.?
lp

Stran: [1]