|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
13.4.2007 15:41:35   
melaverde
Bravo nikical !!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image  Sem prav vesela zate, nase pa jezna ker mi pride vse drugo prej, kot pa sedet za knjigami user posted image

Jaz sem nazaj iz UZ...malo vesela in malo ne. Moj sin namreč tehta 1950g, tudi vse kar je zmeril (na podlagi tega določi težo in starost) ustreza 32 tednom, torej se mi lahko rok pomakne en teden vnaprej ali pa je tako ogromen ' user posted image . Jaz sem hotela user posted image  !!!!!
Pol me je hotel potolažit, da ne se sekirat ker sedaj bo največ pridobil na teži, lahko tudi 2kg ??? Ma kakšen bo???? Sva se zmenila, da ne bo zrasel več kot 50 cm in 3 kg user posted image user posted image

Pol sva pregledala izvide in valda, sem pričakovala...takega napisa še ni imel baje "zelo veliko število bakterij" na vodi, celo čudil se je da me voda ne peče in nič ne boli ?! Sedaj sem dala spet vodo in bomo vidli kaj bo rekel čez dva tedna.... je pa tudi naš junak že prav obrnjen user posted image

kaj mi katera pove kaj več o masiranju presredka ????? Kaj je to, kaj za jest ???

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
13.4.2007 18:24:57   
duhica

kaj mi katera pove kaj več o masiranju presredka ????? Kaj je to, kaj za jest ???

Melaverde, zate ne, mogoče za tvojega dragega user posted image

Nikical čestitkeeee!!!!!

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
13.4.2007 20:41:20   
Liona
Alo,

se še jaz prijavim za srečanje. Upam, da bom tokrat uspela prit (da ne bom spet v bolnici pristala user posted image ). Zdaj pa bi lahko res bila do PDP doma! Joj, višje sile, uslišite me. Nazadnje sem bila v Ljubljanski porodnišnici 14 dni (en teden sem doma). Imale sem hude bolečine pod desnim rebernim lokom, slabost, vročino... Našli so žolčne kamne! Tako, da imam zdaj žolčno dieto (nič mastnega, nič surovega sadja in zelenjave, malo sladkorja). Precej grozno glede na podatek, da obožujem solate in sadje! user posted image  Ampak. Sem pa vsaj shujšala za 2 kg, mali pa kljub vsemu lepo pridobiva na teži in raste.

No, lepo spite. Jaz zadnje čase zelo težko. Bolijo noge, medenica, ne najdempravega položaja! Mah, bo že user posted image

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
14.4.2007 9:49:03   
Xandra1
Masiranje presredka se začne po 35. tednu nosečnosti. Mož ali partner si namaže roke z mandljevim oljem (najbolj je prečiščen iz lekarne). S prstom narahlo pritisna na spodnji del nožnične odprtine in maže (kot bi s prstom namazal usta). Rahli potegi levo in desno, pri tem pa počasi razteguje spodnji del .. samo zunanji. Ne vem kako drugače naj ti bolj nazorno razložim!

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
14.4.2007 9:54:52   
Xandra1
Zdaj pa najprej vsem junijkam eno veeellliikkooo opravičilo, ker se že od decembra nisem uspela nič javiti. Toliko se mi je dogajalo, da bi verjetno lahko popisala 10 strani, da bi vse napisala user posted image
Hvala Ronja, ker si mislila name in se mi oglasila tudi preko maila! user posted image
V glavnem sem super, trebuh je ogromen, počutje je odlično, poredila sem se že 10 kg ... in menda bomo imeli deklicooooo user posted image user posted image user posted image user posted image
Pripravljamo se na prihod .. mami mi kar naprej nekaj čisti (okna, rolete ... ) jaz pa perem cunje, likam, zlagam, sortiram user posted image
Imam že nekaj popadkov, ki znajo biti včasih kar intenzivni ... G pravi, da sem preaktivna in moram več počivati. Moj najdražji pravi, da zdaj pa nič več brez njegove odobritve user posted image  Aja, hodim kot pingvin user posted image  Nisem utegnila vse prebrati (ker bi morala prebrati verjetno nekje 60 strani), zato ne vem točno, kaj se z vami dogaja. Želim pa vsem iz srca lep zadnji trimester ... in zares vse naj naj naj naj naj user posted image

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
14.4.2007 11:39:31   
ronja
Ok, punce, ronja je še živa - obe ronji;)
Torej, sem ravno iz izpita (za vaditelja dojenčkov v vodi) - ja, enim ni nikoli dovolj, ko sem končala vse izpite na dodiplomcu in na podiplomcu, si pa nakopljem kake tečaje in posledično izpite in to ves časuser posted image ... no - sem včeraj zvečer izvedela, da ga mam danes zjutraj in se celo noč učila, ampak mislim, da skoraj ne morem past, sem toliko popisala, da me boli komolec za znoretuser posted image Skratka očitno mam psihično kondicijo še kar ok, sem namreč vse predelala, naredila vse mislene vzorčke in na izpitu kar znala, vsaj tako se mi zdi, pa po navadi mislim, da pišem slabše kot potem res pišem.

