|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 20:43:15   
Jacqueline
Pozdravljene!!!

Dajte opisat prve tedne z novorojenčkom. Kaj ste občutile, ko so vam ga/jo položili na trebuh? Kako so se odzvali novopečeni očki? Koliko časa ste preživele v bolnici in kako je bilo? Kako hitro ste našli nek ritem, ko ste prišli domov? Kako hitro ste sprejemali obiske?

Lp,
Jackie
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 20:53:26   
Naja31
Evo, bom jaz prva.

Ko se je MArko rodil, je bil prvi občutek ta, da je končno ven prišel. Kakšnih drugih občutkov res ni bilo. Potem so me itak dali za eno uro v splošno anestezijo, da so me zašili, in je bil tisto prvo uro njegovega bivanja na tem svetu mož z njim.
Potem je prvo noč kar neki jamral, jaz sem bila sama v sobi, nočna sestra je bila hudo neprijazna, jaz sem pa počutila totalno zgubljeno.Prve dni v porodnišnici sem se itak počutila popolnoma nesposobno za mamo. Ko me je sestra nadrla da se mu popek gnoji, ker ne znam čistiti tako kot treba, sem se zjokala. Marko se je v porodnišnici cele noči prejokal, jaz sem ga cele noči prenosila na rokah, spala nisem nič. Not sva ostala 8 dni ker je imel zlatenco. Vse skupaj je bilo zelo stresno. Lj porodnišnica se mi je nekoliko zamerla.

Doma je tudi kar neki časa trajalo,d a smo se navadili drugena drugega, MArko je bil hudo naporen dojenček, tudi mož se mi zdi je bil mal šokiran kar nekaj časa, tako da smo pri nas kar več mesecev potrebovali, da smo doma spet vzpostavili neko ravnovesje.
Obiske smo tudi začeli sprejemati kar pozno, prvi mesec jih sigurno ni bilo (razen babic, ki niso razumele NE), pa tudi potem, ko so obiski prišli, so se hitro pobrali, ker je Marko skoz jokal user posted image . V bistvu če zdaj pomislim priznam da za tiste prve mesece niti nimam kakšnih lepih besed.
Ampak zdaj je vse hudo pozabljeno in se imamo najraje. Moj MArko je pa moj smisel življenje in ga ne dam za nič na svetu user posted image  


(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 20:59:03   
TONČI.
Kakšen je občutek ko ti ga dajo na trebuh?
Zanimiv, samo malo se ga spomnim, ker sem bila takrat tolk na adrenalinu in pod vplivom maskeuser posted image

Novopečeni očka?
Ja takoj drugi dan ( še v porodnišnici), ga je previl, ko je prišel na obisk. In do tega ga je pripravla moja snaha, ko je rekla da ga ne upa. An pa ne bodi ga len, ga je šel previt.

Koliko časa sem preživela v bolnici?
4 dni. user posted image  Mi na noben način ni znal jesti. Mleka mu pa niso hoteli dati, kao da potem sploh ne bo maral iz dojke jesti. Ma bilo je ok, samo doma je lažje. Hitreje prideš v ritem.

Kdaj so začeli obiski?
Brat je prišel takoj naslednji dan, ko sva bila doma. Drugače pa tam okoli 1m po rojstvu. Sej se nikamor ne mudi. Bolš, da se vidva z otročkom spoznata, obiski pa lahko počakajo. Pol leta po rojstvu pa ni nikogar. Ni mi jasno, zakaj eni morajo takoj videt otroka, potem ga pa nikoli več ni.user posted image


(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:02:29   
TONČI.
MArko je pa moj smisel življenje in ga ne dam za nič na svetu



