|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oh, ta verouk!
22.9.2006 22:14:26   
sanasan
Ej, Radha, sva pa čisto usklajeniuser posted image  ...spet me zasleduješ user posted image

Marcela, sprintaj mu naše odgovore...pri nas ta metoda odlično delujeuser posted image
Upam, da se bosta uspela sporazumeti. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 22:15:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
22.9.2006 22:21:04   
sanasan
ja, poskušam, pa mi mož ne pusti...še posebej odkar sem se iz dolgolase (pobarvane) bionde prelevila v kratkolaso rdečelasko...me nisi spoznala, a?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.9.2006 22:29:52   
rija
A bi bilo kaj drugače, če bi Marcela napisala, da oče sili otroke k pevskemu zboru?

Ne, potem bi bil pa glavni prauser posted image  ki svoje frustracije izživlja nad otroki in jim vsiljuje svojo voljo.

Dajmo, ne bit dvolične, ker je na tapeti vera.

Smrka, me zanima, kako boš ti svojo pri sedmih letih pripravila, da bo hodila k padalstvu, če ona tega ne bo hotela.  Ne bit tako prepričana......danes so otroci pri 7 letih veliko, veliko pametnejši, kot smo to bili mi....

Svašta.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.9.2006 9:30:36   
smrka
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Smrka, me zanima, kako boš ti svojo pri sedmih letih pripravila, da bo hodila k padalstvu, če ona tega ne bo hotela.  Ne bit tako prepričana......danes so otroci pri 7 letih veliko, veliko pametnejši, kot smo to bili mi....

Svašta.

Opa rija, sem te smatrala za bolj brihtno,.. a ti padalstvo in verouk meces v eno in isto kategorijo?? Jest bom svojo peljala k verouku in jo ucila to kar znam in ji pomagala da se v casu solanja izobrazuje v zrelo in pametno osebnost. KO pa bo polnoletna, bo "nabita" z informacijami in naj se sama odloci kaj bo pocela v zivljenju. Jest svoji hceri zelim dati trde temelje zdaj v mladosti, da ji bo v zivljenju lazje. Otrok pri 7 letih ni sposoben samostojno odlocat in skrbet za sebe, zato pa so starsi odgovorni zanjga do njegove polnoletnosti! Kaj pa ce bo rekel, da pa on nebo hodil v solo, boste rekle potem nekatere, Okej, nerabis it??? Nevem, o tem je tesko debatirat, ker ene niste za verouk, ene smo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.9.2006 9:38:19   
rija
Smrka, nisi razumela.....gre se za to, da otroke silit v nekaj je totalno brezveze. Marcela pa je napisala, da otroci nočejo hoditi k verouku. In to je prav simpl, če si brihten ali ne.....

Jaz sem samo hotela povedat, da so zame stvari enake: naj gre za verouk, padalstvo, slikarstvo, petje,.....če ima otrok odpor, ga ni potrebno sililt. Kot je Marogica napisala, bomo s tem prej dosegli kontra kot pro.

In ni za enačit šole kot take z veroukom: z neko pridobljeno izobrazbo pride tudi določen status v družbi, lahko se boljše ali slabše preživljaš....od verouka pa kaj? Vera. Enim ta pomeni več, drugim manj. In edino duhovniki živijo od nje.....

Kot sem rekla, nisem proti veri in nisem za, vendar sem proti siljenju otrok v tisto, kar nočejo.

Smrka, prosim ne razlagaj si mojih besed tako, da izpadejo konfliktne, ker take niso mišljene.
In vsakdo hoče svoje otroke vzogijit v pametne in zrele. Tudi jaz. Vendar nimam nobene garancije, da bo otrok, ki hodi k verouku bolj pameten in prej zrel od tistega, ki ne hodi.

