|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprememba priimka otroka
19.9.2006 20:08:38   
karmy
rada bi spremenila priimek otroka, namreč rada bi da nosi moj priimek ker pri prečkanju meje bi blo manj komplicirano k morm pol rojstni list nosit s sabo... a katera ve kako to gre, in koliko to stane? kam se moram obrniti? baje se da tudi brez očetovga dovoljenja? user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprememba priimka otroka
19.9.2006 20:12:26   
anitaz
To pa tudi mene zanima, če se res da brez očetovega dovoljenenja, ampak se mi zdi da se ne da. user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2006 20:25:45   
oka
Za spremembo priimka otroka moraš napisati vlogo (spodaj podpisana ...stanujoča..., želim spremeniti priimek otroka..., roj... stanujočega...Želim, da se otrok piše...)  in dobiti očetovo pisno soglasje. Vse skupaj potem neseš na UE (matični urad), plačaš takso, oddaš in to je to.

LP

< Sporočilo je popravil oka -- 19.9.2006 20:29:04 >

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2006 20:27:50   
Anonimen
Da se brez očetovega privoljenja, če mu iz CSD  večkrat pošljejo vabilo za dogovor o tej spremembi, pa se na vabila ne odzove.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2006 20:28:38   
lelaval
Za katero mejo pa rabiš še rojstni list zraven?
Jaz velikokrat hodim na Hrvaško sama z otroci, ki se pišejo po očetu, pa do sedaj še ni bilo težav.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2006 20:34:49   
karmy
anglijo, lelaval.

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2006 20:36:48   
karmy
oka a to vlogo dobim na UE? koliko pa je takse?

k sm brala na CSD šiška kk je en dec pizdu nad odločitvijo sodišča da lahko mama spremeni otrokov priimk, brez njegovega dovoljenja, in da je odločitev pravnomočna... zato sprašujem...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2006 20:44:14   
oka
Ne, vlogo sama napišeš, tako kot sem ti napisala:spodaj podpisana.... Taksa pa je bila pred 3 ali 4 leti tam okoli 14.000,00 SIT. Ko je postopek končan (traja mislim da okoli dva do tri tedne) dobiš nov rojstni list in zamenjaš dokumente. Najboljše bo, da jutri pokličeš na UE, tam ti bojo lahko natančeje povedali ceno, pa tudi kako je z očetovim privoljenjem.

LP

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2006 21:36:10   
cihapuha
Da se brez očetovega privoljenja, če mu iz CSD večkrat pošljejo vabilo za dogovor o tej spremembi, pa se na vabila ne odzove.

Ni res!Tudi če se oče oglasi na CSD, pritoži, pa ima mama veze na CSD se da. Najprej predlagaj na CSD da se doda tvoj priimek. Potem pa tekom postopka pridobi socialno delavko na svojo stran, nato pa predlog zoožiš, samo na svoj priimek. Enostavno kot keks.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2006 21:50:12   
lev76
Bom še jaz povedala ko sem ravno 2 dneva nazaj dobila odločbo. Greš na upravno enoto TAM na licu mesta izpolniš obrazec, podpišeta ga OBA (se pravi sta prisotna oba starša),plačata 11.020,00 SIT in odideta. Meni so v roku 5-ih dni poslali odločbo o spremembi, ki začne veljati 15 dni po prejemu.Takrat greš potem urediti še spremebo na druge naslove (zavarovanje, banka, osebna izkaznica,...).
Upam d sem pomagala.

(odgovor članu cihapuha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2006 8:58:42   
Katyj
Nisem brala vseh odgovorov. Lahko, da je že kdo odgovoril. Spremembo priimka urejaš na upravni enoti. Stane 11.000 + še nekaj drobiža. Obrazec imajo na upravni enoti, kjer morata biti prisotna oba starša. In tudi oba podpišeta, da se strinjata s spremembo. Vendar moraš paziti, da greš urejat spremembo na druge inštitucije po petnajstih dneh, ko dvigne odločbo zadnji od staršev. Mene je moj malo za j.. in sem šla prehitro urejat a on sploh še ni pošte dvignil.
Če želiš pa spremembo priimka in se s tem ne strinja tvoj bivši partner, pa zadeve urejaš prek CSD-ja. Vsaj mislim, da je tako.
Je pa res žalostno, da moramo mamice, ki smo svoje otroke nosile in skrbele za njih na meji dokazovati da smo njihove mamice oziroma oni naši otroci.
Je pa tudi prav,da se te stvari preverjajo, ker res nikoli ne veš.
Je pa tudi to, če gre čez mejo tvoj otrok in ni enega od staršev zraven, moraš iti na upravo in dobiš ene vrste dovoljenje, da dovoljuješ izhod iz države. Velja pa eno leto. Vsaj je.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2006 9:06:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cihapuha

Da se brez očetovega privoljenja, če mu iz CSD večkrat pošljejo vabilo za dogovor o tej spremembi, pa se na vabila ne odzove.