Ja, tako je ja. Ob otroku sploh vidiš kaj je bistvo življenja. Zakaj je sploh vredno živeti. Pobere ti veliko energije, še več ti jo pa da. Tudi jaz svojega Tilna ne dam za nič.user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:07:39   
renan
na kratko: spomnim se prijetne čudežne toplote malega bitjeca na trebuhu. tega občutka res ne bom nikoli pozabila. razen tega sem občutila olajšanje in vznemirjenost zaradi prisotnosti bitjeca, ki me je stoprocentno potrebovalo. na začetku sem bila precej zmedena in negotova, še posebno v porodnišnici.
očka je pa bil tako zmeden, da sploh ni vedel kaj fotografira. poslikal mi je vse najbolj intimne dele in se tega sploh ni spomnil. nato se je pogovarjal z malim bitjecem. še dobro, da ni mene gledal, ker bi ga kap, če bi videl, kako je moja posteljica po sobi špricala..user posted image

lp, renan

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:19:58   
klaja
Zdravo!

Ko so mi Julijo položili na trebuh, še kar nekako nisem mogla verjet, da je to res moj otrok. Kar hitro so jo odpeljali na preglede in midva sva nestrpna čakala trenutek, ko jo bova spet videla, pogovarjala sva se kako bomo preživljali prve skupne trenutke, dneve,... Vendar so najini načrti splavali po vodi, saj nama je zdravnica prišla povedat, da ima najina hčerkica srčno napako. Bila sva čisto obupana, solze so nama kar lile po licu, saj nisva bila pripravljena na kaj takega. Pripovedovala nama je kakšni zgledajo ti otroci, da potrebujejo več nege, pozornosti,... Ni pa nama povedala bistva. V sobi sem torej bila sama, saj so Julijo takoj premestili na pediatrijo in sma jo lahko videla šele naslednji dan in še to za nekoliko minutk. Šele tretji dan nama je zdravnica povedala, da naj bi najina Julija imela Downov sindrom. Tako da sva doživela še en šok.
Mene so po 4. dneh poslali domov za en teden, potem pa sem se pridružila Juliji na pediatriji. Niti malo nisem zadovoljna z njihovim načinom dela in odnosom do mamic. Po 26. dneh pa sma le zapustili bolnišnico in odšli domov. Obiski so se vrstili eden za drugim, tako da smo imeli vsak dan polno hišo ljudi. Novopečeni očka mi je v najtežjih dneh vlival poguma in me prepričeval da bo vse ok, res sem mu hvaležna da je imel toliko moči. Po 14. dneh ko sma se nekako navadili doma, sma pa spet pristali  na pediatriji, le da tokrat v Ljubljani. Bila sem čisto šokirana, saj nisem pričakovala, da boma spet ostali not. Po petih dneh muk so naju le spustili domov in potem sva še nekaj časa potrebovali, da sva se spet navadili na ritem. Sedaj pa smo že lepo navajeni drug na drugega in uživamo skupne trenutke.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:24:49   
lan
 
Hmmm,občutila sem veliko olajšanje in srečo. Moj dragi je bil presrečen, da so mu po licu polzele solze sreče, ko ga je pestval.
V bolnici sem preživela 4 dni in bilo je super. Lan je bil zelo priden dojenček, samo spal in jedel. Brez problema sem se tudi hitro navadila previjati in ga umivati, tako da sem samozavestna odšla domov.
Prvi mesec sem bila večinoma sama doma s tamalim, ker je bil dragi službeno v tujini, vendar je vse šlo kot "podmazano". Čeprav se mi je moja mami ponudila, da bi bila pri meni in mi pomagala, sem odklonila njeno pomoč. Vedela sem, da sem zmožna sama vse porihtat in nisem potrebovala kakšnih "pametnih" nasvetov svoje mame ali pa koga drugega.
Obiske sem začela sprejemati zelo zgodaj, v bistvu takoj, ker mi je bilo, pošteno povedano, dolgčasuser posted image , ker je Lan samo spaluser posted image .
Jaz imam res same lepe izkušnje s porodom in prvimi meseci. Zato je pa sedaj veliko bolj napornouser posted image .

