so to zobki??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ČebelicaMaja -> so to zobki??? (30.9.2006 1:51:23)

Naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 5,5,mes. Že na pregledu je zdravnica rekla, da so zobki tik pred zdajci, da pa je vprašanje, kdaj bodo dokončno zunaj...zadnje štiri dni pa se je pri nas stanje povsem spremenilo... veliko sem prebrala o tem, tako da znake poznam (povišana temperatura, nabrekle dlesni, slinjene, driska, jokavost, žeja,...) mi je pa čudno, ker je čez dan enaka kot prej, kot da ni nič narobe, nič kaj ne joka, razen običajnih zadev, enako vesela je, vse jo zanima, tudi je enako ali celo več (le da večkrat po malo)... vse  je ok, tudi kopanje, pižamca, flaška... potem pa ... JOKKKK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] (smo jo poskusli dat spat prej, pa je blo še slabše)...zaspi in se v glasnem joku (čist nov tip joka, ki ga do sedaj ni bilo) predrami, jo vzamem v naročje in v bistvu še spi...mal pohlipa in pade nazaj v komo, čez 15,20 min ponovimo vajo...po dveh neprespanih nočeh sem ji začela dajat Calpol in jo mazat s Calgelom, zdaj sicer spi kot ubita do 6 zjutraj- sem jo ponoči prav čekirala, če še diha, tko, da se mi zdi Calpol ful močen in se ga ne upam dajat kar vsak dan, samo Calgel je bil pa danes čist premalo in je še vedno jokala, dokler ni dobila ob 23.15 Calpola in spi kot koma... tole je res droga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tko da mamice...ali so to res zobki (aja vročine nima, driske tud ne, čeprav je danes 4x kakala, običajno samo 1x na dan) in kako ste ve blažile bolečino... ste jim dajale Calpol vsak dan in koliko časa... aja, hladne griske ne pridejo v poštev, jih da enkrat v usta, potem jih pa zabriše na drugi konec sobe in se smeje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sicer pa upam, da bodo čimprej zunaj, da je ne bo več bolelo... Hvala za odgovore!




nana 27 -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 9:34:23)

Bolečine najbolj občutimo ponoči, ko se telo umiri, zato je čez dan v redu razpoložena. Tudi jaz sem našemu, ko je bilo najhuje, dajala nekaj dni do enega tedna Calpol, ker se drugo ni obneslo. Hudo je bilo pri prvih dveh zobkih. No, zdaj pa spet, ko morajo izrasti zobje, ki imajo večjo površino.




DOLAR -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 10:29:29)

Naša bo 5.10. stara 6 m in se zadnji teden dogaja isto.B omo vidli če bodo zobki.Malce ima nabreklo spodnjo dlesen.




jazz -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 10:59:41)

Čez dan se zamoti in ni tako moteče...naj grize tiste gumijaste zadeve,da bo dlesen stanjšala in bodo zobki lažje predrli na plano....zvečer pa s kalgelom namazati. Sedaj ste v fazi nemirnega spanja,ki bo trajalo in trajalo...vmes zna biti kakšen teden dva bolje, ampak le do naslednje runde!




natalia -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 11:06:50)

Čez dan se zamoti in ni tako moteče...naj grize tiste gumijaste zadeve,da bo dlesen stanjšala in bodo zobki lažje predrli na plano....zvečer pa s kalgelom namazati. Sedaj ste v fazi nemirnega spanja,ki bo trajalo in trajalo...vmes zna biti kakšen teden dva bolje, ampak le do naslednje runde!



ja, res je.

lp




ZARA -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 11:09:58)

Ja ne vem, nič nisi napisala kakšne ima dlesni. Zara je imela tik preden je zob pokukal ven, tako belo pikico, okrog pa zelo otečeno in prav modrikasto na enih koncih. Men je blo grozno za videt, mala je pa prav super prenašala vse skupaj...skoraj za noben zob nisem vedela kdaj ga je dobila, niti ponoči se ni zbujala. Uporabljala sem pa homeopatske kroglice Osanit.
lpZ




dskubin -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 14:22:43)

Naš je bil malo bolj siten in je tudi več kakal, je pa tudi čisto normalno jedel. Ni pustil z ničemer namazat, grizal tudi ni uporabljal, calpola pa mu nismo dali, ker pač ni imel vročine. Smo pač malo potrpeli teh par dni.




mojčika -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 21:18:01)

ZARA bi zaupala, kje si nabavila te homeopatske kroglice...




ZARA -> RE: so to zobki??? (30.9.2006 22:21:03)

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika
ZARA bi zaupala, kje si nabavila te homeopatske kroglice...

Aja, mojčika, seveda. Dobijo se po vseh avstrijskih lekarnah, brez recepta. Ne spomnem se pa točno kolko stanejo, mislim da cca 5-6 EUR. Super stvar.




fidko -> RE: so to zobki??? (1.10.2006 20:11:32)

Zara, kako pa se uporabljajo te kroglice? In kje konkreto se jih da kupit.




ZARA -> RE: so to zobki??? (1.10.2006 20:22:17)

IZVIRNO SPOROČILO: fidko
Zara, kako pa se uporabljajo te kroglice? In kje konkreto se jih da kupit.

Fidko, saj pravim. V vseh lekarnah po Avstriji se jih da dobit. Drugače so to take čisto mini kroglice, ki jih mora dete pojesti. Jst sem ji kar rekla, da so bombončki in je palilo. Začuda.

lpZ




lolipop -> RE: so to zobki??? (1.10.2006 21:36:12)

Da, zobki so. Puncam so večinoma takšni "problemi" prihranjenji. Večkrat slišim, da sploh niso vedeli, da ima zobe, dokler jih ni ugriznila. Moja mama je rekla, da so (smo[sm=smiley2.gif]) punce bolj vzdržljive in trpežne. Izgleda, da je tvoja ena izmed izjem, ki potrjujejo pravilo. Vse kar opisuješ se dogaja tudi pri našem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Večkrat Calgel in ko res ne gre več, sem mu dala tudi Calpol. Ponoči je potem super spal. Ko ga je dobil čez dan, je pa začel vriskat kot nor. Sedel je v stolčku in tako vriskal, da bi ga še Verbotnova vzela v svojo oddajo. Mal Calpola, pa je že čisti metek zadetek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]