Sicer sva bila v četrtek na 3D UZ - dobra novica: Ronja je RES RONJA!!!!user posted image user posted image IIIIII!!!!! Sem prav vesela, sem se že tako nanjo navadila, da bi mi bilo kar čudno, če bi mi zdaj rekli, da je user posted image , no, pa ni, se je tako lepo videlo, da ne moreš zgrešit, pa da si bebav!!!
Ok, nikoli niso samo dobre novice, torej še slaba: torej, kot veste, sem šla na to predvsem zato, ker me je skrbelo, da ni kaj narobe in ker mi moja ljuba g. ne naredi UZ, čeprav pravi, da je trebuh premajhen... No, to je zdaj potrdil še dr. Likar v Postojni, da je res kar precej premajhen za moje tedneuser posted image . Sem ga prosila, da mi naredi še eno kao morfologijo IN JO JE NAREDIL!user posted image Super poba! Smo ga čakali 1 uro, ker je mel neko operacijo, ma se je splačalo!!! Torej je premeril mojo lubico user posted image in ima glavico ok veliko, trebušček in noge pa zaostajajo v rastiuser posted image , tako da verjetno revica špara - za vitalne organe je, za ostalo pa bolj švoh. NO, lahko je sicer čisto tako bolj suhcena pa mičkena kar tako (čeprav fant je veliiiiik, jaz pa normalna), tako da je to manj verjetno, sploh, ker sem bila ves čas bolana... Saj bi bilo čudno, če se ne bi nič poznalo... Saj malo manjše nogice še niso taka stvar, to lahko vse še nadoknadi...
Na srčkuuser posted image ni večjih napak, lahko je pa kaka manjša reža, tega ne more videt tako na izi. Ampak pravi, da če se srček tako lepo vidi, večjih napak ni - jupi!user posted image

Se je jezil, da kaj se to reče, če trebuh ni dovolj velik, je treba naredit UZ! Se strinjam! Samo kaj naj, svoje g. ne morem prisilt, da mi ga naredi... Pravi, da ni res, da se ne da nič naredit, če zaostaja v rasti - pomaga se v tem primeru user posted image tako, da prej rodiš. Potem se zunaj lepo na joški razvijeuser posted image Tako da če bo še naprej zaostajala, se mi lahko to zgodi, da bom morala na predčasen porod - ma, saj ne bo, moja Ronja bo zdaj, ko je mami ok, vse nadoknadila!user posted image Sva se že vse zmenliuser posted image !

NO, potem printer ni hotel sprintat rezultatov (sem ga prosila še za rezultate meritev), pa je rekel, ja bomo pa še 1x zmerili - in mi je še 1x zmeril! No, v drugo so bili rezultati pa celo malo boljšiuser posted image ! Tako da ima nade i za nas!user posted image user posted image user posted image

Aja, sicer je najina punčka ves čas držala roko pred obrazkom, sramežljivček, to ma po očijuuser posted image , jo je zdravnik žokal, pa žokal, ona pa ne pa ne (trma, to ma pa po mamiciuser posted image )... No, potem je pa enkrat malo umaknil tisto in nekaj štimal na račkotu, pa sem se je jaz dotaknila - in lej jo punco, ona umakne roko! Ko da bi vedla, da to je pa mami in je vse okuser posted image Tako da sva navsezadnje celo videla cel obrazekuser posted image Pa seveda prstke pa nogice, rokice,...

