Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen DR. ŠOŠTARIČA toplo odsvetujem iz zame zelooooooooo utemleljenega razloga!!! Rojevanje v času dopustov je dobesedno križev pot. Imela sem veliko nesrečo da je konec moje nosečnosti spremljal dotični ginekolog. Bila sem krepko čez rok (17 dni čez prvi PDP in 12 dni čez drugi PDP, sem imela dva termina, celo nosečnost imam v materinski knjižici vodeno po prvem PDP, vmes so bile neke spremembe na drugi PDP, kasneje ponovno na prvi PDP in nato se je dr. Gregolet spomnil, ko sem bila teden dni čez prvi PDP, da bo on začel vse skupaj voditi glede na drugi PDP ). Nato se je začela moja agonija pri DR. ŠOŠTARIČU, ki je trmasto vztrajal in ni in ni hotel sprožiti poroda. Usodne nedelje sem šla s popadki v Šempeter, nato mi je DR. ŠOŠTARIČ rekel, da sem zaprta, popadkov glede na CTG nimam in da lahko eventuelno ostanem, a za to on osebno ne vidi potrebe. Sem šla domov in čez dve uri sem se ponovno vrnila v bolnišnico, v bolnišnici porod ni šel nikamor, imela sem konstantne bolečine, ne le med popadki, z dragim sva bila v porodni sobi prepuščena sama sebi, babica TJAŠA je smatrala, da njena prisotnost ni potrebna, saj je imela boljše delo (DOLGE ČIK PAVZE), nakar se je situacija poslabšala, še pred tem, ko me je prvič pregledal sem ga prosila naj mi naredi CR, o tem ni hotel niti slišati (slutila sem, da nekaj ni v redu, kot bi vedela ...)Med porodom se je moja uboga Julija pokakala, nato se je njeno stanje poslabšalo, vmes so mi predrli mehur in vedeli, da je plodovnica mekonijska, a so naju postili. Končno se je prikazal DR. ŠOŠTARIČ in se odločil za CR, vmes se je šel obrit (to so bile njegove besede, ko se je prikazal), žal se je odločil prepozno, moja JULIJA se je rodila mrtva, so jo oživljali, a ni šlo. Tako od mojega otročka imam le obdukcijsko poročilo, kjer piše vzrok smrti- MEKONIJSKA ASPIRACIJA. To je le nekaj besed o DR. ŠOŠTARIČU, ostalih podrobnosti o poteku poroda in odnosu pa raje zamolčim, ker so preveč boleče. Ojoj, pa ne no, kaj vse ne preberem. Pa naj še kdo reče, da je v našem zdravstvu vse ok, pa naj še zagovarjajo neodgovornost zdravnikov. ogorčena sem in žalostna in jezna in hudo mi je zate. Strašno hudo. Nikomur se ne bi smelo zgoditi kaj takega. Moje sožalje.
|