Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 9:58:02
|
|
|
|
tatam
|
Tudi meni se to dogaja že nekje od 17.tedna naprej!To je moja tretja in prej sploh vedela nisem,da to obstaja,zato sem bla tudi zelo prestrašena.. Ni sicer normalno,da se začne tak hitro,pa tudi panike ni,tak da lahko počakaš do kontrole.To je moje mnenje!Tudi moja G mi je tak rekla! Če pa boš bolj mirna,pa se seveda raje pojdi pokazat! Moram še dodat,kaj mi je rekel G,kateri je vmes nadomeščal mojo G.Vprašal me je če sem že rodila.Ko sem pritrdila je rekel da potem tak vem kaki so popadki in dokler niso popadki se ne rabim sekirat! Mene je skoraj kap ob tem odgovoru!
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 10:14:31
|
|
|
|
asso
|
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=999391 Preberi si malo tule. Drugače, če se ti to nadaljuje po določenih intervalih npr. na 3 minute 20 minut je dobro, da se greš pokazat k g. ker lahko, da se začneš odpirat. Lahko to niso več lažni popadki. Drugače, pa če niso redni ni takšne panike. lp asso
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 10:17:21
|
|
|
|
Jančika_
|
Ko sem pričakovala drugega otroka, mi je trebuh začel otrdevati tam nekje okoli 15. tedna, potem se je pa okoli 20. nehalo. Prvič pa se mi je začelo tam okoli 30. tedna. Moj G je mnenja, da je to normalno, zato temu nisem posvečala posebne pozornosti.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 10:25:31
|
|
|
|
urskas
|
hvala vam za odgovore. Malo ste me pomirile. V glavnem če se mi to ne bo ponavljalo (tako zelo pogosto), bom kar počakala do ponedeljka. LP
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 13:05:23
|
|
|
|
šnucika
|
meni je otrdeval od 16. tedna dalje.Pa sem nosečnost lepo zvozila do konca! tule : http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1044732 smo imele kar žolčno debato o tem!
< Sporočilo je popravil šnucika -- 28.9.2006 13:12:15 >
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 13:13:39
|
|
|
|
jazz
|
To je raztezanje in priprava maternice in vseh trebušnih mišic. Ni panike,ti kar uživaj!
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 28.9.2006 14:17:56
|
|
|
|
til
|
Jst sem mela prvič tudi tako pri 24. tednih, pa ne da bi te strašila ampak stvar se ni dobro iztekla odprla sem se 4 cm in so me pod nujno poslali v Ljubljano kjer sem nato tudi rodila. To so krči pravijo ali pa tudi ne tako da jaz ti predlagam da greš vseeno k G. pa naj ti on pove kako in kaj!!! Drugače sem pa v drugi nosečnosti ko sem imela isto krče dobivala buskopan pa pit sem mogla magnezijeve tablete Magnesol.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 3.10.2006 8:29:31
|
|
|
|
urskas
|
Poročam: Včeraj sem bila na pregledu pri G. Sem omenila moje težave in rekla je da je za otrdevanje vsaj kakšen mesec prezgodaj ter me je zelo resno obravnavala. Pregledala vaginalno, potrdila da je MV ok in mi predpisala Buskopan ter več počivanja. Stanje je k sreči OK, vendar opozarjam vse so s podobnimi težavami, da greste na pregled k G. LP, Urska
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 3.10.2006 11:46:48
|
|
|
|
frrrr
|
men je tut otrdeval že zelo zgodaj... G mi je rekel, naj več počivaj, pa Magnesol sem začela pit in je otrdevanje ponehalo. se je pa res dogajalo, da mi otrdel trebuh le kadar sem bila cel dan dejavna... čez vikende tega ni bilo... očitno je bilo res od utrujenosti
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 4.10.2006 8:57:48
|
|
|
|
najina pikica*
|
di meni je trbušček otrdeval od 16-17 t dalje pa je bilo vse ok
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 6.10.2006 15:53:58
|
|
|
|
jaka3
|
Tudi meni je trebuh otrdeval od nekje 20. tedna dalje. Pa je ginekolog rekel naj počivam. Nekje v 30. tednu pa sem imela trd trebuh več ur zato sem šla takoj na pregled, a je po pregledu G rekel, da če je mat. vrat dovoj dolg ni problema. Mi je pa otrdeval zelo pogosto, občutek je bil zelo neprijeten. Pomagal mi je počitek, mi je pa G predlagal Magnesol, a mi ni nič pomagalo.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 6.10.2006 18:16:59
|
|
|
|
biba 1
|
Kako pa se občuti otrdevanje trebuha? Meni se nekaj dogaja pa ne vem, če ne bi lahk blo kaj takega! HVALA ZA ODGOVOR!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha v 17t 10.10.2006 13:22:07
|
|
|
|
ana25
|
Biba 1, Otrdevanje trebuha se čuti, ker ko potipaš maternico oziroma trebuh boš točno čutila ker je cel trd kot kamen. Občutek pa je kot bi te nekaj zategovalo v predelu trebuha. In to traja nekaj sekund ali minut, odvisno, in nato postane zopet mehek. Če imaš tak občutek, malo štej kolikokrat na dan se ti to zgodi. Omeni svojemu G. na pregledu. Če je to več kot desetkrat na dan pa le pojdi takoj na pregled, da preverijo, če si lepo zaprta. LP,
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?