< Sporočilo je popravil rija -- 23.9.2006 9:42:05 >

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.9.2006 10:50:28   
Pikabu
Smrka, če boš to počela skupaj z njo (s svojo hčerko), pomeni, da boš šla z njo k maši, boš z njo molila, ji razlagala stvari iz Svetega pisma, se z njo pogovarjala o tem, bo vera del vašega življenja, potem bo super in je to prava pot. Če pa tega ni, nobeno siljenje ne pomaga, da bo otrok zaradi tega bolj zrel, modrejši in ne vem kakšen še.Res naj poudarim verouk je nadgradnja vzgoje staršev. Edino, kar bosta dosegla s siljenjem je to, da bodo otroci vero, cerkev in vse ostalo še bolj zasovražili. A ni lepše, če kasneje kot odrasli spozna lepoto vere in mu to res nekaj pomeni, kot pa zdaj, ko je za otroke ena sama muka.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.9.2006 11:04:34   
smrka
Amen!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.9.2006 11:08:13   
frka
Sem iz verne družine in tudi jaz sem verna in sem ponosna da sem. Najlepše pride ,ko so prazniki božič, velika noč .Ob božiču vsi pojemo ko postavimo smereko in jaslice ,vendar tudi pri nas nastane problem ,ker moja tašča in tast nista verna hočeta pa postaviti smereko in zdaj še jaslice ,ker imamo to tudi mi zraven pa govorita kako nista verna . Edino to me moti, jaz svoje otroke učim v vero ,drugi mu pa potolčejo -domači seveda za druge me ne briga.

Jaz sem imela lepo otroštvo z vemi prazniki in želim tako otroštvo tudi mojim otrokom. Moj partner ima vse zakramente vendar ne veruje najbolj, za jaslice je sam predlagal da še kupimo vodnjak in ognjišče ne samo jaslice sem bila kar presenečena ,se vidi da bi rad bil del tega vendar mu niso dovolj lepo razložili, ko je videl kako gre vse to pri nas lepo. ko smo krstili sina je bil zelo navdušen nad prijaznostjo našega župnika - mene je imel verouk in me seveda pozna in naš dedi je bil 10let ključar .
Ko gremo pa na kakšno daljše potovanje  z avtomse vedno pokriža, vendar se naredim kot da ne vidim , me pa sune v srce -pa le ni tako neveren kot se dela.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.9.2006 11:30:31   
daddy
   Se strinjam, z vsiljevanjem se doseže prav nasprotni učinek od željenega, vsekakor pa naredi otroku ogromno škode. Pa najsi gre za katerokoli dejavnost, športno, glasbeno, plesno gledališko ..... aja, ali pač verouk.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.9.2006 12:02:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija
In ni za enačit šole kot take z veroukom: z neko pridobljeno izobrazbo pride tudi določen status v družbi, lahko se boljše ali slabše preživljaš....od verouka pa kaj? Vera. Enim ta pomeni več, drugim manj. In edino duhovniki živijo od nje.....

Tudi z vero pride določen "status" v družbi. In tudi s padalstvom, in tudi z nogometom in tudi s kvačkanjem.

Vse, kar počnemo, nas oblikuje in vse vpliva na to, kako in koliko smo vpeti v družbo. Nekatere dejavnosti bolj, druge manj, nič od tega, kar počnemo, pa ni brez vpliva.
Edino, kar ne vemo je, kako močan je ta vpliv, zanikati kot samega pa ga ne moremo.