Se je pa ravno en dan prej obrnila na glavo - sem 1000%, da je bilo takrat, ker se je ene 5 minut dobesedno premetavala po mojem trebuhu zjutraj, ko sem se zbudila, tako kot še nikoli prej in nikoli potem. Tako da se je sigurno takrat obrnila! No, tako da na pregledu je bila že z glavico doli - čeprav baje ni čisto nujno, da tako ostane - no, le naj tako ostane, da bomo lažje rodiliuser posted image

Aja, za Monsa sem za, seveda, sem itak v Lj, tako da skoraj moram prituser posted image

xandra, madona, me je že skrbelo zate! no, samo da si ok! Ti kar napiši, kaj se ti je dogajalo, da bomo vsaj me s tabo na tekočem, če že ne obratnouser posted image

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
14.4.2007 11:51:47   
ronja
Aja, z masažo presredka sem jaz že kar začela, sicer ne tako dolgo kot je treba in ne striktno vsak dan, ampak počasi, da se navadim, da moram. Ker itak ne vem, kdaj bo treba it rodit, je boljše bit prej pripravljen... Navsezadnje je samo še 10 tednov, kar se mi ne zdi ne vem kako dolga doba, da se tisto bogo tkivo tam doli raztegne na dobrih 30 cm... Pa tudi ponekod priporočajo že pred 30. tednom, no, jaz sem si rekla, da je 30. teden pa res skrajni čas in zdaj sem jo ene 3x v tem tednu delala. Je pa mal hecno, vsaj meni, nisem navajena ne vem koliko šlatat tam toli, ponavadi to komu drugemu prepustimuser posted image

Tole je iz revije mama:
Drugo trimesečje oziroma okoli 28. tedna nosečnosti je tudi čas, ko lahko začnete redno izvajati masažo presredka. Z redno vadbo bo presredek postal prožnejši in možnost, da se ne bo raztrgal ali da epiziotomija ne bo potrebna, bo veliko večja. Masažo presredka vedno izvajajte s čistimi rokami in nikoli na silo. Ko vstavite dva prsta v vagino, nežno potegnite navzdol in navzven. Pri tem ne smete čutiti bolečine, le rahlo ščemenje.
oz od tu:
http://www.mama.si/?menu=A025

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
14.4.2007 11:57:17   
ŠpelaP
Ronja - super za opravljeni 3D UZ in seveda za potrditev user posted image ! Boš videla, da bo pikica tudi v trebušček in noge nadoknadila.
Da te malo potolažim. Ena moja sodelavka je morala biti zaradi premalega trebuha in domnevne prepočasne rasti ploda zadnje mesece v bolnišnici. No, na koncu je pa rodila 4kg težkega in čisto zdravega korenjaka.

Jaz sem pa danes že ekspresno dobila papirje s CSD - odobritev porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila. So hitri, saj sem papirje oddala šele pred tremi dnevi (v sredo).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
14.4.2007 12:08:36   
ronja
Iščem navodila za to masažo, pa jih zdaj ne najdem, enkrat sem jih slučajno našla, ko sem delala en seminar o hormonih za en izpit, pa sem si sprintala, čeprav takrat še nisem mislila met takoj otrok, samo sem vedela, da čez 7 let vse prav pride:) No, ne vem, če tista stran zdaj sploh obstaja, naslova mi pa ni sprintal... Če najdem, pripnem link, če še je, je kaki 2 leti od tega...

Sicer pa drage moje primorke, se ne redite samo ve! Jaz sem mela včeraj spet drisko (itak, saj je že skoraj cel teden nisem mela, 1x na teden je pa moj min. v tej user posted image user posted image ), pa kolesarila sem kar precej (ene 12-14 km), pa naredila sem 50 tistih malih trebušnjakov za te mišice, da se ne bojo še bolj razmaknile, pa še jogo, pa spala nisem skoraj nič (šla spat ob 6h, ob 9h sem bila že na izpitu, pa same računajte...), jedla sem zajtrk in kosilo, potem pa nič več, razen ene vroče čokolade in precej kivijev - to je vsekakor precej manj, kot je ponavadi -  no, po vseh  pravilih, bi morala shujšat - pa sem se zredila! Za pol kile, torej v zadnjih parih dneh za skoraj 2 kili! Mislim, halo!

Tako da sem se odločila, da bom uvedla par koristinih in fajn sprememb in eno drastično, da bo mami fit & funuser posted image :
- samo še kolo namesto avta za vse moje pohode, razen ko bova šla kaj nakupovat z lubijem, seveda
- joga vsak dan
- trebušnjaki vsak dan
- sem pa tja bom še dala nov smisel butshaperju, ki mi ga je posodil fotr - tudi njemu so ga posodli, heheuser posted image

no, pa še drastična sprememba:
- nič več čokolade zvečer
- zjutraj lahko kolikor čem, čez dan tudi, samo ne celo naenkrat, zvečer pa sadje in jogurt. Bomo vidli, kako dolgo bo to šlo, hehe, samo ne bi se rada zredila za 10 kil zdaj do koncauser posted image

kaj pravite na moj načrt?user posted image Otrok se ne redi, jaz pa, torej gre to nekam drugam, to mi pa nič ne diši...user posted image Rajši prej malo gledam, pa tudi mišice bi rada mela natrenirane za porod.