Moj nasvet bodočim mamicam pa je: "Ne komplicirat, ker si boste s tem olajšali svoje življenje in poslušajte sebe, ker vi najbolje veste kaj je dobro za vašo malo srečo!"user posted image

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:25:26   
mojca75
Na kratko: ko so mi jo položili na trebuh sem jokala od sreče, čustev in vsega kar je bilo za mano, nisem niti vedela da se vse šele začenja user posted image , nisem niti mogla povedat imena naše princese tolk sem jokala.
Očka je bil navdušen, takoj je stiskal malo štruco, potem sva si vzela urco zase, oz za nas, potem sva vklopila mobi in vsem sporočila veselo novico.

V bolnici sem bila  5 dni, ni mi bilo hudega a tistega "turizma" sem bila hitro sita, odpustili so me totalno slabokrvno, ampak jaz sem si samo želela domov, sem rekla "Bomo že kako". Doma sem najprej spala in dojila in spala in dojila, vse ostalo je delal mož. Ko sem bila po parih dneh še vsa zelena so me še enkrat peljali dat kri in dobila sem "konjske" železove tablete, potem sem si počasi opomogla.

Obiski so začeli prihajat čez kak mesec, razen babic in dedkov ki so nama tudi kaj pomagali (mami mi je polikala, pa kak golaž prinesla,..etc)

Da smo res ujeli ritem lahko rečem da po kakih dveh mesecih, da sem se pa res sprostila pa po ene treh, prej sem vedno študirala "mam dovolj mleka, je lačna, a znam bit mama, etc."

danes po 5 mesecih res uživamo, smo zelo srečni, veliko se crkljamo, zjutraj jo vzamem k sebi v posteljo in se pogovarjava, če je mož doma se stiskamo in crklamo,...

