tiste, ki delate 4 ure... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> tiste, ki delate 4 ure... (29.9.2006 15:11:07)

...po porodniški:
kako vam znese s polovično plačo? jaz si namreč zelo želim po porodniški delati samo 4 ure, pa mi moja povprečna plača, ko bo napol, ne bo zadoščala. pa še kredit...
pa še plačilo vrtca, ki ne bo tako malo, ker nimamo babice v penziji.
ali se vrtcu plača kaj manj če je otrok tam samo 5 ur?

hvala vsem za odgovore, pa lep vikend!

Wahoo RR -> RE: tiste, ki delate 4 ure... (29.9.2006 20:41:10)

Živjo

Vrtec se plača normalno, ker ima mislim da vseeno 3 obroke...

Kar se tiče pa 4 ur. Tudi jaz bom to koristila, pa bomo mogli tud stisnt z dnarjem,...se bo poznalo...sam mi je družina na prvem mestu...in si ne bom privoščila da dva tedna na mesec, ko bi bila drugače popoldan recimo...mojih sončic ne bi vidla...ne ne...

Pogovorita se s partnerjem o možnih varjantah. Lahko probaš...še vedno lahko pogodbo o 4 urah prekineš in greš nazaj na 8 ur, če vidiš da ti ne znese.

Aja, plače je pa dobra polovica, ker je manj prispevkov...če se ne motim.

sazi -> RE: tiste, ki delate 4 ure... (29.9.2006 21:38:34)

Če je pol plače res tako zelo premalo; kaj pa, če bi delala 6 ur? Pa glede na manjšo plačo bi verjetno tudi vrtca plačala manj in dobila kaj otroških več?

Janeja -> RE: tiste, ki delate 4 ure... (29.9.2006 23:25:12)

Jaz delam po 6 ur (od 8h do 14h) in je super. Sicer pa imajo malo doma babice in dedki tako da odpade strošek za vrtec. Pri plači se ne pozna toliko kot če bi delala le 4 ure, popoldne pa imam tudi kar veliko časa za moja dva sončka.

V naši občini lahko daš otroka v vrtec v skrajšan program, ki je tudi bistveno cenejši - samo ga je treba vzet ven najkasneje ob 12h.

Stran: [1]