Aja, sem vam povedala, da je tale Pušenjak res en hajvan?user posted image Ok, me je s pljučnico poslal domov, sem prebolela to, ampak na začetku sem ga spraševala, če lahko delam trebušnjake, pa je rekel, da user posted image ne smemo! No, potem pa zadnjič v materinski šoli fizioterapevtka kaže vaje za trebušne mišice za user posted image - ma klasičini tamali trebušnjaki, vam rečem! Sem bila besna ko risuser posted image user posted image user posted image , ker bi jih delala in ne bi mela teh mišic zdaj raztegnjenih!
On mi je pa napisal na med.over.net, da NE SMEM DELAT TREBUŠNJAKOV, SICER SE MI BOJO TE MIŠICE RAZMAKNILE! Je pa ravno obratno! Moraš jih delat, da se ti ne razmaknejo, ma hajvane! Za salmonelo pa je reku, da jo moraš ne vem kok časa prekuhavat, da crkne, po njegovo, je pa 60 stopinj dost... Ma, saj nečem opravljat, samo tak da malo z rezervo vzamete, kar napiše... Ker daje res tak vtis, ko da vse ve, potem pa ugotoviš, da je resnica nekje daleč stran...user posted image user posted image

no, evo, sem se spovedalauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
14.4.2007 12:23:21   
ronja
Aja, tehta pa nekje okoli 1380 g po drugi oz. 1200 g po prvi meritvi.
Sem seveda vprašala Likarja, če lahko kaj naredim, da pomagam svoji punčki, pa je rekel, da ničuser posted image . Da naj neham kadit, če kadim, pa ne kadim, tak da ne morem nehatuser posted image , pa vprašal me je, če sem vegi, pa seveda tudi nisem - sva ravno jedla hrenavke v testu na poti v postojnouser posted image ... Tak da - no, je rekel, če tut to nisem, potem ap nimam kaj naredit, samo da naj mi redno delajo UZ, da spremljajo rast - no, tu pa spet nič ne morem, ker mi moja g. po moje tega ne bo delala...user posted image naslednjič imam UZ, samo to je po moje tisti redni, saj bo to ravno 33 teden, ko se dela kontrola rasti vsem, a ne?

tak da... očitno nimam kaj.... Bom probala bit fit, če bo kaj, da ji lahko pomagam na svet, to je pa tudi vse... ima katera še kak predlog?

Neposredna povezava do sporočila: 2560
14.4.2007 13:57:19   
duhica
Dan!

Ronja, mislim, da boš in že delaš vse kar lahko, da bo vse OK s tvojo lubico. Le potitivno naprej, pa bo. Saj veš kako so te meritne natančne. Pa tud ena moja kolegica je mela tak majhen trebušček, pa je blo vse OK.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
14.4.2007 13:59:09   
Anonimen
Nikica čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . A si zdaj konec ali imaš še kaj pred porodom? A ni full dobr občutek ko narediš in potem veš da si frej in lahko počneš vse tisto kar bi bila rada med učenjem? Jaz se mam še za učit, še en izpit konec meseca. Pa toliko drugih stavri bi zdaj počela user posted image user posted image . Ma se tolažim, da bo pa maja bolje.user posted image

Melaverde ne presredek ni za pojest user posted image , tako kot je rekla drnula pa ga lahko poskusi dragi user posted image user posted image user posted image . Jaz sem si kupila olje od Welede v dm-u. Se bom oz. me bo dragi začel masirat drug teden. Imaš pa noter navodila za masažo, tu gor piše da ga uporabljamo od 34. tedna dalje.

Ronja lepo da je vse ok z vama. Mala Ronja pa bo sigurno še zrasla, saj ima čas. Ronja midve sva skoraj mesec dni narazen user posted image .

Sem najprej že mislila da ne bo danes nobene gor, ko je tako lepo vreme. Jaz pa pospravljam imam celo štalo, res. Pa itak sem spet sama 8razen spodnji štuk) doma, učit se mi pa danes ne da.