Ja, in človek je tudi duhovno bitje, veren ali ne. In ne živi se samo od šole, čeprav ta pomaga. In pomaga tudi verouk ali katerakoli cerkvena oz. verska misel, ki jo sprejemamo zato, da smo zaradi nje boljši ljudje.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
23.9.2006 12:05:20   
karmy
jaz sem krščena, k verouku sem šla izključno zaradi radovednosti kaj delajo tamuser posted image ...po 2 kratnem obisku mi je postalo dolgčas, duhovnik je tako govoril d me skor uspaval, vsebina me ni zanimala, kaj  šele da bi molila tam.... moji mami sem rekla da je brezveze in da nočem več hoditi in je rekla prav..... res je brezsmiselno silit otroke, da hodijo k verouku...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.9.2006 0:53:38   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: marcela

Pravi, da naj hodijo do birme potem pa se lahko prostovoljno odločijo, ali bodo še kdaj prestopili cerkveni prag ali ne. Navaja, da se časi spreminjajo in je zato bolje , da hodijo, pa da kaj če bo imel pa zelo verno punco, pa sploh ne poznal verske simbolike, pa bla, bla, pa vse do tega, da navsezadnje spada verouk tudi k splošni razgledanosti. Jaz se mu rekla, da če bodo želeli, bodo zagotovo lahko še verske zakramente opravili nadknadno. Meni se nekako upira siljenje k verouku,

Zakaj pa se ne bi raje kasneje otroci sami prostovoljno odločili, če sprejmejo to religijo?
Če se hoče cerkveno poročit, lahko itak kasneje opravi vse zakramente. 
Kar se tiče splošne razgledanosti je pa tako - religija ni znanost. Če poznaš Sveto pismo ali ne, ni življenjskega pomena. Da ne govorim o tem, da je Sveto pismo polno simbolike in ga še duhovniki različno razlagajo ...
Otrok je pa lepo vzgojen, ne zaradi tega, ker bi hodil k verouku, pač pa zaradi zgledov staršev - dobra vzgoja nima veze z veroukom.
A da se otrok ne nauči nič slabega pri verouku? Kaj pa to, da se laže pri spovedi, če se ne spomni svojih "grehov"? Kaj pa to, da je grešnik, kajti s tem, ko govori, da je grešnik, dejansko postane grešnik? Kaj pa strah, ki ga dobi zaradi pekla, če bo storil to in ono? Kaj pa občutki krivde, če stori ali samo misli na "grešne" stvari? (Kaj pa je sploh greh???)
Mislim, da s temi stvarmi dobi otrok toliko hude navlake v podzavest, da vse to lahko zelo negativno vpliva na njegovo kasnejše življenje. Seveda ni nujno. Ni pri vseh tako. Lahko pa ima še dolgo nočne more, da je "grešil", občutke krivde in lahko vse to zelo močno vpliva na njegovo osebnost.
Ko je učenec pripravljen, pride učitelj. Enako je z religijo. Če se uči koga prej, preden je pripravljen, škoda besed, škoda časa.
Če se pa koga še sili k temu, pa resnično lahko za vselej zatremo vero v njem. In kakšna bo korist v tem primeru?

Vera je nekaj, kar privre iz srca. Najprej je treba v sebi začutiti nekakšno prebujenje, hrepenenje po samospoznanju ali preprosto predanost do nečesa v nas ali višjega, šele potem se lahko priključimo kakšni skupnosti ali religiji ali pa tudi ne. Vsekakor moramo biti za to zreli.
Poznam duhovnika, ki je z dušo in srcem duhovnik, pa vendar trdi, da ni dobro, da ljudje že kot otroci opravljajo zakramente. Pravi, da otroci ne vedo, čemu se izvajajo vsi ti obredi, četudi jim je nekako razloženo, vendar notranje niso pripravljeni. Ker človek mora biti zato zrel, mora to čutiti. On zagovarja, da bi se moral za to odločiti šele, ko odraste, ko začuti (in če začuti) notranji klic in nič prej.
Tudi Jezus je bil krščen kot odrasel človek - ne kot otrok.
Tako pa, pravi ta duhovnik, hodijo otroci k verouku izključno zaradi želje staršev ali zato, da nosijo lepa oblačila pri obhajilu in birmi, v resnici jim je pa odveč. On zmeraj znova roti starše, naj otrok nikar ne silijo v cerkev, saj se jim bo vera tako priskutila.
Vsekakor pa je jasno še nekaj: otroci se zmeraj zgledujejo po starših. Kot je napisala Radha: starši, ki kadijo, ne morejo zahtevati od otrok, naj oni ne kadijo ...

