Jedilnik (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Nety -> Jedilnik (2.10.2006 20:14:36)

Pozdravljene,
mene pa zanima kaj ste kuhale in jedle po porodu, da otroček ni imel krčev? Sama sem pred 14 dnevi rodila sinka, dojim ga že od začetka, zadnje dni pa opažam, da se precej napenja, brca z rokami, nogami in postane čist rdeč v glavo. Zato me zanima kaj ste sploh jedle za kosilo, sem čisto brez idej, kaj lahko jem, da ne vpliva na otroka?
Vnaprej hvala za vsak nasvet,
Nety




kofetek2010 -> RE: Jedilnik (2.10.2006 20:24:35)

pri obeh sem jedla vse, res čisto vse, tud tatarca in francosko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] moja2 nista imela nobenih problemov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.10.2006 20:25:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Mikica -> RE: Jedilnik (3.10.2006 8:48:48)

Nisem preveč komplicirala, jedla sem vse v zmernih količinah, sem pa opazovala, če so slučajno kakšne reakcije. Tako sem ugotovila, da je imel krče, če sem jedla paprike (sveže).




pearl -> RE: Jedilnik (3.10.2006 9:18:10)

Moji ne paše endivija, čebulna omaka, pa sva stari že dva meseca in čez. Hrušk in grozdja pa še nisem poskusila. Na paradižnik in papriko pa je navajena že od prvega dne, pa ni nobenih težav. Najboljše da ješ od začetka vsega po malem. Krče pa si blažimo z Lefaxinom, dobiš ga v Avstriji. Nam pomaga. Krče ima lahko tudi, če ne vem kak paziš pri hrani, res da je ob nepravi malo hujše.
Prijetne trenutke ob dojenju. Meni je to največja relaksacija, še posebej ko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] malo večji in te tako nebeško gleda v oči.




cofek -> RE: Jedilnik (3.10.2006 12:21:25)

tudi naš je imel probleme s krčki - sicer ne takih, da ne bi mogli spati itd...ga je pa 1-2 uri po dojenju začelo zvijat za kakih 15 min - P je predlagal masažo trebuščka v smeri urinega kazalca, redno podiranje kupčka,...
sem pa tudi sama opazila, da če jem npr. čebulo, papriko,...v glavnem stvari, ki napenjajo tudi mene, da je napenjalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Poleg tega sem nehala piti mleko in se potolažim s kavo s sojinim mlekom, jogurta sploh ne jem, sir pa...ne jem solat, sadja, čeprav bom najbrž zdaj, ko je star 5M začela počasi jest vse, ker ga itak že navajamo na GH.
Glede Lefaxina pa tole - sem dobila iz Nemčije Lefax (predvidevam, da gre za isto učinkovino) in ugotovila, da je isto če v Slo kupim Sab Simplex kapljice, ker gre za isto učinkovino, razlika je samo v koncentraciji (Sab ima višjo)
aha, pa AD3 kapljice sem začela dodajat po 3M, ko so krčki prenehali.
svetujem ti, da ravnaš tako kot se tebi zdi prav - so pač različne teorije - nekateri pravijo, da lahko ješ vsega po malem in potem opazuješ reakcijo, nekateri pravijo da ne jej tistega kar napenja tudi tebe,....

lp,t




TiaSara -> RE: Jedilnik (3.10.2006 17:04:50)

Zame je bilo zlata vredno to, da sem ugotovila, po čem ima naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] krče. Mislim pa da ni nobenega pravila. Pri nas je bilo problematično vse sadje razen banan, mleko, paprika - surova in kuhana, pa morda sem še kaj pozabila. Sem rabla že kar malo domišlije pri izbiri jedi, ampak je bilo vredno. Tam nekje po 3 mesecu pa sem počasi začela jesti več sadja, sedaj pri 4 mesecih prenese že tudi mleko, paprike pa še nisem poskusila.




Anonimen -> RE: Jedilnik (3.10.2006 19:27:00)

Jaz sem se na začetku izogibala zelene solate, svinjskega mesa, močno začinjenih jedi, šumečih pijač, stročnic. Jedla sem pa predvsem riž, testenine, piščančje in goveje meso, teletino... nato sem pa šla vsak dan nekaj novega, da bi videla kaj ga bi zvijalo, pa ni bilo nobenih težav.




jerneja -> RE: Jedilnik (4.10.2006 7:59:55)

jaz sem jedla vse, je pa res.. da naš sonček ni imel krčev ..

lp




piscancek -> RE: Jedilnik (4.10.2006 10:24:51)

js jem čist vse. So nam že v bolnici dali za kosilo solato, pa paradižnik, pa stročji fižol. Na srečo pa naša pikica nima krčev. Tatarca še nisem jedla, se mi ga presneto lušta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Stran: [1]