Želim vam lep vikend pa se še kaj slišimo

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2562
15.4.2007 12:16:28   
melaverde
Ciaoo

sem ugotovila, da če hočem takoj odgovor na svoje vprašanje, ga moram vsekat v prazno user posted image . kako hitro potem reagirate... V glavnem za to masažo sem res prvič slišala, v knjigo ki sem jo imela iz knjižnice ni bilo omenjeno, v materinsko pa še nisem šla...tako da malo mi je moja nevednost oproščena a ????

Včeraj sem bila v Ljubljani, sva šla po nakupih...zapravila ogromno ampak za našega sineka bi še več, samo dileme ostajajo ali naj kupujem s kratkimi ali dolgimi, pa nogavičke so se mi zdele vse predebele....mi pa imamo že danes v stanovanju 23 stopinj ??? kaj bo še...

Ronja, ne sekiraj se, z malo Ronjo bo vse super, verjetno se boš malo manj trudila kot jaz z mojim velikanom ampak bo že...A katera ve kolko so ta merjenja natančna ????

še naš seznamček...

user posted image     

27.5 nikical, 22 let, 1user posted image , user posted image  Niko ali  user posted image Nika, Ljubljana 
01. Andy29, 27 let, 1 user posted image  
01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image   
01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna, user posted image
01. sreckanosecka, 27 let, 2user posted image , user posted image Črt 27.09.2005, Ljubljana  
01. Luna 
02. ~Nina~ 
02. nogica,
26 let, 1 user posted image , Ljubljana  
03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
04. nosečka, 26 let, 2 user posted image   
05. dorina,
26 let, 1 user posted image , user posted image   
05. NR,
28 let , 3 user posted image , user posted image  Mark ali   user posted image  Maša, Maribor,
Maruša   24.12.2005  
05. Tina26, 28 let 
06. palčica, 30 let 1user posted image , Jesenice  
06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image Jošt 20.02.2006  
07. MEGi20, 19 let, 1 user posted image ,Novo Mesto, user posted image  Matija
08. ŠpelaP,
32 let, 2user posted image , Slovenj Gradec,  Tim 26.11.2003  
08. zlataribica, 28 let, 1user posted image , Kranj
09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003  
09. janapan, 28 let, 1 user posted image , Postojna  
10. itak, 28 let, 1user posted image , Ljubljana  
10. januska82, 24 let, 2user posted image , Ptuj  
11. Bibyka, 24 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image   Jan 
12. Jasy,
24 let 
12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola, user posted image Val

12. duhica, 26 let, Maribor, user posted image  
13. daria78 
14. Pika79,
27 let, 1user posted image , Ljubljana

14. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna   
15. babajči, 28 let 

15. špela07, 1 user posted image  , Celje   
15. Luckabucka, 3 user posted image , Maribor, user posted image  Luka  
16. ANDREJA75,
3 user posted image , Ljubljana-CR,  user posted image  1995, user posted image  1998, user posted image user posted image
16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

17. bombetka,
26 let 
17. KT, 35 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image   
17. Pinokio, user posted image PIA, Kranj (rodila 04.03.2007)
18. Tracy, 26 let  
18. irenaL, 34 let

19. Gorazdova, 19 let, 1. user posted image , user posted image
19. lunca2, 23 let, 1user posted image , Trbovlje, user posted image  Ažbe
20. XSANDRA 1, 31 let, 3 user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000, user posted image
20. aktem, 35 let 
20. zabica26, 26. let, 1 , Kranj/Ljubljana/Postojna
21. Nina
22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image  Luna , Kranj  
27. mentos, 1user posted image , Kranj
27. Lea77, 2.user posted image
30. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja, Ljubljana 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
15.4.2007 12:27:05   
melaverde
ojla,

slikico prvih nakupov sem pripopala med albume ker drugače nisem znala.
a mi katera zna povedat kako se določi prva sličica v albumu ???

lp

Neposredna povezava do sporočila: 2564
15.4.2007 18:16:49   
Anonimen
ohoj

Melaverde kakšne lepe stvari. vidim, da imaš večino kombinacije na zeleno. Kje pa si kupovala. v ozadju se mi zdi, da so odejice, pa me zanima kje si jih kupila. Koliko si pa kaj zapravla?

Midva sva se zdaj vrnila domov iz celodnevnega pohajkovanja. Je pa zunaj takooooooooo lepo user posted image da bi bla še kar, ampak sem takoooooo utrujena, da lahko samo še sedim.

Vidim da tud nobene druge ni tle gor. Bom še malo preletela forum potem pa user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2565
15.4.2007 20:12:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Aja, tehta pa nekje okoli 1380 g po drugi oz. 1200 g po prvi meritvi.

