Mavrična zvezdica -> pitje črne kave (11.8.2004 1:53:09)
|
OJla! Kolikor je meni znano je razlika med kofeinom in teinom, torej poživiloma v kavi in čaju v tem, da te kofein 'zadane' hitreje kot tein, a učinki 'teina' so v telesu prisotni dalj časa - imajo daljši učinek. Je pa odziv telesa na npr. pravi čaj, odvisen od tega koliko teina/kofeina je telo navajeno. Le za primer: sama takorekoč ne uživam skoraj ničesar kar bi vsebovalo kofein: kava mi je bljak, coca-cole, ki ima v sebi tudi veliko kofeina, pa zaradi zdravstvenih razlogov ne smem. V srednji šoli sem, kadar sem se morala zbrihtat, popila močno koncentriran pravi čaj (dve čajni vrečki/na skodelico) in je bilo. Sicer bljak, bljak grenko, ampak... Všeč mi je pa bilo, ker sem po njem tudi brez problema zaspala. Je bilo pa to zelo redko. Potem pa mi je enkrat zapasala coca-cola. Sem jo spila na eks 2-krat po 2,5 dl. Rezultat: tisto noč nisem spala niti minute, naslednji dan sem bila naspidirana, da so me vsi samo gledal, zvečer pa ob osmih zaspala kot top. zakaj: moje telo ni navajeno na tolikšno mero kofeina in zadeva me je zbrihtala za dva dni skupaj. Sedaj sem odkrila Brain Power - kombinacija pravega in zeliščnega čaja, prvi te zbudi, drugi pa izboljša koncentracijo. pa še dokaj sprejemljivega okusa je. (Sem ga za hec podarila kolegici, ki tudi piše diplomsko nalogo, pa si ga je zdaj naredila celo zalogo; pa je drugače taprava kofetarca, a pravi, da ima tale čajček veliko boljši učinek). Uf, sem dolga. LP
|
|
|
|