Gina
|
Lej, rozi, cene vrtcev so abnormalne. Resnično je najhujše obdobje v človekovem življenju, ko ima dva otroka v vrtcu. NO, seveda ko imaš dva v šoli in enega v vrtcu, je tudi obup. Sploh ne sprašuj, kako mi skozi pridemo. Vendar pa sta vidva dva. V resnici si pozabila prišteti njegovo plačo, kajneda. Z dvema plačama bo pa najbrž kar šlo, a ne. Seveda obstaja možnost, da so se v resnici zmotili. Če ti piše na odločbi, da padeš v 6. plačilni razred, to pomeni, da imaš najbrž 60% dohodek na člana družine, (al pa še več, ne spomnim se na pamet če ni celo 70%), kar pomeni, da če je bila povprečna neto plača v l. 2005 cca 176.000.- , da imaš ti vseh dohodkov brez otroškega dodatka in s preživnino vred cca 212.000.-, oz si imela toliko prejšnje leto. Glede na to, da si zdaj na porodniški, dobivaš 100% povprečje preteklega leta, skupaj z vsemi dodatki, ki si jih prislužila, mislim nadurami in podobnim, edino kake kilometrine ne dobivaš, tista pa itak ne šteje v dohodek od katerega se računa otroški dodatek. Zato zdaj malo preračunaj. Če imaš ti res toliko porodniške, kolikor sem napisala, potem je izračun ok in potem tudi ne bosta imela problema s plačevanjem le tega stroška, če pa dobivaš manj, potem pa se obrni na pristojno občino, ki ti je odločbo izdala, pa s pritoži. Meni so se v resnici enkrat že zmotili, vendar sem že na odločbi videla (proučila, če hočeš drugače), kaj so narobe izračunali. Ti lahko enako narediš. So bili čisto prijazni in popravili takoj.
|