Ronja, naj te potolažim. Sama sem imela UZ kontrole rasti nekje v 32t in je bil mali premajhen in prelahek za svojo starost - imel je samo 1400g, potem kontrolni UZ, ki je še vedno kazal na manjši zaostanek v razvoju... no, rodil se je velik 53cm in tehtal 3490g! Če je pa to zastoj v rasti...

Ti UZ so nekaj na približno, tako da se ne sekiraj.

Lp, jjasna

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2566
16.4.2007 8:53:31   
melaverde
Ciao punce,

lep je dan...sonček že kar greje jaz pa sedim v pisarni in hitim delat, da mi ostane še kaj časa za ponavljanje za izpit (čez vikend res ni bilo časa).

Nogica, jaz obožujem zeleno barvo (tudi voziček je zelen) zato bi bila res boga, če bi slučajno bila deklica.
Naj ti povem, da sem dekico kar nekaj časa iskala in končno dobila bombažasto v H&M-ju za 13 EUR se mi zdi, mi je bila takoj všeč ker je rumena in zelena. Tisto debelejšo iz flisa pa mi je podarila kolegica.
V soboto sta bili samo še dve dekici, v City parku je bil tak dren...smo samo čakali če bo kakšna nosečnica dol padla, zraka ni bilo, gužva za znoret...je pa dokaj razbrano saj jim ostajajo samo številke 50 ??? To pa se meni zdi premajhno...skoraj v4e sem kupila št 62, ker se hlače dajo vse zavikat v kratke.
Sem bila tudi v Emporiumu, ampak ni kaj veliko poletnega...nasploh sem pogrešala tanke bombažaste nogavičke in kapico pa je nisem nikjer dobila user posted image

Kupila sem kar je na sliki in še en kompletek za nečaka (12 eur) rojstni dan ravno takrat, ko naj bi jaz bila v bolnici in sveda 2 majčki za nelakinji ...vse skupaj 70 eur. Se ti zdi veliko ???

Jjasna, po svoje si razveselila tudi mene saj so mi napovedali zelo velikega otroka = 31 teden in ima 2000g. Malo sem se prav vstrašila kaj bo še v teh dveh mesecih...torej ta teža pa vendarle ni tako natančna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
16.4.2007 9:18:41   
FLASK_A
Najprej vsem hvala za čestitke! Res je super, ko se znebiš takih stvari kot je izpit in imaš misli samo za družinico in partnerjauser posted image  

Ronja, ti kar lepo uživaj zdaj tele zadnje tedne nosečnosti, fajn in dobro jej pa bo s tvojo pikico vse super! Lepo, da se je na 3Dju tko zavzel za vaju, pregled res stane- ampak se noro splača ane user posted image

Nogica- hja, en izpit imam sicer drug eden v maju, ampak še razmišljam če bi sploh šla.. Bom vidla, odvisno od počutja. Aja, pa italijanščino vmes- to pa sploh ne bo panikeuser posted image  Upam pa, da se ne boš preveč učila za svojega- zunaj je res tako lepo, da je greh knjige bulituser posted image user posted image

Drugače pa sva jo z user posted image  čez vikend mahnila na morje, ker je bilo res lepoooooo vreme. Bilo je super, itak, ampak pišuka, tako hitro se zmatram da je kar kriza. Moj pravi, da hodim že kot prava nosečnicauser posted image  In da sem najbolj smešna v pojstli, ko je obračanje zame cel projektuser posted image

Povejte, ali imate ve tudi bolečine v hrbtu? Mene hrbet tako zelo boli, da ponoči ne morem spat, moram vsaj enkrat vmes ustat in it mal hodit. Pol je pa mal boljš- vsaj zaspim... Boli me pa na levem delu zadaj, pod rebri. Groza- sedim težko, ležim težko, hoja pa- no, ne morem pač cel dan hodituser posted image

Melaverde, kake super stvariuser posted image user posted image user posted image  Imava pa podoben okus veš- jaz imam tudi tole kolekcijo ko so slončki gor- tako da sploh ne bom govorila, kako so mi stvari všeč user posted image user posted image user posted image  

Punce, uživajte- jaz grem pa mal stran od računalnika. Papa!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