Princesa pa raste in se razvija in je postala smisel najinega življenja!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:28:27   
eva1
jaz sem imela CR v splošni anasteziji, zato kakšen je  prvi občutek ko se otrok rodi ne vem, niti nikoli ga nisem pogrešala!
Ko pa sem ga prvič videla cca. 45 minut po rojstvu, sem skoz "govorila" evo moj fantek je prijokal na svet, ta je pa moj, čist moj, sploh nisem mogla dojet, da imam po tako dolgemu času, po 100 negativnih testih, po velikem pričakovanju tadi jaz otroka....bolj sem ga gledala lapši se mi je zdel...in moj, moj...končno moj! Nekje 2-3 dan sem začutila tisto ljubezen, se mi zdi da je nekako trajalo, da sem začutila tisto materinsko ljubezen...in potem je čezdalje lepše-vsaj zame je bilo! Luka je veliko spal , vmes se je dojil, jaz sproščena ponosno mamica! Prvi sprehod...uf sem skoraj lebdela od ponosa...vem da sem pričakovala veliko težje in hujše kot je dejansko bilo-Lukec je za moje pojme še vedno priden , zlat otrok! Upam, da bo tudi drugi takšen-sicer pa ni lepšega kot imeti otroka-vsak dan z njim je drugačen zelo lep!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:37:03   
vesna.com
No jaz pa sem ena tistih ki je imela prvič kar težave s prihodom novega člana.Sem skoz jokala in naj se sliši še tako grdo, tudi prosila da mi otroka odnesejo za nekaj časa.Sem par dni rabla da sem se vkup spravla,k sreči se je vse obrnilo,ko sem šla lahko po 10ih dneh domov.Na bolje.Sem šele doma potem vzpostavila tisti stik mama-otrok.Tega sem se bala tudi pri drugem porodu,vendar je bilo dosti boljše.Sicer sem še vedno skoz jokala dokler nisem šla domov,ampak otroka sem pa takoj "sprejela".Ko zdaj razmišljam za nazaj se mi zdi,da mam bolj težave z bolnišnico oziroma z odsotnostjo od doma.Ker takoj ko sem prestopila vrata doma sem so se moji občutki popolnoma spremenili.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 21:51:38   
eya
Ko so mi Žiga položili na trebuh, sem jokala od sreče in moj partner tudi. Ko so mi ga umili in oblekli, so ga nekaj časa pustili na pultu in koamj sem čakala, da ga lahko spet stisnem k sebi. Mali je pa ležal in cmokal prst. Joj, pa kako lepo je dišal!!!
V porodnišnici sva bila 3 dni-prvi dan je ful spal, nasledja dneva pa izmenoma spal in jokal, ker še nisem imela dovolj mleka...on je imel pa ful močan sesalni refleks. No, ampak ko je prišel pa očka na obisk, ni bilo pa ne duha ne sluha o joku...
Obiske smo sprejemali po 1 tednu (stare starše pa že takoj prvi dan doma)...ja, so bili kar neučakani...
Zdaj se imamo ful fino, Žiga bo kmalu star pol leta, je en velik dobrovoljček in mi sploh ne dela nobenih skrbi.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 22:15:42   
anajmad
Pri taprvi se spominjam samo tega,ko so mi jo položili na trebuh in ko je začela sesati,da sem rekla:"joj,pa čisto pogrižene nohte ima".Cela porodna se mi je smejala. Imela pa je še bolj slabo razvite in mehke nohte,ker je bila 6. tednov prej rojena. Pri mojmu tadrugemu-raje ne bom opisovala,ker mi je preveč hudo.
Pri ta tretji-Uli mi je pa najbolj smešen ta dogodek. Bila je rojena skoraj 14. tednov prej. Bila je mičkena,komaj za dlan. Babica Nada  je bila zelo v redu in mi jo je dala polubčkati. Jst sem jo celo polubčkala in govorila zraven:"lubica moja preživi zame". Tamala pa pluvala in se sploh ni hotla lubčkat.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 22:23:55   
Anonimen
Meni ga na trebuh niso dali, ker sem rodila s CR. Rodila sem ob 16. uri, otroka sem prvič videla naslednji dan, pa me niti ni prav preveč zanimal. V bistvu sem dojela, da je moj, tam nekje 5, 6 ali 7 dan v bolnišnici, ko  sem lahko kolikor toliko sama skrbela zanj. Takrat pa je postal moj za vse večne čase.
Ulaufala sva se doma zelo hitro, meni se je v bistvu zdelo, kot da je že celo življenje del mene. Bilo mi je vseeno, če joka (v smislu, da nisem bila nič živčna zaradi tega, bolj se mi je zdel hecen, ko je jokal, če pa ga je zvijalo - 2-krat - pa tudi nisem nič paničarila, lepo sva se umaknila v sobico, kjer sva bila sama in mi ga je kar kmalu uspelo potolažit) in če ne spi. Meni itak ni bilo do spanja oziroma mi je bilo čisto vseeno, ali spim ali ne. Najbrž  je to bilo tisto stanje telesa ... v pripravljenosti. Mogoče se zato moj otrok sploh ni jokal in je zelo veliko spal. V glavnem dojenček, kot si ga lahko samo želiš.

