Janeja -> RE: slivova marmelada (25.9.2006 21:35:33)
|
Najboljša slivova marmelada - in edina, ki jo pri nas sploh jemo je po receptu naših babic (z nekaj dodatki) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kuha se vsaj 6 ur ampak se res splača, je božanska in jaz jo kuham vsako leto. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Gre pa takole: 5 kg izkoščičenih sliv 2,5 kg sladkorja 1 vanilijev sladkor sok 1 limone 1 dcl rdečega vina 1 dcl ruma Razkoščičene slive zmelješ (ne preveč, ker se potem še razkuhajo) in jih kuhaš 2 uri. Po 2 urah dodaš sladkor in vanilij in kuhaš dokler se ne zgosti. To preveriš tako, da daš malo marmelade na krožniček, počakaš da se ohladi in vidiš, kako gosta je že. Koliko časa se kuha je odvisno od sliv (lani je bila gotova po 4 urah, letos pa sem jo kuhala 7 ur). Ko je dovolj gosta dodaš limonin sok, vino in rum in vse skupaj še malo povreš (cca. 20 minut) in še vročo daš v kozarce. Jaz jih potem fino zavijem, da se res počasi ohladi. Sicer je packarija, pa mešat moraš 7 ur, samo je pa rezultat božansko dobra marmelada. Njami ...
|
|
|
|