Neposredna povezava do sporočila: 2568
16.4.2007 9:22:56   
ronja
Ojla, punce!
Hvala vsem! Saj za težo se ne sekiram, to vem, da ful mimo vsekajo, malo me je skrbelo samo nesorazmerje med velikostjo noge in glave, ker to ni ocena, ampak se dokaj vidi. Ampak, saj pravim, sva se zmenli, da bo zdaj nadoknadila! Tak da če je z user posted image vse ok, potem sem takoj za mali user posted image , hehe, ga je lažje okoli nosit...user posted image

mela, kaj se pa potem ti sekiraš zaradi kg - saj je vse user posted image vzel! Midva mava tudi zelo rada zeleno in se nama zdi da, če je punčka pa res še ne pomeni, da ne more nosit zelenega... držim pesti za izpit!

nikica, čestitke za izpit! Sporočim, ko zvem za svojega, čeprav me ne skrbi kaj zelo, sem ugotovila, da imam psihično kondicijo boljšo kot fizično, še vedno se komot celo noč učim, čeprav sem že čisto iz tega... No, toliko boljše:)

Jaz sem od ene kolegice dobila celo škatlo oblačilc za tamalo! V njej sta tudi dve vreči pleničk, ki so jih njeni otroci že prerastli (neuporabljene, seveda:) Tako da imava nekak kolikor toliko rešen ta problem, jupiiiii!!!user posted image user posted image user posted image

Ker kar sva midva kupovala, je bilo vse za večje otroke, kot sva potem ugotovila, ko ste naju vsi tako strašili, da ne kupovat premalo, sva malo preresno vzelauser posted image . No, potem mi je pa mami rekla, da ko sem se jaz rodila, je kupovala vse najmanjše in da je vse viselo na meni (sem bila tudi jaz bolj suhcena - kako ne, če sem se pa 1 mesec prej rodia, mi je ravno včeraj to razlagala, sta prišla z bratcem na kosilo). No, pa saj bom mela doma mašinco do takrat, pa če ne bom mogla okoli, bom pa zašila, pa je.

V sredo greva gledat še za posteljico, imate kake ideje kam (v Lj.)? BTC? Katere trgovine?

Neposredna povezava do sporočila: 2569
16.4.2007 10:15:05   
zrak
vsem lep pozdrav user posted image user posted image

Mene pa grozno boli v predelu križa in boka... predvsem leva stran medenice, točno tam kjer je sklep.. in seveda nič mi ne morejo.. ufffaaa.. ne morem ležat, hodit, spat, sedet... nič... ne smem nič dvigat, ne smem se sklanjat... ubogi moj user posted image , saj mora vse on naredit... sem prav kot invalid.. in to me zelo obremenjuje, ker navadno sem kar aktivna...

Mah saj bo

Ponoči se zbudim čisto mokra, zdaj pa ne vem ali je to od bolečin, ali ker je postalo vroče, ali ker je to normalno....

Mela .. kakšne lepe barve.. jaz pa kupujem vse rdeče, oranžno, zeleno, rumeno.. ful lepoooo vse take žive barve.. pa še voziček imava zeleno rdeč..komaj čakam... Najraje bi ga že razkarovala...

Jutri pa imam pregled,, bomo videli, če mi bo moj g. kaj rekel za ta hrbet, ker ne morem niti hodit...

A ve nosite nosečniški pas?

lepo se imejte, ciaooouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
16.4.2007 10:23:23   
Kati81
zrak mi je znano to prebujanje ko si čisto moker, tudi mene to matra, baje so to nosečniški hormoni, ki se pri nekaterih pojavijo pri nekaterih pa ne. Jaz sem za povrhu še vsa mozoljasta po čelu vratu in dekolteju, tok mozolčkov nisem imela niti v puberteti.

Še vedno čakam na predloge za srečanje kje kdaj? Mene sicer  ta teden od srede do nedelje ni v Lj, grem malo na primorsko se crkljat k mami, ker je moj ljubi odpotoval, pol pa nočem biti sama. Drugi teden se pa lahko dobimo.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
16.4.2007 10:31:13   
duhica
Melaverde, lep nakup. Se prav veselim, da bom spet lahko kupla kako stver za dojenčka in se ne bo upiral, ko ga bom oblekla, ker moja dva korenjaka sta zdaj že tako izbirčna, da imamo zjutraj prav borbe. Hčerka bi imela vse roza in vijolično, če ne pa to, pa vsaj svetleče, sin pa oranžno in zeleno, ampak kaj ko oblačila, ki jih dobimo niso vedno samo v teh barvahuser posted image .

Ja Ronja, saj glede velikosti je res nemogoče vedet, kaj bo prav, ampak vseeno je boljše, da prevelika oblačila počakajo, da otrok zraste, sproti pa kupiš kako mini zadevo, če je treba. Ena moja kolegica je rodila otroka velikega 47 cm in ful ni imela takih malih stvari, pri štirih mesecih pa je mali imel že 8 kg in je nosil že št. 74 in 80. Zdaj pa bodi pameten!