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.9.2006 14:13:02   
mojamura
ko sem bila sama šolarka sem k verouku še dokaj rada hodila, k maši pa ne. tako da me je mama silila vsako nedeljo in praznike obvezno k maši....pa v mesecu maju k šmarnicam.....ne vem čemu je bilo to dobro.
danes ne hodim k maši, saj se vera več ne enači s cerkvijo, ki je vse bolj materialistično usmerjena.

Starejši sin se zaenkrat ni pritoževal nad veroukom...če pa bi se kdaj pa bi mu bilo 'mimo', ga ne bi silila. tudi k maši ga več ne silim. je moral hoditi pred obhajilom redno (saj sem takrat res šla z njim)....ampak vse skupaj mi je bilo enostavno zlagano. ko sem videla sinov odpor do maše se mi je kar film nazaj v moje otroštvo zvrtel. zato sem s tem tudi zaključila.

mislim da nas je dosti takšnih, da damo otroka krstiti in jih pošiljamo k verouku etc., ne zaradi lastnega prepričanja in verovanja, ampak zaradi pritiska in pričakovanja ožje družine in okolice.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.9.2006 14:33:23   
Anonimen
To pa tako pride, kadar starši silijo otroke delati nekaj, česar sami ne prakticirajo. Kaj pomaga, če imajo otroci zakramente, pa drugega nič (ne vere, ne krščanske vzgoje)?

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
25.9.2006 15:29:56   
Anonimen
Ce bi starsi morali hodit k verouku bi bile klopi prazne..

So pa starsi tudi edini, ki bi kaj takega potrebovali.. otroci tega ne potrebujejo..

Posiljanje otroka k verouku na silo je zelo zanimiv pojav. Gre za veliko strahopetnost tistega ki to pocne.. ker tako se nekako zazihra v svoji neveri.. Kao.. za vsak slucaj, ce ga bog kdaj kaj vprasa.. bo rekel, da je poslal otroke k verouku.. v bistvu pa bi sam moral hodit.. ker je popoln butelj v teh zadevah..
Ne razume cisto nic.. kriticen primer..

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
25.9.2006 15:58:38   
piščanc
obiskovanje verouka in maše nima čisto nič skupnega z vero, niti z verskimi prazniki. vse lahko praznuješ, lahko se veseliš in jokaš skupaj z jezusom, če želiš.

otroke lahko 'prisiliš' k obiskovanju teh aktivnosti samo, če greš skupaj z njimi in jim to postane del vsakdana. in 7 letnik že prav dobro ve, kje mu je dolgčas in kje se veseli. otroci bod radi hodili k verouku, če bodo tam tudi njihovi prijatelji. sicer sem ateist, ampak res raje vidim, da moj otrok obiskuje glasbeno šolo kot pa verouk - bo imel več od tega kot odrasel. pa se opravičujem, če sem s tem koga užalila.

pa Smrka, zarečenega kruha se največ poje.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
27.9.2006 12:55:08   
Poka
Cerkev kot institucija je ena najbolj umazanih in pokvarjenih "izumov" v vsej zgodovini človeštva. V imenu vere je prihajalo do najhujših nečloveških dejanj. Nimam nič proti veri kot taki, ampak kaj je iz vere nastalo, to je pa, mislim, za bruhat.

In a se nekateri sploh zavedate kaj govorite... Avtorica članka je rekla, da sta z možem versko vzgojena, ampak da ne verjameta v boga. Halo??? Kakšna vzgoja je potem to, da si vzagajn v nekaj in potem ne verjameš? Tu s to vero in vzgojo potem nekaj ni v redu. In potem bi silili še otroke v nekaj, kar sploh ni dokazano da obstaja in kar očitno sploh ne deluje. Ne mi s takimi neumnimi, da se pri verouku naučijo veliko lepega in moralnega itd. to bi morali otroke naučit sami in s svojim zgledom. Ne pa da sami ravnate drugače. Otrok naj hodi tja, kamor sam hoče in ne posiljujete jih s takimi neumnostmi.

