nepravilna rast zob- pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

teja21 -> nepravilna rast zob- pomoč (22.9.2006 19:59:59)

ojla imam zelo težak primer, moja punčka je stara 1 leto in šele zdaj so nam začeli rasti zobki. problem je sledeč, prvi sprednji zgornji zobek nam je zrasel normalno, zreven njega pa zdaj raste, še eden, vender izgleda da je kočnik, saj je zelo širok, prosim če mi odgovorite, če poznate tak primer. je to normalno, se bo premaknil,....????

alfa -> RE: nepravilna rast zob- pomoč (22.9.2006 20:17:41)

Mogoče pa ni kočnik ampak trojka. Poznam nekaj ljudi, ki nimajo dvojke. V neki družini je precej moške linije brez dvojke. Pa neko deklico poznam, ki ni imela zametkov za stalne dvojke.
Na tovjem mestu bi šla do zobozdravnika.
Lep pozdrav!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.9.2006 21:25:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lelaval -> RE: nepravilna rast zob- pomoč (22.9.2006 21:52:22)

Če še nista bile pri zobozdravniku, imata sedaj ravno pravi trenutek.

muha1 -> RE: nepravilna rast zob- pomoč (22.9.2006 22:57:18)

Tudi mi smo stari eno leto in imamo eno enico ok, druga pa je zelo široka, saj sta enica in dvojka en zob (sklenina je skupaj zraščena). Zobozdravnica je rekla, da ko bo padel zobek ven, bo vse ok in zrasla bota  normalna stalna zoba.

teja21 -> RE: nepravilna rast zob- pomoč (23.9.2006 13:15:35)

ojla, najlepša hvala, zdaj sem pomirjena, sem se zelo ustrašla da bo potem s stalnimi isto. zaj sem ji bolj pogledala v usta in res izgleda da sta dva, res čudno nisem vedla da je to sploh mogoče. kako pa imate potem že velik za zobek, kako pa izgleda ko čist zraste?  pa je čiste bele narve? prav bošča je zdaj ko jo tako boli, že eden boli kaj šele dva skupaj

Stran: [1]