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 22:50:52   
lelaval
Prvih dveh otrok mi niso položili na trebuh (takrat še niso prakticirali te metode - škoda), ampak sem ju iz postelje gledala v njihovih posteljicah. Saj nisem mogla verjet, da sem mama takemu malemu sladkemu bitjecu - pa čeprav je cel vijolčen, je lep, ker je moj otrok. user posted image   Ati je pri vseh 3 najprej preštel, če imajo vse prstke. user posted image  Prvo je upal komaj doma primit, drugega 3. dan, najmlajšo pa še ne 1 dan staro.
Po 1. in 3. porodu sem doma z dojenčicama večinoma spala, - sploh,  ko sta jedle.  Po 3. sem bila ful brez moči, ker sem bila slabokrvna in se mi je ful vrtelo. Še dobro, da sta starejšadva dober teden hodila v šolo, ker bi drugače bila samorastnika. user posted image  Pri sinu pa nisem mogla spat toliko, ker je najstarejša bila stara 16 mesecev, ko smo dobili novega člana in sva risale ali brale, ko sem jaz sina dojila. Še danes ne vem, kako sem preživela takšen tempo. user posted image
Obiski pa niso mogli počakat - sem jih že prvi dan, ko sem prišla domov imela user posted image . Vseh 3x user posted image .
Se pa vsekakor hitro navadiš na nov način in tempo življenja, ki ti ga dirigira nov član. Vsaj jaz sem se. Sploh pri najmlajši - brez kompliciranja - pa nismo imeli težav s krči, spanjem,... Sem se pač navadila, da cote, posoda, pospravljanje in take reči počakajo - so otroci na 1. mestu, ko je čas, pa se lotim takih neljubih opravil. user posted image  Aja - pa ati dosti pomaga - tako pri hišnih opravilih, kot pri otrocih. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prvi stik z dojenčkom
29.9.2006 23:03:30   
muki1
Ko so mi jo položili na trebuh, so bile moje prve besede: Kako je lepa.
Res, bila je tako božansko lepa, najlepša stvar ki sem jo kdaj videla. Potem so jo porihtali in sva jo z možem dobila. To so bili res taki nežni trenutki. Jaz sem takoj začutila tisti stik med nama. Sploh se nisem ubadala s tem, da se moram nekaj prilagajati, pa da je zdaj drugače.....
Vse mi je bilo naravno, spontano. Malo sem imela problemov, ker se mala tri dni ni hotela dojiti, ampak tudi to smo na srečo premagali.
Meni je najhujše od vsega bilo to, da sem 9 dni bila v porodnišnici. Katastrofa, me je kar malo depresije lovilo, sem vedno, ko sva se zvečer z možem slišala, potem še eno par solz spustila v vzglavnik. Taaaak sem ga pogrešala.
Pa doma je tudi bilo okej. Smo bili bolj terenski, smo veliko laufali okrog, nič nisva komplicirala.
Obiski pa so mi šli na živce, ampak to je nujno zlo .....

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prvi stik z dojenčkom
30.9.2006 1:05:16   
ČebelicaMaja
Jaz sem imela res naporen porod, tako zame kot za mojo princesko- tako, da sem bila srečna že samo zato, ker je bilo z nama vse v redu...kar jokala sem od vseh čustev, ki te preplavijo tisti trenutek...ko te za vedno spremeni  v mamo... mi je pa porodnišnica Postojna podarila najlepše tri urice, ko so nas v porodni sobi pustili popolnoma same (po porodu)- zunaj se je po neprespani noči naredilo krasno spomladansko jutro, jaz sem bila toliko na koncu z močmi, da sem samo gledala, kako jo v naročju drži očka, brez besed... nekaj tako čustvenega, da se težko opiše...bila je tako ljubko malo bitjece, očka pa tako srečen (med porodom se vseh 12 ur sploh ni upal na wc- da ne bi kaj zamudil...so se mu že smejali na porodnem...)
Po porodu sva najprej obe samo spali, kar dva dni...po 5 dneh sva šli domov, kar sem prav komaj čakala, da mi mama (malo bolj počasi) razloži previjanje in ostalo, pa ful me je še bolelo od poroda s šivi vred, da sem samo ležala in dojila, tako da hvala bogu za dobre starše in moža, ker sicer sploh ne vem kako bi- šele po 14 dneh sem malo prišla k sebi, kakšni obiski so sicer prikapljali že po 2 tednih a hitro šli, ko so opazili utrujenost, sicer pa smo z obiski začeli nekje po mesecu in pol, k sebi pa moram rečt, da sem prišla šele, ko so se krčki pri hčerkici unesli, po 2,5 mes. Takrat smo tudi prišli do nekega ritma, pa še danes ni tak, kot pri drugih, moja je pač malo bolj zahtevna dojenčica, a jo ne zamenjam za nič na svetu... porod je res posebna izkušnja... sem bila pa v sobi s cimro, ki je takrat rodila tretjega otroka-punčko... in čisto vsak porod, vsak začetek je bil drugačen... kaj nas čaka naslednjič... nihče ne veuser posted image



_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 1:38:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prvi stik z dojenčkom
30.9.2006 4:24:26   
pearl
Ko sem dobila Vanesso na trebuh, še  nisem dojela, da je to res, šele kasneje je to prišlo za mano. Ne morem pozabiti atijevih besed, ko je bucala samo glavic, tako srečno mi je sporočil in oči so mu kar žarele, joj kake črne laske ime. Še danes mi v oči stopijo solze. To je bil najlepši dan v mojem življenju, ki ga ne bom nikoli pozabila. Porod sem imela po moji oceni lahek, zato bi že lahko tisti dan odšla brez težav domov, takšno moč sem imela.

