šumeči tableti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Vanja-7 -> šumeči tableti (20.9.2006 15:32:00)

Katere znamke šumečih tablet (magmezij, kalcij) kupujete v nosečnosti.

Anonimen -> RE: šumeči tableti (20.9.2006 15:35:00)

meni je G rekla,da znamka ni pomembna
sem si kupovala kar v mercatorju magnezij

ancha -> RE: šumeči tableti (20.9.2006 15:48:19)

Jaz sem jemala Magnesol (po nasvetu ginekologinje), ki se ga kupi samo v lekarni.
Za kalcij pa ne vem.

Luni -> RE: šumeči tableti (20.9.2006 16:10:52)

Magnesol iz lekarne. Magnezij, kateri se dobi v navadnih trgovinah ni nič pomagal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tudi kalcij ti priporočam iz lekarne, razen če ga nameravaš jemati preventivno (ti ga še ne manjka), bo verjetno zadoščal iz trgovine.

sato -> RE: šumeči tableti (20.9.2006 20:32:12)

Vedno sem kupila Magnesol- po nasvetu G.

lelaval -> RE: šumeči tableti (20.9.2006 22:44:56)

Sprva sem kupovala Magnesol in kalcijeve šumeče tablete v lekarni, kasneje pa v DM in Mullerju, ker so bile znatno cenejše. Kar pa se tiče tega, ali so tudi tiste iz drogerije pomagale, lahko trdim, da ja. Ker sem  že po 2 mesecih nosečnosti začela jemat te tablete in v lekarni kupovala kakšna 2 meseca, ostalo pa v drogerijah, mi je vseskozi pomagalo.

Naja30 -> RE: šumeči tableti (21.9.2006 16:32:37)

Meni je G rekla, da naj vzamem magnezij v lekarni, ker tiste šumečke iz raznih trgovin vsebujejo preveč vsega nepotrebnega kot so barvila in drugo.

urskas -> RE: šumeči tableti (28.9.2006 8:46:48)

Jaz sem si ravno včeraj kupila Magnesol in sem doma malo primerjala.

V bistvu so vsebovane iste stvari in tudi količinsko 150g magnezija v eni tableti. Edina razlika, ki sem jo opazila je ta, da na Magnesolu piše, da je glavna učinkovina Magnezijev citrat. Na navadnih magnezijevih tabletah pa je Magnezijev karbonat.

Ali je morda na forumu kak kemik, ki lahko razloži kakšna razlika je to in ali je to bistveno za nosečke?

Stran: [1]