|
RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol... 30.9.2006 11:29:58
|
|
|
|
lenika
|
Joj, ko vas tako berem, ugotavljam, da sploh nimam tako zahtevnega , čeprav sem do sedaj mislila, da spada v to kategorijo. Star je 4,5 meseca. Hrani se 1x na noč. Za dudo se zbudi 0-3x na noč, z večernim uspavanjem zaenkrat nimamo problemov. Vsaj večjih ne, občasno mu je pač treba iti popravit dudo, dokler ne zaspi. Tudi je zelo rad, rižolino je po žlički 1 teden in ga naravnost obožuje, v avtu se rad vozi, ne joče pri preoblačenju. No je pa drugače čez dan precej zahteven. Sam se zelo redko, za zelo malo časa zamoti. Animacije vlečemo iz pet. Saj ne bi nikoli jokal, če bi ga cele dneve prenašali okoli v pokončnem položaju, da bi si ogledoval, a jaz tega fizično enostavno ne morem, zato poskušamo pet, se pačit, igrat, ..., da ga le ne bi bilo treba nosit. Velikokrat nam rata ga kar dolgo časa zamotit, včasih mu je pa že po 15 minutah dovolj. Kar se tiče vožnje v vozičku, je bila do nedavnega katastrofa. Poleti sem si prav želela, da bi bil dež, da nam ne bi bilo treba iti ven. Sedaj, ko smo ga dali v športni del vozička je veliko bolje saj zdrži notri tudi 1 uro in opazuje okoli, a še vedno ne zna zaspat v vozičku, ker drugače spi na trebuščku in ko je zaspan postane siten. Tako, da zaenkrat se prav daleč ne sprehajamo, ker nikoli ne vemo kdaj mu bo dovolj. A napredek je vseeno in tudi na svežem zraku smo lahko, brez tega, da ga nosimo po rokah. Tudi na obiske ne hodimo prav pogosto, ker na kolenih (če sdimo za mizo) noče sedet, ne morem ga pa na obisku nonstop nosit gor in dol ali pa ga odložit na tla in se 100% posvečat njemu in se z njim ukvarjat, če sem pač prišla na obisk. Podobno je, ko je pri nas kdo na obisku, le, daga takrat velikokrat po dnevni sobi nosijo obiskovalci. Ja, pravijo, da bo, ko bo sam sedel, se plazil bolje, ker bo sam mobilen in ga ne bo treba več toliko ali animirat ali nosit. Bomo videli kako bo, vseeno pa vidim, da ni niti približno tako hudo kot pri nekaterih od vas. Imam pa v okolici same take dojenčke, ki pridno ležijo v vozičku in gledajo naokoli, mamice pa pijejo kavico in sem se že velikokrat vprašala, zakaj naš ni takšen, sedaj sem pa prišla, do spoznanja, da je pač takšen kakršen je in da bo enkrat že minilo. Vsako obdobje enkrat mine in pride novo. Držite se.
|
|
|