Deklica je zelo pridna - zlata, saj ni niti malo zahtevna. Drugi dan v porodniščnici je bila ponoči zelo lačna in je jokala, dobila je v brizgalki malo mleka in je zaspala, ker očitno mleka ni domov. To je baje običajno kriza tretjega dne, ko se še mleko proizvaja. Potem pa nama je steklo in obe uživava v dojenju.

Obiski, ah ti obiski. Prve tedne so se vrstili, jaz pa sem bila nora, ker se nonstop pekla in pospravljala, ker mi ni bilo nič mala pa je itak spala. Potem se pa le oglasi telo, boleti so me začele noge kot user posted image . Pa mi je mama lepo govorila, dosti počivaj, to se ti lahko še kako pozna v poznih letih krčne žile itd. Pa sem bila res nora, da je nisem poslušala. Sedaj se pa glede pospravljanja ne sekiram, peciva pa že ne vem koliko časa nisem spekla, pa tudi dragemu sem rekla, da lahko kakšen dan tudi ostane brez kosila, če se mi ne bo izšlo.

Uživamo in veselimo se vsakega novega dne, njeni nasmehi in gruljenje ter premikanje ustnic, ko nas skuša posnemati je božansko. Za nič na svetu nebi izpustila teh trenutkov.

Aja s porodnišnico sem bila zelooo zadovoljna, v porodni in na odelku je bilo super, rodili smo v Mb in vse pohvale, čez kakšno dve leti bi to lepo izkušnjo spet ponovila, čeprav se bojim, da tako kot je bilo prvič ne bo nikoli več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prvi stik z dojenčkom
30.9.2006 8:44:11   
soncek&luna
moji prvi obcutki so bili zmedeni. ko mi je babica polozila skrata na trebuh, sploh nisem vedla kaj naj naredim. sele, ko je zdravnik rekel, da naj se ga dotaknem, da je moj, sem ga na rahlo pobozala. ker so me potem dali v splosno anastezijo, sem prvo noc prebila brez njega. prinesli so mi ga samo podojit. naslednje dni v porodnisnici smo se trudili z dojenjem. skratek moj je veliko prespal, bil je na antibiotikih. tretji dan se spomnim, se je jokal kot zmesan, ker je bil revcek lacen, kar smo ugotovili sele potem. bila sem zmedena, ker je vsaka sestra drugace kazala in govorila kako se doji. pocutila sem se obupano posebno, ko so ga dali na infuzijo. takrat sem se pocutila kot totalno nesposobna, se posebno, ker je cimri mleko teklo v potokih. previjanje pa mi je takoj steklo.
4 dan so naju prestavili na pediatrijo, ker je skratek moral bit na antibiotkih sedem dni. tam sem se zlomila in jokala kot utrgana ter tulila na sestro,, da naj se ze odlocjo in naj se ne zmisljuje vsaka in kaze po svoje. dojenje mi se vedno ni steklo.  na pediatriji sva imela vsaj svojo sobo in svojo kopalnico. kar mi je izredno ustrezalo.
skratek je spal in jedel. jaz pa sem jokala. bilo mi je hudo, ker njegovega ocka ni bilo zraven. zato mi je tudi prijalo, da sva imela svojo sobo, da nisem gledala obiskov.
prvi teden po prihodu domov, je pri nama bila moja mami in mi pomagala. po tednu dni sva rekli, da bom poiskusila kako mi bo slo sami. in od takrat naprej sva sama. s skratom sva se ujela prav hitro. doma sem se tudi odlocila, da ne bom dojila in mi ni zal za to odlocitev. bila sva bolj mirna. tako skratek kot jaz. tisto pravo materinsko ljubezen do njega sem zacutila sele cez kaksne dva meseca. prej me je vodil bolj nagon, da skrbim zanj.
