jana13 -> RE: infekcija s Streptokokom agalakcije (29.9.2006 8:42:59)
|
Jaz sem se še zanimala kako je s to infekcijo in pri poročilih za zdravnike in ostale (UTI) na neki ameriški strani sem ugotovila, da če je bakterija prisotna v urinu je potrebno ukrepati takoj, ko se to odkrije in sicer z antibiotiki in nato še med porodom. Pri meni je zanimivo to, da običajni urinski in krvni testi niso pokazali na infekcijo oz. vnetje. Pokazal pa je test Sanford na prisotnost te bakteije v urinu. Tisto kar mene bega je seveda jemanje antibiotika v tako zgodnji nosečnosti-10 tednov, ko se otrok še razvija. Po literaturi pa nisem zasledila, da bi bil po dosedaj zanih podatkih Hikoncil oz. amoksicilin škodljiv za plod, da pa je potrebno pretehtati smiselnost uporabe glede na tveganje. Pri tej bakterjipa je tveganje zelo visoko predvsem za novorojenega otroka, ki lahko dobi sepso , meningitis ali pljučnico. Manj verejtno pa je, da se okuži v nosečnosti. Tveganje v nosečnosti se poveča, če se infekcija razširi na ledvica. Dr. Pušnik mi je tudi odgovoril, da bo ginekolog poskušal odstraniti bakterijo, ker je nevarna, da pa pogosto to ne uspe in da je potrebno dobiti med porodom antibiotike. Vsem hvala za odgovore, izkušnje, ki ste jh drugi že prestali, mi veliko pomenijo. lp, J
|
|
|
|