BTW en člen konvencije o otrokivih pravicah pravi, da imajo otroci pravico do svobode izbire tudi pri veri, ampak nekaj v tem smislu, kolikor se spomnim, da o tem v otrokovo dobro do 18. leta odločajo starši. Pol ne vem če je to res njihova pravica. Pri 18 si lahko izberejo nekaj drugega. Ampak starši bi tu morali res premislit. In če sami ne verjamete v boga, ne vem zakaj silite v to otroke. Bogi revčki, ko nekateri končno hočejo začet razmišljat s svojo glavo, bi jim vi nekateri oprali možgane. Poleg tega, halo mislim... Kako lahko prisiliš nekoga, da verjame v vero nekoga drugega? Verovanje- to je nekaj znotraj nas, kar bi moralo potekat brez prisile. Zato ne mešat navajanja otroka na nek red in sodelovanje pri družinskih opravilih s siljenjem v vero. Red je nekaj kar se res mora, verovanje pa temelji na prostovoljni odločitvi.

Nisem verna, vendar to ne pomeni, da ne toleriram ver. Si pa mislim svoje o takih ovčkah, ki ne verjamejo v Boga, pa vseeno hodijo v cerkev.

Vem, da boste spet rekli, kako nesramno zveni moj post, ampak ni stvari ki me bolj razjezi kot človekova omejenost. Pa pravijo, da smo inteligentna bitja- yeah right...

Kar me je pa najbolj razjezil od vsega: Enkrat po TV je bilo o enem duhovniku, ki zlorablja otroke. Mnogi "verni" boste rekli, da to ni res, ampak kjer je dim, je ogenj in jaz svojih otrok nebi pošiljala k takim (poleg tega vem za najmanj dva duhovnika, ki preprodajata drogo in švercata kurbe). No in ena mama na TV je rekla, da je hči tožila o tem, da jo je duhovnik nadlegoval in ko so jo vprašali, če je prijavila, je rekla: "Ne nismo, kaj pa nej, sej sosedi tud niso." Mislim, gre vendarle za njenega otroka, ki bo imel psihične posledice celo življenje.

Zaradi takšnih stvari nimam prav lepega mnenja o vseh "vernih". Mislim, da ne razmišljajo s svojo glavo. Ko sem verno sošolko vprašala, če je prebrala Davinchijevo šifro, se je delala pametno, da ona takih neumnosti, ki ne držijo, ne bere. Itak je samo zgodba, to je vsakomur jasno, ki pa temelji na nekih še nedokazanih hipotezah. In če bi bila tako pametna in bi si prebrala kakšno zgodovinsko knjigo, bi videla, da tudi današnja Biblija ni "original" in da je marsikaj prikritega. Kje, lepo vas prosim, je sploh kak dokaz, da obstaja Bog?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 43
27.9.2006 12:59:54   
Poka
Aja še to: glede praznovanja Božiča. Tudi meni se zdi lep praznik, čeprav nisem verna, ampak praznujem ga zato, ker je del naše zgodovine. To, da je obstajala oseba po imenu Kristus je itak dokazano. In dejstvo je, da je to zelo spremenilo našo zgodovino, zaradi tega te stvari spoštujem. In ob vseh umetninah v cerkvah mi vzame sapo, ker so res nekaj neverjetnega! Ampak ne zdi se mi pa prav, da se vsiljuje neko prepričanje.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
27.9.2006 13:04:06   
Zahi
Vera je opij za ljudstvo (TM).. zakaj drogirat otroke pri rani mladosti????