vcasih se zdaj ne dojamem, da je to bitje, ki se tako lepo razvija in je pravi cukr, prislo iz mojega telesa in da je del mene in del se nekoga drugega. se vedno se mi zgodi, da, ko skratek spi in ga gledam, pritecejo solze. takrat se zavem kako rada ga imam in kako hvalezna sem za to darilo pa ceprav sva s skratkom sama.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prvi stik z dojenčkom
1.10.2006 22:58:44   
2mak
Moja Mančka je bila za mojo postavo in velikost presneto veliiika in se babca (ki jo osebno poznam) še vedno čudi, da je prišla na svet brez zapletov. Verjetno je k temu nekaj pripomoglo tudi to, da sva bila oba z mojim dragim psihično res dobro pripravljena na porod in sva se tudi, ko sem bila na porodni mizi, zabavala. Brez njega si poroda sploh ne predstavljam, saj mi je res veliko pomagal z masiranjem, božanjem... Ko je bila glavica zunaj, sem iz dna srca zaprosila, če jo lahko pobožam in takrat sem si v mislih rekla: No, smo že rodili! Iztis telesa sicer ni bil najlažja stvar v življenju, je bil pa ena izmed najlepših stvari! Potem se je spomnim, ko je ležala med mojimi nogami, s hrbtom obrnjena proti meni, vsa bela in velika in sem nestrpno čakala, da zajoka. Po nekaj trenutkih sem slišala to čarobno melodijo!!! Na trebuh mi je niso dali, pa tudi dojiti ne, ker je bila bogica preveč utrujena in so rekli, da ne bi jedla. Spomnim se, da so bila vse, kar sem na njej opazila, velika usta in sem se spraševala kdo v sorodstvu ima tako velika usta. No, čez nekaj ur sem ugotovila, da bo imela lepa mala usteca in je bilo vse skupaj le posledica poroda. Rodila sem ponoči in popoldan so naju že prišli pogledat moji starši in starši mojega dragega! Potem pa moja sestra z družino in kar nekaj prijateljev - v sobi sva bili sami in sem si zelo želela obiskov! Dva dni sem bila zelo naspidirana, potem me je tretji dan malo zvilo, ker sva se skoraj celo noč dojili, pa sem prosila sestro za pomoč in mi je prinesla glukozo! To mi je bilo grozno! Nobenega nasveta kaj narediti z otrokom, da se bo pomiril, nič, samo sladkor dobi, pa je. Po liniji najmanjšega napora. No, pa sem tudi to prebolela in sem šla šesti dan domov - moja mala se je namreč še 14 ur sončila "pod lučko" zaradi zlatenice. Doma smo kar hitro našli ritem in po dobrih 14 dneh smo šli že prvič prespat na morje k nonotu in noni. Bilo je super, brez težav. In potem smo kar začeli hoditi naokoli in sedaj (5,5 mesecev) res gremo kamorkoli. Tudi na babičino fešto za 50 let, kjer je bila glavna žurerka! Samo, da so ljudje okoli nje, da jih opazuje in ogovarja, pa je uredu. Tudi na morje smo šli tja do Murterja, pa je bilo res lepo! Meni je bilo pravzaprav najhuje po porodu, ko sem bila slabokrvna in slabotna in nisem nič kaj dosti mogla (prvih 6 tednov naj bi itak čim več počivala). Saj mi v porodnišnici res ni bilo hudega (čeprav res ne morem rečt, da je v Lj na B oddelku tko fino, kot nekatere pravijo), ampak jaz sem si noro želela domov k mojemu dragemu. Sedaj smo vsak dan bolj povezani in vsak dan bolj noro lepo se mi zdi vse skupaj. Obiski so pri meni zelo zaželeni že od začetka, samo, da so napovedani in ne predolgi. Šele sedaj, ko imam mojho miškico pri sebi, pa se zavedam kako prazen in pust je bil pravzaprav svet brez nje. Lp.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prvi stik z dojenčkom
7.10.2006 19:39:54   
Jacqueline
Dajte napisat še več vaših zgodb!!!!

