nizek hemoglobin (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Olivija -> nizek hemoglobin (19.9.2006 12:17:10)

Naša Julija ima še vedno nizek hemoglobin (103) in meni ni jasno zakaj, ker ona je vse in res gledamo, da ji damo hrano bogato z železom. Malo sumim, da je to dedno (jaz sem že vedno imela težave). Zdaj ji je zdravnik ponovno prepisal zdravilo, še ne vem katero, ker ga grem danes iskat.

Zanima me, če ima katera podobne izkušnje in če je to kaj nevarno za ravoj?
Drugače je zelo živahna in ne kaže znakov anemičnosti, mal me skrbi kako divja bo, ko se ji bo hemoglobin popravil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Mi je pa res uganka, ker Ana niti približno ne zaužije take zdrave prehrane in ima dobre rezultate krvi. Sem pa premišljevala, da bi ji kupila kakšen Floradix sirup, ker meni je ta v nosečnosti najbolj pomagal.

Thx za posluh in lp,

O.




srki -> RE: nizek hemoglobin (19.9.2006 12:26:33)

Mi smo se tudi ubadali s tem, pravzaprav ima Aljaž še vedno kar nizek hemoglobin, po vseh mogočiih prepitih in zaužitih sirupih in drugih vitaminih. No, ima ga ne meji, pa je drugače živahen, zdrav, vse je, ampak hemoglobin nikakor ne poskoči več kot 110.

Poskusi mu dati sirup skupaj z vitaminom C, tako se železno najbolj absorbira v telo, čeprav kot sem že rekla, pri nas nič ni kaj dosti pomagalo.





mika -> RE: nizek hemoglobin (19.9.2006 12:56:32)

Od moževega bratranca žena in oba otroka imata nizek hemoglobin in jim nič ne pomaga, nobeni sirupi, niti prehrana. Baje bi naj bilo tudi dedno. Če se otrok dobro počuti verjetno nimaš kaj skrbeti. Je pa dobro, da redno hodiš na kontrolo, da se ne bi poslabšalo.




katjandraž -> RE: nizek hemoglobin (19.9.2006 21:01:40)

Mi že dolgo uporabljamo Sanosvit sirup (po nasvetu pediatrinje), ker vsebuje železo. Zdaj ima po antibiotikih (med boleznijo baje železo oz. hemglobin ful pade) hemoglobina 110, kar je baje spodnja meja. Kljub temu pa bo jutri operiran na učku (škili), tako da zgleda ta rezultat ni tako slab.




Stran: [1]