problem z nogicami (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

speli -> problem z nogicami (21.9.2006 7:12:41)

dobro jutro vsem skupaj

Danes se tudi jaz na vas obračam z majhnim problemčkom.
včeraj sem opazila, da naša Hana (18 m.) zadnje dni obrača stopalca na notr, kar pomeni, da pada non stop na nos. ko sem ji slekla čevljčke ni bilo nič bolje. Ali mislite da je smiselno obiskati zdravnika.

Lp
Š.

Anonimen -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 7:16:02)

Ja, seveda, kar pojdita k pediatru. Saj najbrž ni nič, jaz sem tudi tako hodila, ko sem bila majhna. Popravilo se mi je šele, ko sem hotela biti sama sebi všeč, torej v puberteti, pa sta me starša stalno opozarjala.
Ampak nikoli ne veš. Kaj pa če je res kaj in se zdajle da še fino popraviti, ko je še vse mehko, mogoče s kakšnmimi vajami ali obutvijo. A veš kako bi se sekirala, če bi pozneje izvedela, da bi lahko kaj naredila, pa nisi. Jaz bi vsekakor šla k zdravniku in vprašala, kako je s tem.

speli -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 7:22:44)

Verjetno bom kr poklicala Gizdavčič v Kranjski ambulanti in vprašala.
mogoče je le obdobje ker mi je blazno čudno, da je prej 6 mesecev hodila čisto normalno, celo poletje tekala bosa, uglavnem kar naenkrat pa to...ali je možno da ima premajhne čevlje in zato upogiba prstke...

srki -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 7:23:08)

Pri nas so se tudi kot strela z jasnega pojavili problemi, da je začel samo eno nogico in sicer levo obračati navznoter. Več kot eno leto je normano hodil, potem pa je začel z obračanjem. Tudi jaz sem imela občutek, da ga bo glih kar na nos vrglo, pa ga k sreči ni.

Šli smo do splošnega zdravnika, ta nam je dal napotnico za ortopeda, še ful hitro smo prišli na vrsto.

No, ortopedinja je videla kako hodi in rekla, da to ni nič hudega, da kakšnih poškodb ni in da bo to minilo ter da naj ga opazujem. Svetovala mi je, naj ne sedi v obliki črke W, kar pa je Aljaž počel, sploh pri igri.

Potolažila me je, da je to pač ena od faz in da tudi mi verjetno nismo takoj hodili pravilno.

Sedaj moram fečt, da se je stanje kar umirilo in ne opažam več takega obračanja navznoter. Če pa bi se stanje ponovilo ali poslabšalo, pa moramo prit na kontrolo.

lelaval -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 9:45:08)

Le pojdi pokazat zdravniku, boš vsaj bolj mirna.

fricka -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 10:41:47)

Zaradi tega problema hodimo na fizioterapijo.

speli -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 10:43:43)

Pa fizioterapija kaj pomaga, ali obstajajo kakšne vaje, ki bi jih midve lahko delale same doma..
včeraj sem ji dala narobe copatko gor in je hodila kot da ne bi bilo nič...
blazno me vsa zadeva čudi, kar naenrat...
kaj pa je temu vzrok

POKPOK -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 12:30:31)

Na tvojem mestu bi šla kar k fizioterapevtu. Pokazal ti bo par vaj. Najbolje, da jih posnameš na kamero. Najprej pediater, ortoped.... To traja... Pozanimaj se, kje v tvoji okolici je kak samoplačniški fizioterapevt. K dohtarjem še vedno lahko greš, če ne bo bolje.

Anonimen -> RE: problem z nogicami (21.9.2006 12:48:33)

Moj sinko star 15,5mescev tudi ful hecno obrača nogice, in seveda sem šla do dr.,ta pa mi je rekla, da do 18 mesca otrok neve kakšna je pravilna hoja in kako obračat nogice..Sem ji rekla da sem zasledila da nekateri hodijo zaradi tega na fizioterapijo,pa mi je rekla, da to ponovadi dobijo otroki ki so prehitro rojeni ali pa kaj bolani.No in smo šli domov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]