Sam bi stlačil vse starše, ki svoje otroke silijo k verouku, v en vlak. Jih odpeljal na en travnik in jim vsak dan 10 ur predaval o boleznih goved na slovenskem.

Naj se človek sam odloči v kaj veruje, kaj mu je pomembno v življenju in komu bi se rad predal.

Mislim, da je starost za tako razmišljanje po 12 letu.

Vse prej je pa mnogo prekmalu, da se človeku vcepi neka ideologija.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
27.9.2006 13:05:55   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Aja še to: glede praznovanja Božiča. Tudi meni se zdi lep praznik, čeprav nisem verna, ampak praznujem ga zato, ker je del naše zgodovine. To, da je obstajala oseba po imenu Kristus je itak dokazano. In dejstvo je, da je to zelo spremenilo našo zgodovino, zaradi tega te stvari spoštujem. In ob vseh umetninah v cerkvah mi vzame sapo, ker so res nekaj neverjetnega! Ampak ne zdi se mi pa prav, da se vsiljuje neko prepričanje.

user posted image točno...

naj se zadeva praznuje.. veseli ipd..

naj se pa umakne posiljevanje majhnih otrok z nekimi nadnaravnimi silami. Saj imajo dovolj japonskih risank.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
27.9.2006 13:42:08   
*tasika*
Joj, mi je ta situacija znana.

Sama sem imela v osnovni šol ful velik odpor do verouka. Na živce mi je šlo, ko so spraševali, če si bil v nedeljo pri maši,... Bognedajuser posted image , da si manjkal, ker potem si bil črna ovca. Pa z takimi neživljenjskimi stvarmi so nas obremenjevali, .... ojej (kak smo se mogli piflat tista vprašanja oz. odgovore za birmo user posted image ). Še zdaj si ne predstavljam nekaterih njihovih trditev in izjav (kake nam je župnik vcepljal v glavouser posted image ),... kako bi si jih naj potem pri desetih letih user posted image  ... Pa sem morala hodit oz. nikoli nisem niti pomislila na to, da ne bi, ker potem bi bila vas polna govoric in .... OJEJ (mogoče si tiste, ki živite na vasi, kjer je 99% prebivalcev kao vernih prestavljate  kak to zgleda...). Ko se spomnim enih mojih vrstnikov,... vsako nedeljo k maši, na vsako srečanje, baje so vsak dan doma molili rožni venec,... pa molili pred jedjo,... user posted image  no ja, kaj pa vem.... Na srečouser posted image je minila osnovna šola in tudi obveznouser posted image  obiskovanje verouka.

V srednji šoli smo imeli mladinski verouk, ki je pa bil neobvezen...
Tam je bila čisto druga pesem,... pogovarjali smo se o vsakdanjih zadevah, vedno smo našli kako aktualno temo, postavljali vprašanja kaplanu,... blo je zlo fajnuser posted image . Ni bilo več pranja možganov,... in vsak je lahko izrazil svoje mnenje o tem in onem. Z veseljem sem se udeleževala teh srečanj. .................. No ja, tiste pridne punčke, ki so v osnovni šoli bile največji anglečki pa niso več prišle blizu (pa še k maši so pozabili hodit,.... user posted image ). Veliko sem odnesla od teh srečanj,... pa ne samo iz verskega vidika (tega je bilo najmanj),.... ampak z vidika druženja, pogovarjanja, strpnosti,... pa še večkrat smo šli skupaj na kakšne počitnice. Blo je fajnuser posted image . Pa še fajn kaplana smo meli. Še zdaj, ko ga kje srečam (zdaj ga pa res že dolgo nisemuser posted image ) se fajn razumeva in pogovoriva.

Je pa brezveze vcepljat v glavo otroku nekaj, v kar ne verjame...(meni niso mogli vcepit,....) In brezveze ga je silit k verouku, če noče hodit (jaz sem hodila v času, ko bi bilo moje neobiskovanje verouka revolucija....user posted image ). Naj se sam odloči.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?