porodniška? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

sabini -> porodniška? (27.9.2006 14:00:06)

Punce kaj se vpiše pod zadnjih 12.mesecev za porodniško?Ali se vpiše neto se pravi moj dohodek oz. nakazilo. Ali se vpiše bruto celoten od katerega dobim nakazn neto.

Tasika -> RE: porodniška? (27.9.2006 14:01:20)

Delodajalec vpiše bruto.
Brez skrbi, bodo že vedeli, sicer pa zraven piše.

Kalina -> RE: porodniška? (27.9.2006 14:02:20)

Bruto. od zadnje nakazane place pa 12 m nazaj.

sabini -> RE: porodniška? (27.9.2006 14:10:43)

JA SJ SPRAŠUJEM ZATO KER SEM BILA SKORAJ 8.MESECEV NA BOLNIŠKI IN NE VEM ČE JE TUD BRUTO ALI NI?HM

Kalina -> RE: porodniška? (27.9.2006 14:11:59)

ja jst sm bla tud na bolniski, pa smo vpisali bruto place ne bolniske. Pa ni bilo nic narobe.

sabini -> RE: porodniška? (27.9.2006 14:21:11)

Ma sem jaz narobe napisala jaz sem bila na porodniški 8.mesecev in ne na bolniški. Samo mi je pa čudno, ker sem npr. v prvi nosečnosti bila skoz na bolniški in sem vpisala bolniško in ne plače tako kot ti. Saj bi bila potem večja porodniška , če bi vpisala plačo?

SaaS -> RE: porodniška? (27.9.2006 15:58:09)

Jaz sem imela tako situacijo pri drugem otroku. Prvih sedem mesecev porodniške in 5 mesecev plače. V polo sem izpolnila samo tistih 5 mesecev, za tistih 7 pa so mi na CSDju rekli, da ni treba, ker imajo oni podatke, saj so oni nakazovali porodniško.
Pokliči tja in vprašaj. Samo vseeno jih dvakrat opozori na to, ko boš oddajala. Meni so pri izračunu potem pozabili upoštevati porodniško in so smatrali, kot da sem bila brezposelna. Ko sem na odločbi videla znesek, sem takoj vedela, da so nekaj zašuštrali in verjetno pozabili na porodniško tistih 7 mesecev. Sem šla nazaj, vložila pritožbo in v nekaj dneh dobila novo odločbo s pravim zneskom. Zdaj imam porodniško, kot je treba...

Tasika -> RE: porodniška? (27.9.2006 22:05:31)

Glede bolniške je tako, nekje do konca 2004 (ne vem točnega datuma) se je vpisovala kot osnova plača, oz. v primeru bolniške je delodajalec vpisal koliko bi bilo bruto plače. Potem je pa prišla sprememba in v 2005 je že veljalo da se vpiše bruto bolniška. 

Stran: [1]