Zrak, meni je tudi vroče za znoret. Moj spi še v zimski pižami in se zavija sto na uro, mene pa vročina kar poliva. Bo najbrž kar normalno. Si pa res boga s tvojimi bolečinami, ampak zdaj ne bo več dolgo!

Nikical, mene ne boli hrbet, ampak trtica in sramna kost me 'peče'. Ni prijetno, se tudi jaz komaj namestim v postelji, ampak bom že prestala.

Lepo se imejte in čim manj težavic!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
16.4.2007 10:45:11   
Anonimen
Ojla

Jaz sem pa oddala dohodnino in sem šele zdaj prilezla domov user posted image . Zdaj pa učit, ker sem prejšnji teden uživala. Ampak ko bi ve vedle kako težko je sedet za knjigami ko pa je zunaj tako lepo. Moram preživet še dva tedna takole, potem pa bom res dala mir do junija in uživala.

Nikica z veseljem bi knjige nekam vrgla, pa saj veš ...... user posted image user posted image user posted image Saj najbrž se mi boš tudi ti kmalu pridružila, ta teden pa uživaj.

Mela tudi tebi vso srečo pri izpitu

Ronja pa ti tuid upam, da je bilo učenje uspešno

Ma se kar vse nekaj učimo.
Joj jaz sem pa cel invalid, tako kot ti zrak. Sem v soboto spet pretiravala z delom (ampak energije imam pa še vedno toliko), da me je moral user posted image zvečer šlepat iz postelj. Da ne govorim kako naporna je bila pot do WC-ja. Ubogi starejši ljudje, zdaj jih razumem, ko jamrajo zaradi križa. No potem mi je iz križa prešlo še v noge in premikanje je bila cela umetnost zame. Zrak poročaj kaj so ti rekli glede teh bolečin v križu in kako se jih reši. Res me bolijo vse kosti. Možek me že komaj prenaša user posted image , se mi zdi, čeprav tega ne prizna. Sem mu včeraj rekla, da naj bo srečen, da mu nisem že do zdaj najedala s kakšnim bruhanjem user posted image , to bi bilo najbrž še huje.

Bla, bla bla bla....

Moram it, saj veste kam...... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(odgovor članu duhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2573
16.4.2007 10:48:05   
lunca2
Melaverde lepe stvari si nakupila. Dobre kombinacije. user posted image Po tem sklepam da boš tudi ti imela user posted image .user posted image

Kdaj imate kaj preglede pri ginekologu? Jaz ga imam 25.04 in je rekla da se bova dogovorile za UZ. A ste že imele UZ? (se mi zdi da je ta zadnji če se ne motim, a mogoče katera ve? ) user posted image sem 30 tednov in 6 dni.

Lep sončen pozdrav in čim bolje ga izkoristite!

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
16.4.2007 11:03:28   
ŠpelaP
Pozdrav!
Se vidi, da je konec vikenda in smo zopet skupaj nakapale.
Melaverde, lepa oblačilca si nakupila.
Jaz sem ta vikend oprala in speglala stvari za dojenčka. Sem opazila, da imam tudi vse druge barve samo roza in plave ne. Čeprav mi je plava všeč, je imel Tim bolj malo plavega - vse bolj zeleno, rumeno, bež...
Jaz se v postelji že tudi obračam kot nasedli kit. Samo kaj naj, ko moram stokrat na noč vstati - pa ne samo zaradi svojega mehurja. Tu je še Tim s svojimi forami ("mami pokrij me", "mami lulat", "mami žejen", "mami naštimi mi cd Maček Muri" - ja, tudi cd poslušamo ponoči - samo še sreča- ob cd-ju vsaj nazaj zaspim).
Ko pa že mislim, da bom lahko spala, pa moj začne smrčati. Ga je zdaj začela matrati alergija na cvetni prah. Samo on se spomne iti k zdravniku šele takrat, ko ima že take oči kot angora zajec ali pa kot bi celo noč varil železo.
Oh, ti moški!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 16.4.2007 11:07:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

dvojno ime za fantka
caligula

Katero ime bi dodali poleg prvotnega Jaša?

Jaša Gaj (18%)

Jaša Etijen (3%)

Jaša Brin (6%)

Jaša Gal (35%)

Jaša Maj (32%)

Jaša Thierry (6%)

Število vseh glasov: 397

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!