STERILIZACIJA (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

mojcapr -> STERILIZACIJA (28.9.2006 9:14:23)

Zanima me, če ima katera izkušnje s strerilizacijo - žensko in kakšni so + in -. Drugače pa čim več[sm=sloncek.gif] na tak lep sončen dan.

lelaval -> RE: STERILIZACIJA (28.9.2006 9:33:43)

Kolikor vem, moraš bit stara nad 35 let. Imaš pa navadno težave s pritiskom po sterilizaciji.

firasto -> RE: STERILIZACIJA (28.9.2006 10:15:50)

morda je tehnično stvar res brezhibna, dvomim pa, da je na mikroenergetski ravni telesa potem vse enako kot prej. Tu gre za poseganje v enega najmočnejših energetskih centrov telesa in ne verjamem, da se je tu prav dobro igrati s kakršnim koli rezanjem, pa naj gre za katerikoli spol.
     To je moje čist teoretično in laično mnenje zgolj v razmislek.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.9.2006 12:24:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

G in T -> RE: STERILIZACIJA (28.9.2006 21:28:31)

Pogoji za sterilizacijo so pri moških in ženskah enaki; dopolnjenih morajo imeti 35 let starosti.

Stranskih učinkov sterilizacije praktično ni.
S sterilizacijo ne povzročijo nikakršnih hormonskih sprememb. Menstruacije se ne spremenijo, želja po spolnosti in občutki ob njej ostanejo nespremenjeni. Sterilizacija tudi ne pospeši sprememb, značilnih za menopavzo. Zapleti sterilizacije so redki. Lahko so posledica anestezije ali pa samega postopka (npr. krvavitev, poškodba notranjih organov).

nejcko -> RE: STERILIZACIJA (28.9.2006 21:43:09)

Pogoj za sterilizacijo za žensko je najmanj 3 otroci ali 35 let. Kakšnih stranskih učinkov v bistvu ni, le menstruacija zna biti krajša in šibkejša. Moja kolegica, ki je sterilizirana, je zelo zadovoljna.

riders -> RE: STERILIZACIJA (28.9.2006 22:17:15)

Jaz sem se sterilizirala pri 35 letih in pol. Prej teoretično ni možno, ker ti šele ob dopolnjenem 35. letu vzamejo napotnico. Jaz sem jo vložila drugi dan po rojstnem dnevu, potem pa mora miniti še 6 mesecev, če bi se ženska slučajno premislila.

Meni so delali sterilizacijo v Kranju, čeprav sem iz Ljubljane, ker sem poznala eno super sestro, ki pa je zdaj žal že med [sm=angel.gif] . Operacija in vse po njej je potekalo v redu, edino kar je bil problem, so bile nekakšne sponke, s katerimi so speli rano. V Ljubljani jo menda zašijejo, kar je za okrevanje boljše, se pa po moje kasneje brazgotina bolj vidi.

V glavnem - sem zelo zadovoljna, da sem se sterilizirala. Stranskih učinkov ni bilo, ne fizičnih, ne psihičnih. Edino menstruacija se mi je spremenila. Zdaj je precej močnejša in boleča, prej pa teh težav nisem imela, ampak to je bilo najbrž zato, ker sem jemala kontracepcijske tabletke.

Taula -> RE: STERILIZACIJA (29.9.2006 12:53:25)

Moji mami so jo naredili pri 34 letih. Vendar je imela velike zdravstvene teževe. (spontane splave). To je bilo že 12 let nazaj..kakšna so sedaj pravila pa ne vem.

riders -> RE: STERILIZACIJA (29.9.2006 14:13:41)

Ja, pri zdravstvenih težavah jo pa naredijo tudi prej, to je res.

Stran: [1]