Sušenje v pralno-sušilnem stroju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

niki5 -> Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 9:19:33)

Zadnje čase ugotavljam, da mi pralno - sušilni stroj slabo suši, še enkrat več časa potrebuje, da je perilo suho, kot je bilo prej. Star je 7 let.

A je imel že kakšna izkušnje in kaj se je dalo narediti?
Trenutno nisem v stanju dajati velikih zneskov za popravilo..

Druga stvar pa me zanima.. Občasno opazim, da imam na oblačilih drobno luknjico in sumim pralni stroj? Za kaj do tega pride, a se da kaj naresti, da se izognem?

anitaz -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 9:39:03)

JAz imam s pralno-sušilnim strojem kar probleme. In sicer, star je dobri 2 leti. Od začetka je sušil kar v redu, zdaj pa je to kar neki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] In ko jih dam iz sušilca, jih moram še obesit, da se posušijo. No, vsaj bolj mehke so, to je pa edino kar je dobrega. Pa še to-če dam za sušenjem cunj, prati temne cunje, so le-te vse pikčaste-z belimi pikcami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Pomoje je najboljša varjanta, da imaš vsakega zase. Pralnega posebej in sušilnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

niki5 -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 9:46:30)

Meni je do zdaj vse dobro delalo, sušila sem tudi veliko. Zdaj pa ne vem ali ga leta matrajo, ko je vklopljena centrifuga je tudi kot helikopter, sicer me ne moti, moti pa me, da tako slabo posuši..

Zaenkrat še nisem imela namena kupovati novega, da bi imela ločeno pa tudi nimam prostora, ker imam nad pralnim strojem že plinsko peč.

Anita, katere firme pa je tvoj stroj? JAz imam Candy in je v teh 7 letih res dobro odslužil..

Katrin -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 10:17:38)

Naš pralno sušilni stroj je star 4 leta in zaenkrat nimam nobenih težav s pranjem ali sušenjem.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

SaaS -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 10:18:18)

Ja, jaz sem imela take probleme. To je normalno.
Verjetno (skoraj sigurno) je zamašen filter. Treba je poklicat serviserja, da ga zamenja. Moj je star 4 leta (veliko sušim) in sem to naredila pred kakšnim mesecem. Prišel in v pol ure zamenjal filter. Stalo pa je nekaj čez 9.000sit.
Je rekel, da je na nekaj let treba menjati filter in to ni nič posebnega.
Pri ločenih strojih - samo sušilni- je filter lahko dostopen in ga sama lahko očistiš. Pri kombiniranih, pa je notri vse bolj "nagužvano" in sam ne moreš do filtra. Zato je potreben serviser, da ga zamenja.
Čim prej ga pokliči, da se ti še kaj bolj ne pokvari. Povej za kaj gre, da on kar sabo prinese nov filter in to je to.
Aja, jaz imam indesit pralno sušilni stroj.

niki5 -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 10:31:17)

Hvala SaaS.

Sem pa spodaj že odpirala, kjer naj bi bil filter in sem ga praznila.. notri je bilo nekaj majhnig delcev, ki so se ulovili. A je od tega še kaj globje notri, ki bi se zamenjalo.. možno.. najboljš da pokličem in preverim.

SaaS -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 10:38:31)

Ta filter spodaj, do katerega prideš sama, je verjetno od pralnega stroja, ne od sušilca. Vsaj pri meni je tako.
No tudi tega, je dobro vsake kvatre sčistit, ampak s sušenjem pomoje ne bo nič bolje.
Upam, da čim prej urediš.

niki5 -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 11:08:38)

Verjetno imaš prav.. bile so samo mokre zadeve.. nobenih muck od oblačil. Najboljš, da res pokličem.

Jančika_ -> RE: Sušenje v pralno-sušilnem stroju (28.9.2006 13:33:11)

Jaz zaenkrat tudi nimam problemov in sem s strojem zadovoljna (tri leta star Ariston).

Kar se pa tiče muck na oblačilih: vedno, ko perem ali sušim, po končanem pranju/sušenju boben enkrat sperem (dam na mehčalec in ugasnem, ko sčrpa vodo). Tako naslednja runda nikakor ne more pokasirati muck od prejšnje. To sem počela že ko sem imela samo palni stroj, saj nosim večinoma črne cote, tam se pa hitro vse gor prime.

Stran: [1]