katis -> RE: MAČKE - 31.dan Š (2.10.2006 7:52:27)
|
Jaz delam par zadevic, ki so kar nek standard postale: 1. OMAKA s PAPRIKO in GOBICAMI popražim čebulo in malo česna z malce vegete, tolk da zarumeni. Potem vržem na ne premajhne kose zrezano papriko in malo prepražim. Če pa imam ravno tud kake gobice, potem vržem še te gor in še malo prepražim. Potem dam miceno vode, malce senfa in veliko peteršilja, ter še malo pokuham (ampak omakce skoraj ne sme bit...) Potem vržem notr kakšne večje makarone ali svedre in še posujem z peteršiljem. Dragi si potem gor še sir nariba (navadn al pa dimljen) 2. Omaka z GOBICAMI Tu začnem enako (čebula in česen), potem vržem gor gobice, pražim, zalijem z malce vode in čisto malo mezge. Posujem s koprom (mi ful paše na gobicah al pa na bučkah) pa malce popra. Lahko pa jih namesto tega posujem z baziliko in origanom. Dušim še kakšnih 5 minut in to je to. To mi gre fajn tud na špagete al pa nak kakršnekol druge makarončke. Ful mi paše tud na sojine al pa graham špagete, ker je mal paradajzove mezge gor. Pa moj si spet gor sir rukne. 3. Omaka z BUČKAMI Delam po istem postopku kot za gobice. 4. CURRY OMAKA Dam ful čebule, pražim, in tik pred koncem praženja posujem s curryem. Potem pa notr namečem še kak paradajz na večje kose zrezan, pa papriko, cvetačo, brokoli, korenje... pa včasih še kako jabolko ntr zribam. Potem pa zraven kake makarona. *** Aja, še nekaj. Vse delam na olivnem olju, razen za curry omako. Pa te iste omakce dajem tud npr zraven riža, samo da takrat zraven vržem še kako koruzo al pa grah. LP
|
|
|
|