Lp,
Jackie

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
7.10.2006 21:41:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prvi stik z dojenčkom
8.10.2006 16:11:26   
Nenya
No pri nama pa je bilo takole:
Mina se je rodila en teden pred PDP-jem. Začelo se je doma in potem šlo zelo hitro naprej. V Lj prod. so me  po pregledu takoj peljali v  porodno, kjer mi je babica rekla 'vi boste pa rodili gospa.' Bila sem totalno šokirana, ker sva pričakovala ure in ure popadkov, porinila sem prvič in bila vsa v strahu, da bom rodila preden se vrne moj dragi, ki je šel samo avto preparkirat. Na srečo je pol prišel porinila sem še 1x in je bila glavica zunaj, rekla mi je naj pogledam, pa nisem nič videla čez trebuh, pol pa še1x pa je bila zunaj. Ko mi jo je pokazala sem vprašala 'a je živ' (spola nisem vedela), ker sploh ni jokala, dali mi jo je na trebuh vso vročo in spolzko. Oba z dragijem sva bila kar šokirana in nepripravljena. Ko so jo rihtali sem kar dragija k njej poslala, ker je jokala. Pol smo bli 3 ure v porodni, kjer je Mina spala midva pa sva jo gledala in poskušala doumeti, kaj se nama je zgodilo. Pol je dragi moral domov, jaz pa sem šla v porodno. tam sem bila 3 dni, Mina je bila ful pridna in je večinoma spala, jokala je le ko so jo oblačili, kopali itd. Spala sem bolj malo zaradi cimer in njunih fantkov (eden je bil eno celo noč pod lučko). Previla sva jo prvič skupaj in se nama je pokakala, že takrat je bila nagajiva. Zame je 24-uri rooming-in ful dober, ker je bila mala tko pridna in sploh. Ko so jo odpeljali na slikanje kolkov, jaz pa nisem smela zraven mi je šlo kar na jok, še posebej ko sem jo slišala, da se joka na hodniku. Preden sem imela sama dosti mleka je dobila 1x flaško, ni bil noben problem, tudi vse sestre so bile če že ne prijazne pa saj v pomoč. Doma pa smo se kar hitro ujeli, mam pa veliko pomoči (moja mami, sestri). Moji in njegovi so jo videli prvi dan po prihodu s porod., ostali pa tam nekje po enem mesecu. Zdaj je pa sploh pridna, smejko in v 99% je dobre volje. Skratka pravi mali cukrček

Pogum in čimmanj kompliciranja, jaz sem si vedno rekla, če je za Mino mi ni nič prehudo.
LP


_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prvi stik z dojenčkom
8.10.2006 18:16:01   
Anonimen
Dajte opisat prve tedne z novorojenčkom: Naporno, naporno, naporno...
Kaj ste občutile, ko so vam ga/jo položili na trebuh? Hvala Bogu zunaj je user posted image . A ima vseh 20 prstov, je vse OK?
Kako so se odzvali novopečeni očki? Jokal je od sreče in ni mogel povedati, kako mu bo imeuser posted image
Koliko časa ste preživele v bolnici in kako je bilo? 5 dni, naporno, naporno, naporno. Komaj sem čakala, da pridemo domov in da si najdemo svoj ritem.
Kako hitro ste našli nek ritem, ko ste prišli domov? Kakšna 2 tedna? Mesec dni?user posted image
Kako hitro ste sprejemali obiske? Ma jaz jih ne bi 3 mesece. Drugače pa so prišli že po tedenu dni.  kaj češ, če so nekateri user posted image  in ne razumejo določenih stvariuser posted image . Pa še hrano sem jim morala podvoriti, ko še normalno sedeti nisem mogla

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?