FLASK_A
|
Jackie, seveda- komaj čakam jutri na NS, da izvem vse kar me muči. S šolo za starše je pa tko, včeraj smo imeli temo Zdrava nosečnost, predavala pa je Marjana Adamič, babica Super je blo, vsaj meni. Povedala je kakšni pregledi so v času nosečnosti, testi (urin- beljakovine, kri- Rh faktor, vsebnost železa zaradi slabokrvnosti, .. ) Tko, po tednih- večinoma nič novega. Pomembno je da vam nekje v 24.T pregledajo krvni sladkor (pravi, da povsod tega ne delajo), da se vidi sladkorno v nosečnosti. Aha, ja ful veliko naj bi pile, minimalno 2l/dan!!!! Meni včasih to res ne uspe, je pa to potrebno, da voda ne zastaja in da se ne nabirajo bakterije.. Tako da punce, PIJTE!! Zanimivo pa mi je blo tudi ko je govorila o popadkih. A veste da obstajajo nosečniški in porodni popadki? Nosečniški se lahko pojavljajo že po 20.T, posebej zvečer zaradi utrujenosti. Trebuh postane trd in potem popusti. Porodni pa so lahko od 36.T kadarkoli, redni na 5min. Pravi, da bomo videle razliko same. Aha, če je katero slučajno mučilo vprašanje o izcedku iz nožnice ( mene je), to ni nič narobe. Dokler ni krvavitve, je vse v redu. Krvavitev pa je lahko drugega izvora in ni nujno preplah- poškodba pri spolnem odnosu, naša boljša prekrvavljenost.. In kako bomo vedele, da se ima naš super? Čutile ga bomo 10x v 12h urah!! Ja, tako na splošno s tečaja bi blo to vse, danes imamo pa telovadbo- vam poročam!! Zrak, res trenutno v našem pričakovanju izvidov na NS ne rabimo nesrečnih zgodbic, to si povemo ko smo vse srečno zaključile z ugotovitvijo da imamo super duper zdrave pikice Ti poročam, kako bo šlo jutri, potem pa držim pesti še za vaju!!!! Naj bo že kmalu tisti dan ane Saj bo vse v redu!! Jana, čestitke za NS!! Super si napiala hehe Pa za šefa, ko je tako dobro sprejel, res SUPER!! Ronja, super da si šla k zdavniku! Če pomislim, da si že imela nemen it u službo Upam da se zdaj hitro pozdraviš pa da bosta s obe kmalu pri močeh! Pa se bomo srečke zmenile za jogo ane!! Povej, a nisi ti prosila za tel. za prijavo na šolo za starše? Si potem dobila koga ali si preslaba da bi trenutno hodila? Palčica, če se ne motim, si imela danes NS Povej, kako je šlo! Bibyka, tebi pa tudi srečno danes!!! Se vam opravičujem za tale doooolg prosti spis, upam da me boste uspele prebrat !!!
|