Uvajanje zelenjave (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Vesnika -> Uvajanje zelenjave (20.9.2006 22:13:37)

Mamice, mene pa zanima, kakšne frise so pokali vaši sončki, ko ste jim prvič dale za poskusit kakšno zelenjavo?
Jaz sem skoraj počla od smeha, ker takega zgražanja še nikoli v življenju nisem videla. Revčku sem dala čisto malo pikico kuhane cvetačke, pa se je držal, kot da sem mu ne vem kaj ogabnega dala v usta...
Danes sva poskusila korenček, pa ni blo nič kaj lepše...




na -> RE: Uvajanje zelenjave (20.9.2006 22:26:30)

Tudi pri nas je bilo tako. Mali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]sem začela dajati gosto hrano pri 4m in pol, pa še zdaj, ko jih ima 6 se vsakič spači pri prvih dveh žlicah. Zraven me pa še tako zabodeno pogleda, češ, kaj za vraga mi daješ v usta. Tudi pri bananah, ki jih ima najraje, se najprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], potem pa njami njami...Res je zabavno.




ribica. -> RE: Uvajanje zelenjave (20.9.2006 22:34:29)

Mislim, da je skoraj vsak prvi poskus tak, da se otrok pači. Na tvojem mestu mu ne bi dala najprej cvetače, ker je še kar močnega okusa. To sklepam predvsem po tem, ker je naša mala imela po cvetači vedno zelo zelo smrdeče polulane plenice in rdečo ritko. Se mi zdi da so buče al pa korečkek, pa špinača bolj blage zadeve. MOgoče poskusi najprej to.




Vesnika -> RE: Uvajanje zelenjave (20.9.2006 22:39:08)

Ja, sem opazila, da bomo cvetačko morali malo prestaviti na kasneje. Poskusil jo je res samo miceno pikico, pa se je začelo pačenje. Smo vse poslikali... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]to bo še smeha! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Aja, stari smo pa že skoraj 6m.




Metuljček Cekinček -> RE: Uvajanje zelenjave (21.9.2006 21:37:20)

Pri nas recimo s korenčkom ni bilo problemov, ker je malo bolj sladek kot ostala zelenjava. Smo pa imeli kar nekaj težav pri uvajanju ostale zelenjave - špinače, bučk, cvetače, brokolija. Po nasvetu, ki sem ga dobila na RR, sem kuhanim bučkam dodala banano, kar je našemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odlično šlo po grlu.

No, nerada priznam, ampak ta trik sem uporabila tudi pri ostali zelenjavi - špinači sem dodala malo banane in jo je pojedel. Prav tako brokoli! In cvetačo!

No, potem smo pa začeli s postopnim ukinjanjem banane v zelenjavi - vsak dan sem je dodala manj. In danes je pravi zelenjavojedec!




TONČI. -> RE: Uvajanje zelenjave (22.9.2006 20:33:25)

Moj že od vsega začetka je vse. Sem mu pa začela dajati jabolčno čežano, nato jabolčno s korenjem in nato korenje in krompir. Vso zelenjavo mešam s krompirjem in vse poje.




ZARA -> RE: Uvajanje zelenjave (22.9.2006 20:43:41)

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/recepti.php
Tukaj imaš en super link.
lp




Marogica -> RE: Uvajanje zelenjave (22.9.2006 20:50:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Vesnika

Mamice, mene pa zanima, kakšne frise so pokali vaši sončki, ko ste jim prvič dale za poskusit kakšno zelenjavo?



JAz osebno sem se počutila, kot da bi otroku drek za jesti ponujala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa ne samo pri zelenjavi, pri vsakem novem okusu.




Stran: [1]