Ni res!Tudi če se oče oglasi na CSD, pritoži, pa ima mama veze na CSD se da. Najprej predlagaj na CSD da se doda tvoj priimek. Potem pa tekom postopka pridobi socialno delavko na svojo stran, nato pa predlog zoožiš, samo na svoj priimek. Enostavno kot keks.

Kaj zdaj ni res? Seveda JE res. Ena pot je torej, če se oče na vabila ne oglasi, druga pa ta, ki si jo ti napisala. Prva pot je po predisih, druga pa pač manipulacija.

(odgovor članu cihapuha)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.9.2006 2:21:05   
Anonimen
No, zdej pa dost sračkanja. user posted image
Točno to počnem tudi sama za Jana in sem sredi postopka, tako, da...

Otroku SE DA spremeniti priimek iz očetovega v materinega (ali dodati materin priimek poleg očetovega) tudi brez očetovega privoljenja v naslednjih treh primerih:
- če oče umre
- če se ugotovi, da oče ni res pravi oče
- če je oče pogrešana oseba

Pri meni Janov oče ni pokojni in je dejansko njegov biološki oče, torej sem morala preveriti tretjo možnost - kako dokazati, da je kreten pogrešan. Kajti dejansko ga nihče ne pogreša (razen Policije, DURS-a, Sodišč,... user posted image user posted image user posted image ). Poklicala sem najprej na UE in povprašala, kaj mi je potrebno prinesti k njim za spremembo otrokovega priimka na ta način. Povedali so mi, da potrebujem izpolnjeno vlogo, dobrih 11.000 SIT in potrdilo CSD-ja, da je oče pogrešana oseba.
Naslednji korak je bil torej klic na CSD, kjer mi je socialna delavka povedala naslednje: da oni izdajo potrdilo o tem, da je pogrešan, ga morajo najprej 3x (če ne uspe že prvič) pisno s priporočeno pošiljko povabiti na razgovor na CSD. V dopisu piše, da je namen razgovora sprememba priimka za otroka. Če vabil ne dvigne ali če se jim ne odzove, potem ga oni razglasijo za pogrešano osebo oz. za "osebo, ki ni zainteresirana za otrokov priimek".
Jaz sem imela tukaj še dodatno prednost. Bivšega sem s stalnega bivališča na UE odjavila že spomladi 2005 oz. sem proti njemu sprožila postopek ugotavljanja dejanskega stalnega bivališča. Ki ni končan še do danes, ker se še do danes ni nikjer prijavil, UE in ostali organi ga pa tudi še niso našli. O tem imam zapisnik inšpektorja z UE. Poleg tega pa ni nikjer zaposlen in tudi vsi pristojni organi so obveščeni o vsem tem.
Tako, da dejansko ne obstaja noben naslov, kamor bi mu vabilo sploh lahko poslali. Ker pa so ga po zakonu vseeno dolžni, so mu ga (do sedaj 2x) poslali na naslov zadnjega stalnega bivališča (saj vedo, da ne bo efekta, ampak tak je pač zakon). In ker sem dodala še sodbo o razvezi (in vse dodatke, ki dokazujejo, da se na sodišču ni nikoli prikazal in da je bila tudi razveza izpeljana brez njega) in ker socialna delavka ve, da ne plačuje preživnine, moram preživeti samo še eno pošiljanje, potem pa dobim potrdilo, da ga ni.
Svetovano pa mi je bilo tudi (vendar se za to še nisem odločila), da ga prijavim na pristojno Policijsko postajo kakor pogrešano osebo in to z razlogom, da se izogiba svojim očetovskim dolžnostim, katere bi moral izpolnjevati po zakonu, pa jih ne. No, potem bi ga pa še MNZ iskal, to je pa za UE več kakor preveč dovolj.
Če bom imela srečo, se bo Jan pisal po meni še letos. user posted image

Skratka - da se, Karmy, ampak moj primer v tvojem ne pride v poštev (kolikor jaz vem). Pri tebi bi šlo samo preko razgovorov na CSD in če se on ne bi strinjal, s tožbo na sodišču. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?