Alina_alin -> RE: VNETA RITKA (22.9.2006 7:54:34)
|
Glede Daktrina doziranje - naša je imela ful vnto ritko in sem šla v lekarno in mi je predlagal Canestren oz Daktrin. Ker je Canestren zmanjkal mi je dal Daktrin z navodilom 2krat na dan in da mora za 3 dni biti občutno bolje. Pridem domov, vidim da piše, da je ta krema za glivice, in meni nič jasno ali ji zdaj lahk to mažem. Pozanimala sem se pri kolegici, ki je patronažna in je rekla, da brez problema. Da ponavadi, če je vneta ritka, so itak prisotne glivice, bolj ali manj. Svetovala je tudi Bepanten plus. Aja, glede Daktrina pa res mora baje pomagat v 3 dnevih, sicer ni pravo mazilo. In naša izkušnja: naša ni imela vse do 15 m nikoli vnete ritke. Tokrat pa ful. In smo mazali kot vedno z ognjičevo kremo, BebiVal, nič pomagalo. Nato z Daktrinom in je pomagalo - v ustih ni imela glivic, zato Daktrina za usta nismo uporabljali. Sem pa želela tudi kupiti hrastovo lubje, pa mi je v lekarni rekla da je boljša Praška pasta. Tako da še smo potem s tem mazali. Aja pa kopala sem jo v kamilicah (ne vem če je kaj pomagalo) in ritke ji nisem v tem času brisala s čistilnimi robčki, temveč z vato in vodo. In fajn posušila. Mogoče so krive plenice - jih menjat z drugo znamko?
|
|
|
|