|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrdevanje trebuha v 17t
28.9.2006 8:55:49   
urskas
Pozdravljeneuser posted image ,

ali se je že kateri zgodilo, da ji trebuh pogosto otrdeva pri tako zgodnji nosečnosti. Jaz sem namreč že malo panična, ker tega pri prejšnji n. ni bilo tako zgodaj (šele nekje po 24t). Predvčerajšnjim se je namreč zgodilo, da sem zvečer, ko sem se vlegla na kavč, čutila otrdevanje na tri minute in to je trajalo kakšnih 20 minut to pol ure. Potem sem se šla sproščat in se je stanje malo umirilo.

Zdej me zanima ali je pametno tako do G. ali lahko počakam do ponedeljka, ko sem že naročena za pregled.

JOJ, upam, da bo vse OK.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrdevanje trebuha v 17t
28.9.2006 9:58:02   
tatam
Tudi meni se to dogaja že nekje od 17.tedna naprej!To je moja tretja user posted image  in prej sploh vedela nisem,da to obstaja,zato sem bla tudi zelo prestrašena..
Ni sicer normalno,da se začne tak hitro,pa tudi panike ni,tak da lahko počakaš do kontrole.To je moje mnenje!Tudi moja G mi je tak rekla!
Če pa boš bolj mirna,pa se seveda raje pojdi pokazat!

Moram še dodat,kaj mi je rekel G,kateri je vmes nadomeščal mojo G.Vprašal me je če sem že rodila.Ko sem pritrdila je rekel da potem tak vem kaki so popadki in dokler niso popadki se ne rabim sekirat!user posted image user posted image
Mene je skoraj kap ob tem odgovoru!

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2006 10:14:31   
asso
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=999391

Preberi si malo tule. Drugače, če se ti to nadaljuje po določenih intervalih npr. na 3 minute 20 minut je dobro, da se greš pokazat k g. ker lahko, da se začneš odpirat. Lahko to niso več lažni popadki. Drugače, pa če niso redni ni takšne panike.

lp asso

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2006 10:17:21   
Jančika_
Ko sem pričakovala drugega otroka, mi je trebuh začel otrdevati tam nekje okoli 15. tedna, potem se je pa okoli 20. nehalo. Prvič pa se mi je začelo tam okoli 30. tedna. Moj G je mnenja, da je to normalno, zato temu nisem posvečala posebne pozornosti.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2006 10:25:31   
urskas
hvala vam za odgovore. Malo ste me pomirile.
V glavnem če se mi to ne bo ponavljalo (tako zelo pogosto),
bom kar počakala do ponedeljka.

LP

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2006 13:05:23   
šnucika
meni je otrdeval od 16. tedna dalje.Pa sem nosečnost lepo zvozila do konca!user posted image

tule :
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1044732
smo imele kar žolčno debato o tem!

< Sporočilo je popravil šnucika -- 28.9.2006 13:12:15 >

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2006 13:13:39   
jazz
To je raztezanje in priprava maternice in vseh trebušnih mišic. Ni panike,ti kar uživaj!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2006 14:17:56   
til
Jst sem mela prvič tudi tako pri 24. tednih, pa ne da bi te strašila ampak stvar se ni dobro iztekla odprla sem se 4 cm in so me pod nujno poslali v Ljubljano kjer sem nato tudi rodila. To so krči pravijo ali pa tudi ne tako da jaz ti predlagam da greš vseeno k G. pa naj ti on pove kako in kaj!!! Drugače sem pa v drugi nosečnosti ko sem imela isto krče dobivala buskopan pa pit sem mogla magnezijeve tablete Magnesol.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2006 8:29:31   
urskas
Poročam:
Včeraj sem bila na pregledu pri G. Sem omenila moje težave in rekla je da je za otrdevanje vsaj kakšen mesec prezgodaj ter me je zelo resno obravnavala. Pregledala vaginalno, potrdila da je MV ok in mi predpisala Buskopan ter več počivanja.

Stanje je k sreči OK, vendar opozarjam vse souser posted image  s podobnimi težavami, da greste na pregled k G.

LP, Urska

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2006 11:46:48   
frrrr
men je tut otrdeval že zelo zgodaj... G mi je rekel, naj več počivaj, pa Magnesol sem začela pit in je otrdevanje ponehalo.

se je pa res dogajalo, da mi otrdel trebuh le kadar sem bila cel dan dejavna... čez vikende tega ni bilo... očitno je bilo res od utrujenosti

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2006 8:57:48   
najina pikica*
di meni je trbušček otrdeval od 16-17 t dalje pa je bilo vse ok

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2006 15:53:58   
jaka3
Tudi meni je trebuh otrdeval od nekje 20. tedna dalje. Pa je ginekolog rekel naj počivam. Nekje v 30. tednu pa sem imela trd trebuh več ur zato sem šla takoj na pregled, a je po pregledu G rekel, da če je mat. vrat dovoj dolg ni problema. Mi je pa otrdeval zelo pogosto, občutek je bil zelo neprijeten. Pomagal mi je počitek, mi je pa G predlagal Magnesol, a mi ni nič pomagalo.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2006 18:16:59   
biba 1
Kako pa se občuti otrdevanje trebuha? Meni se nekaj dogaja pa ne vem, če ne bi lahk blo kaj takega!

HVALA ZA ODGOVOR!!!!!!!!!!!

(odgovor članu jaka3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2006 13:22:07   
ana25
Biba 1,

Otrdevanje trebuha se čuti, ker ko potipaš maternico oziroma trebuh boš točno čutila ker je cel trd kot kamen. Občutek pa je kot bi te nekaj zategovalo v predelu trebuha. In to traja nekaj sekund ali minut, odvisno, in nato postane zopet mehek.

Če imaš tak občutek, malo štej kolikokrat na dan se ti to zgodi. Omeni svojemu G. na pregledu. Če je to več kot desetkrat na dan pa le pojdi takoj na pregled, da preverijo, če si lepo zaprta.

LP,
user posted image

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2006 19:07:54   
najina pikica*
tudi meni je začel buši otrdevati tam nekje od 16t dalje,zelo pogosto in včasih je bil trd več ur,....

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?